Ένα μικρό βήμα

Ένα μικρό βήμα

Δεχόμαστε κριτική για τους χειρισμούς μας. Όποιοι όμως έχουν παρακολουθήσει την αρθρογραφία, θα έπρεπε να καταλαβαίνουν. Πάραυτα να τα εξηγήσουμε. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο Χρυσοχοΐδης, η Μενδώνη και ο Θεοχάρης; Όχι βέβαια! Αν στην θέση τους μπουν κάποιοι άλλοι (Καμένος, Κουντουρά, Πολύδωρας, Ζώης, Νικολόπουλος κλπ), θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας; Σε καμία περίπτωση! Απλά είναι ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολύπλοκο. Κυρίως έχει δύο σκέλη. Δυστυχώς το πρώτο σκέλος δεν μπορεί να λυθεί στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια. Το πρόβλημα της Ελλάδα οφείλεται α) στην παγκοσμιοποίηση που μέρος της είναι η αποτυχημένη και μισητή ΕΕ β) στην ανικανότητα και διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Είναι και άλλοι λόγοι αλλά αυτοί είναι οι πιο βασικοί.

Ο Τραμπ είναι ενάντια στην παγκοσμιοποίηση. Το πρόβλημα της παγκοσμιοποίησης πιθανώς να λυθεί από την Σύνοδο των κεντροδεξιών κομμάτων της Δύσης. Εκεί ο Τραμπ θα έχει βαρύνοντα ρόλο καθώς θα εκπροσωπεί την υπερδύναμη. Αυτό που έχει ζητήσει είναι τα κόμματα που θα συμμετέχουν να είναι πιο κοντά στην δική του γραμμή παρά στου Μπάιντεν.

Με το να αντικατασταθούν οι κεντροαριστεροί (Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη, Θεοχάρης κλπ) με κάποιους αποχωρήσαντες από την Νέα Δημοκρατία (Καμένος, Κουντουρά, Πολύδωρας, Ζώης, Νικολόπουλος κλπ), απλά η Νέα Δημοκρατία έρχεται πιο κοντά στην γραμμή του Τραμπ. Με όλους αυτούς είμαστε αρκετά δυσαρεστημένοι. Είναι όμως προτιμότεροι από τους εκ των αριστερών προερχόμενους.

Πολλοί θα έχουν αντιρρήσεις για την επιστροφή όλων αυτών. Ποιος θα τολμήσει να μιλήσει; Ο Σαμαράς και η θεία Ντόρα; Κι αυτοί έκαναν τα κόμματα τους, την Πολιτική Άνοιξη και την Δημοκρατική Συμμαχία και μετά τους μάζεψαν. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Η θεία Ντόρα βρίσκεται στο στόχαστρο της Οργάνωσης Τραμπ, όσον αφορά τις ενέργειες της. Τον Σαμαρά θα τον κάνουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την κυρα-Κατερίνα και να είναι και πολύ ευχαριστημένος.

Καλό είναι που ο Καμένος έχει διαταραγμένες μεν αλλά υποφερτές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση το 2025. Είναι συμφωνίες που γίνονται. Μη μιλάς Αντουάν, κάτσε στα αυγά σου και περίμενε να γίνεις Πρόεδρος. Βέβαια το βασικό χαρτί για την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η επιστροφή του Καμένου στην Νέα Δημοκρατία αλλά ότι μετά τον Αντουάν θα ακολουθήσει ο Τζέφρης. Είναι αρκετοί που το θέλουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που δικαιολογούνται να μιλήσουν είναι ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής επειδή δεν έχουν φύγει ποτέ από το κόμμα. Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να μιλάει γιατί κανονικά έπρεπε να φύγει καθώς ξεκάθαρα είναι στην πολιτική γραμμή Μπάιντεν και όχι Τραμπ. Τον αφήνουμε να τελειώσει την τετραετία και να προσπαθήσει την επόμενη. Θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος και αυτός. Πάμε στον Καραμανλή τώρα. Από όλους, είναι αυτός που θα έχει τις λιγότερες αντιρρήσεις. Μάλλον θα συμφωνεί με την επιστροφή Καμένου και των άλλων που έφυγαν. Σε κάθε περίπτωση, είναι ο πρώτος που θα καεί, αν δεν επικρατήσει η ήπια αλλαγή και πάμε στην απότομη ανατροπή.

Ας πούμε ότι τους καίμε όλους και ρίχνουμε την κυβέρνηση. Περισσότερο θα καούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τσουρουφλιστεί. Αυτό θα συμβεί, όχι γιατί είναι καλύτεροι. Τα ίδια σκατά είναι όλοι. Απλά Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ήταν για σαράντα χρόνια ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο πέντε και δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλά κακά. Επομένως μετά θα ακολουθήσει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ίσως μαζί με το ΚΙΝΑΛ, αν δεν πάρουν αυτοδυναμία. Αυτό θα το ήθελαν πολύ οι Συριζαίοι αλλά το ζητούμενο του Τραμπ και της Οργάνωσης Τραμπ δεν είναι να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αλλά την Νέα Δημοκρατία στην γραμμή Τραμπ.

Επιπλέον είπαμε ότι η Οργάνωση Τραμπ θα αποκτήσει τον έλεγχο του κόμματος. Αυτό βάζει τις βάσεις ώστε να λυθεί το δεύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, η ανικανότητα και διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Τι θα γίνει στην κεντροαριστερά; Είναι δικό τους ζήτημα. Η Οργάνωση Τραμπ βρίσκεται στο κέντρο και την δεξιά και ασχολείται με το πως θα βελτιώσει τα πράγματα εκεί. Από μια μεριά καλύτερα να μην βελτιωθούν στην κεντροαριστερά ώστε να υπερισχύει στις εκλογές η κεντροδεξιά.

Φώτης

Scroll to Top