Εικονική πραγματικότητα

Εικονική πραγματικότητα

Ποιες χώρες έχουν τις περισσότερες ανθρωποκτονίες; Οι ΗΠΑ και μετά η Ελλάδα! Ποιες χώρες έχουν τους καλύτερους δρόμους, τα καλύτερα λιμάνια, τα καλύτερα αεροδρόμια και γενικότερα τα καλύτερα συστήματα; Η Γερμανία και η Γαλλία! Ποια είναι η σχέση στρατιωτικής ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Περίπου ισοδύναμες!

Αυτό βέβαια είναι η ψευδαίσθηση, μια εικονική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από το μιντιακό και πολιτικό σύστημα. Η αληθινή και όχι εικονική πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μας είχαν πρήξει με τις γυναικοκτονίες. Στην πραγματικότητα, ένας τομέας που τα πηγαίνουμε καλά ως χώρα, είναι οι ανθρωποκτονίες ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους. Τα στατιστικά δεν ξεχωρίζουν γυναικοκτονίες και ανδροκτονίες.

Είχαμε 0,7 για το 2017 και βρισκόμαστε στις καλύτερες θέσεις παγκόσμια δηλαδή με τη μικρότερη αναλογία. Στις πρώτες θέσεις, με τις λιγότερες ανθρωποκτονίες είναι: Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Μακάο, Λουξεμβούργο, Χονγκ-Κονγκ, Ινδονησία, ΗΑΕ, Ελβετία, Ομάν, Νορβηγία. Στις ΗΠΑ, το 5,3 είναι ψηλά, για αναπτυγμένη χώρα. Με την προβολή που γίνεται από τα μίντια, δίνεται η εντύπωση πως είναι στην κορυφή της λίστας, με τις περισσότερες σε αναλογία. Κι όμως, στο Ελ Σαλβαντόρ και στην Τζαμάικα είναι υπερδεκαπλάσιες.

Δώσαμε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στους Γερμανούς. Όσον αφορά την ποιότητα των αεροπορικών υποδομών, βρίσκονται στην 24η θέση και η Γαλλία στην 23η. Στις πρώτες θέσεις είναι: Σιγκαπούρη, Χονγκ-Κονγκ, Ολλανδία, Φιλανδία, Ιαπωνία, Ελβετία, Παναμάς, Νότιος Κορέα, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, ΗΠΑ. Η σειρά είναι σχετική με των σιδηροδρόμων.

Να δούμε τώρα την ποιότητα των αυτοκινητόδρομων. Στις πρώτες θέσεις είναι: Σιγκαπούρη, Ολλανδία, Ελβετία, Χονγκ-Κονγκ, Ιαπωνία, Αυστρία, Πορτογαλία, ΗΑΕ, Νότιος Κορέα, Ομάν, Ισπανία, Κροατία. Η Γαλλία είναι στην 18η και η Γερμανία στην 20η. Όσον αφορά την ποιότητα των λιμανιών η πρώτη σειρά είναι: Σιγκαπούρη, Φιλανδία, Ολλανδία, Χονγκ-Κονγκ, Δανία, Ιαπωνία, Παναμάς, Βέλγιο, Εσθονία, ΗΠΑ, Νότιος Κορέα, ΗΑΕ. Η Γαλλία είναι στην 18η και η Γερμανία στην 19η.

Παρατηρούμε πως οι ίδιες περίπου χώρες παρουσιάζονται στις πρώτες θέσεις για την ποιότητα σιδηροδρόμων, αυτοκινητοδρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων. Για το Ίντερνετ υπάρχουν δύο μετρήσεις. Η μία είναι ο αριθμός των χρηστών και η άλλη των συνδέσεων επί της %. Μάλλον η πρώτη μέτρηση είναι πιο κατατοπιστική, γιατί η δεύτερη μπορεί να επηρεάζεται από το μέγεθος των νοικοκυριών.

Αν είναι μεγάλα τα νοικοκυριά, μπορεί μια σύνδεση να αντιστοιχεί σε πολλούς χρήστες. Η πρώτη σειρά αποτελεί έκπληξη: Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Κουβέιτ, Ισλανδία, Νορβηγία, Δανία, Λουξεμβούργο, Νότιος Κορέα, Μαλαισία, Ελβετία. Όλες έχουν πάνω από 95%. Η Ελλάδα έχει 78,49%, η Γαλλία 86,1% και η Ρωσία 88,21%. Για τις ΗΠΑ δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά είναι σίγουρα αρκετά πάνω από 90%.

Εδώ το ευρώδουλο σύστημα μας έχει περάσει την αντίληψη πως Γερμανία και Γαλλία είναι κορυφή σε όλα. Δεν ισχύει. Είναι άλλες χώρες που τις περνούν και καμιά φορά δεν τις φαντάζεται κανείς όπως τις τέσσερις αραβικές χώρες που είναι στις πρώτες θέσεις των χρηστών διαδικτύου. Όλα τα στοιχεία που προανέφερα είναι από τον ιστότοπο The Global Economy.

Επί μήνες, προσπαθούσαν να μας πείσουν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ειδικοί πως η Ελλάδα είναι ισοδύναμη με την Τουρκία σε στρατιωτική ισχύ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Global Firepower, στις πέντε πρώτες θέσεις είναι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βρετανία. Η Γαλλία είναι στην 9η και η Γερμανία στην 25η. Η Τουρκία είναι στην 11η θέση και η Ελλάδα στην 30η. Κι αυτό ενώ ξοδεύει 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες ενώ εμείς σχεδόν τα διπλάσια, ως ποσοστό ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το The Global Economy έχουμε ένα από τα ψηλότερα ποσοστά στρατιωτικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ. Η σειρά είναι: Ομάν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ, Ιορδανία, Κατάρ, Αρμενία, Μαρόκο, Ρωσία, Ελλάδα, Πακιστάν, Μπαχρέιν, ΗΠΑ. Έχουμε από τις ψηλότερες φορολογήσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ. Στις δέκα πρώτες θέσεις βρίσκονται Δανία, Ναμίμπια, Νέα Ζηλανδία, Κιριμπάτι, Τζαμάικα, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Ελλάδα, Βρετανία.

Σε προηγούμενα άρθρα, έχει αναφερθεί επίσης ο ιστότοπος World Data, από όπου είναι η λίστα με το κόστος ζωής και την αγοραστική δύναμη για διάφορες χώρες. Δεν είναι μόνο αυτοί αλλά πολλοί άλλοι ιστότοποι. Δεν ισχυρίζομαι πως όλοι αυτοί είναι απόλυτα ακριβείς αλλά είναι σοβαρές πηγές και σε γενικές γραμμές σωστά. Μπορεί να υπάρχουν μικροδιαφορές μεταξύ των διάφορων πηγών. Αναζητείστε την πληροφόρηση και μην αφήνετε να σας κοροϊδεύει το ευρώδουλο Νεοταξικό σύστημα. Διαδώστε την αληθινή πραγματικότητα σε όσους περισσότερους μπορείτε για να μην τους κοροϊδεύουν ούτε αυτούς. 

Αν η Γερμανία ή η Γαλλία είναι κορυφή σε ένα τομέα, θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε τα συστήματα τους. Για τους σιδηροδρόμους, κορυφή είναι η Ιαπωνία. Γιατί να πάμε στην Γερμανία όπως θα κάνει ο Μητσοτάκης που βρίσκεται στην 15η θέση; Αν δεν πάμε στην πρώτη, να πάμε τουλάχιστον στην πρώτη τριάδα ή στην πρώτη πεντάδα.

Γιώργος

Scroll to Top