Εναντίον ΗΠΑ – Ρωσίας

Εναντίον ΗΠΑ - Ρωσίας

Ποιοι θα μας επιτεθούν;

Ισχυρίζονται πως η συμφωνία (Γαλλίας - Ελλάδας) έγινε με την έγκριση των ΗΠΑ. Ο Βορίδης μάλιστα έφθασε στο σημείο να πει πως την χαιρέτησαν. Η ανακοίνωση που έβγαλαν οι ΗΠΑ δεν δείχνει τίποτα τέτοιο. Τι λέει η ανακοίνωση των ΗΠΑ; «Εμείς δεν ξέρουμε τι λέτε και τι κάνετε. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι πως έχουμε αμυντική συμμαχία που επικαιροποιήθηκε το 2019 και πρόκειται να συνεχιστεί και να επεκταθεί». Δεν είναι αυτά τα λόγια αλλά αυτό είναι το νόημα. Υπάρχει στο Διαδίκτυο και στον Τύπο. Διαβάστε την και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας.

Ο Μητσοτάκης δεν συνάντησε κανένα αξιωματούχο των ΗΠΑ, μόνο με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις συναντήθηκε. Δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση ή ένδειξη πως πράγματι πήρε το OK από τις ΗΠΑ. Αυτοί τώρα έτσι λένε. Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο (έγκριση ΗΠΑ) αλλά η ανακοίνωση των ΗΠΑ, οι πληροφορίες και οι ενδείξεις δεν οδηγούν σε κάτι τέτοιο. Εγώ παίρνω ως πιθανότερο αλλά όχι ως βέβαιο πως δεν υπήρξε έγκριση των ΗΠΑ.

Το Αιγαίο είναι η γειτονιά της Ρωσίας. Δίπλα είναι η Μαύρη Θάλασσα. Το Αιγαίο βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Αμέσως από κάτω βρίσκεται το Λιβυκό πέλαγος που φθάνει μέχρι την Αφρική. Η Γαλλία είναι από την άλλη μεριά, στον Ατλαντικό Ωκεανό με ένα μικρό κομμάτι στην Δυτική Μεσόγειο. Η Ρωσία είναι πολύ πιο ισχυρή στρατιωτικά χώρα από την Γαλλία. Αν κάποιος πιο αδύναμος ερχόταν στην γειτονιά σας και σας έκανε μαγκιές τι θα κάνατε;

Θα του ρίχνατε μια σφαλιάρα να πάει από εκεί που ήρθε. Ή θα του βάζετε μια φωνή για να μη μου πει ο Μητσοτάκης ότι προτρέπω σε βία. Αν ήμουν στην θέση του Πούτιν, θα έκανα το εξής. Θα έβαζα τον Ερντογάν να δημιουργήσει ένα επεισόδιο, να έρθουν οι Γάλλοι να συνδράμουν την Ελλάδα και να τους στείλω από εκεί που ήρθαν πριν προλάβουν να εγκατασταθούν. Μιλάνε για ναυτικές βάσεις στην Ελλάδα και διάφορα άλλα.

Καλά με την Αμερική δεν είναι το ίδιο; Όχι βέβαια γιατί η Αμερική είναι ισχυρότερη από την Ρωσία. Στον πιο δυνατό κάθεσαι φρόνιμα και δεν μιλάς. Στον πιο αδύναμο του ρίχνεις μια σφαλιάρα για να σηκωθεί να φύγει. Αυτό θα έκανε ο κάθε λογικός άνθρωπος. Δεν ξέρω πως θα το σκεφτεί ο Πούτιν. Αν όμως το σκεφτεί όπως ο κάθε λογικός άνθρωπος, θα έχουμε σύντομα κάποιο επεισόδιο για να τους διώξει πριν ακόμα προλάβουν να έρθουν.

Τι θα σκεφτόταν μετά ο κάθε λογικός άνθρωπος; Ποιος τους κουβάλησε τους Γάλλους στην γειτονιά μου για να κάνουν μαγκιές; Η Ελλάδα! Ε θα υποστούν κι αυτοί κάποιες συνέπειες. Παρόλο που έχουμε δεσμούς αιώνων με την Ρωσία και είναι Ορθόδοξη χώρα, μπορεί να αφήσουν τους Τούρκους να βγάλουν κάτι σε βάρος μας. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη και απώλεια εδαφών.

Καλά και οι Αμερικάνοι τι θα κάνουν που είναι πιο δυνατοί από την Ρωσία; Αν η συμφωνία έχει γίνει χωρίς την έγκριση τους, τότε θα πουν «καλά να πάθετε». Μετά θα τρέχουμε να τους παρακαλάμε να μεσολαβήσουν στην Ρωσία και στην Τουρκία. Αν η συμφωνία έχει γίνει με την έγκριση τους, δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Πούτιν. Όμως διαλύεται και η ΕΕ.

Συνειδητοποιείτε τι πήγε και έκανε ο Μητσοτάκης; Πήγε κόντρα στις δύο μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις του πλανήτη για να συμμαχήσει με την Γαλλία και ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στην AUKUS. H Βρετανία από μόνη της είναι στρατιωτικά ισοδύναμη της Γαλλίας. Αν αυτό δεν είναι τρέλα τότε τι είναι; Δεν είναι απλά τρέλα. Είναι ο ορισμός της τρέλας.  

Και μετά βλέπει κανείς την εξέλιξη της κατάστασης του που συνεχώς επιδεινώνεται και αναρωτιέται τι θα είναι το επόμενο που θα κάνει. Στο τέλος εμείς τα πληρώνουμε όλα τα λάθη και τις παραλήψεις τους όπως τα πληρώσαμε με τα Μνημόνια. Φταίμε όμως και εμείς. Διότι όταν βλέπαμε τις ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες να βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, έπρεπε να τους σταματήσουμε με κάθε τρόπο και όχι να συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς στρατιωτικός αναλυτής ή έμπειρος πολιτικός για να το καταλάβει. Ένας απλός άνθρωπος με κοινή λογική μπορεί να το καταλάβει, όταν του δοθούν οι πληροφορίες, κάτι που έκανα. Αν οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει την έγκριση τους, ο Μητσοτάκης είναι όχι μόνο ακατάλληλος αλλά και πολύ επικίνδυνος για την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης. Είναι και οι περισσότεροι του μιντιακού, πολιτικού και στρατιωτικού συστήματος.

Βγήκε ο Ναύαρχος ε.α. Αντωνιάδης σε ένα κανάλι και επέμενε πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα (επεισόδιο) χωρίς όμως να το στηρίζει κάπου. Εγώ το εξηγώ και με απλά λόγια. Αν έρθει κάποιος πιο αδύναμος στην γειτονιά σου και σου κάνει μαγκιές, του ρίχνεις μια σφαλιάρα να πάει από εκεί που ήρθε. Ίσως να μην γίνει ποτέ τίποτα αλλά είναι πιθανό να έχουμε κάποιο επεισόδιο οποιαδήποτε μέρα που μπορεί να μας κοστίσει ακόμα και απώλεια εδαφών. Αν δεν είναι απώλεια εδαφών, θα είναι μεγάλο ρίξιμο στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Ο Αντωνιάδης είναι απόστρατος. Δεν μπορείτε να του κάνετε τίποτα. Στους πολιτικούς και στους δημοσιογράφους που τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας μπορείτε. Οι πολιτικοί που πήραν θέση υπέρ της συμφωνίας και είναι οι περισσότεροι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ και αποδείχθηκε περίτρανα. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ στις επόμενες εκλογές γιατί είναι τελείως ακατάλληλοι. Τους δημοσιογράφους και τους ειδικούς σταματήστε να τους παρακολουθείτε και να τους διαβάζετε. Οι άνθρωποι είναι ΑΣΧΕΤΟΙ με όλη την σημασία της λέξης.

Πάνος

Scroll to Top