Επιχείρηση Βαλκυρία

Επιχείρηση Βαλκυρία

Δεν υπήρχε Αντίσταση κατά των Ναζί μόνο στις χώρες που υποδούλωσαν αλλά και μέσα στην Γερμανία. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ίσως από τα πιο γνωστά είναι η επιχείρηση Βαλκυρία, ένα πραγματικό γεγονός που έγινε ταινία, με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρούζ, στον ρόλο του Συνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ. Η Βαλκυρία ήταν ένα σχέδιο για κινητοποίηση του Εφεδρικού Στρατού σε περίπτωση ανάγκης ώστε να διατηρηθεί η εξουσία από τους Ναζί.

Μία ομάδα υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει για να καταλάβει την εξουσία, σκοτώνοντας τον Χίτλερ. Το σχέδιο απέτυχε γιατί ο Χίτλερ γλύτωσε από την απόπειρα την 20η Ιουλίου 1944. Ενάμιση μήνα πριν, στις 6 Ιουνίου 1944, είχε γίνει η απόβαση στην Νορμανδία. O Χίτλερ και οι Ναζί την γλύτωσαν στην επιχείρηση Βαλκυρία αλλά εννέα μήνες μετά, στις 30 Απριλίου 1945, ο Χίτλερ αυτοκτόνησε και οι Ναζί ηττήθηκαν και παραδόθηκαν άνευ όρων.  

Η περίπτωση της Βαλκυρίας μας βοηθάει να καταλάβουμε την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Η Νέα Τάξη είναι συγκεκαλυμένη τυραννία και οι Νεοταξίτες οι συνεχιστές του Χίτλερ. Το σχέδιο της Νέας Τάξης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο σχέδιο των Ναζί. Όπως και οι Ναζί, οι Νεοταξίτες θέλουν να εγκαθιδρύσουν Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Δικτατορία όπου μία ψευτοελίτ θα καταπιέζει, θα εκμεταλλεύεται και θα εξαπατά την ανθρωπότητα. 

Ο Φον Στάουφενμπερκγ ήταν αριστοκρατικής καταγωγής και καθολικός. Δεν ήταν υποστηρικτής του Ναζιστικού κόμματος αλλά στρατιωτικός καριέρας.  Αυτοί που συνωμότησαν κατά του Χίτλερ στην επιχείρηση Βαλκυρία δεν ήταν υψηλά ιστάμενοι Ναζί όπως οι Χίμλερ, Γκαίμπελς, Γκέρινγκ, Ες, Ρίμπεντροπ, Άιχμαν κλπ. Είχαν όμως ψηλές θέσεις στην Βέρμαχτ και πρόσβαση στον ίδιο τον Χίτλερ που δεν τους υποψιαζόταν. Αν τους υποψιαζόταν θα τους είχε απομακρύνει από τις θέσεις που κατείχαν.

Οι αξιωματικοί της επιχείρησης Βαλκυρίας θεωρούσαν ότι ο Χίτλερ έκανε τεράστια ζημιά στην χώρα τους. Βέβαια δεν συμμερίζονται την άποψη τους όλοι. Παρόμοια στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί σχετικά υψηλόβαθμοι που έχουν καταλάβει πως οι Νεοταξίτες καταστρέφουν την χώρα. Δεν είναι σε top επίπεδο δηλαδή κορυφαίοι Νεοταξίτες όπως οι κορυφαίοι Ναζί αλλά έχουν σχετικά ψηλές θέσεις σε κόμματα, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, επιχειρήσεις, Αστυνομία, ΕΥΠ, Ένοπλες Δυνάμεις κλπ. Αυτοί είναι μέρος της Αντίστασης. Οι Νεοταξίτες δεν τους έχουν καταλάβει διότι (οι Αντιστασιακοί) προσέχουν πάρα πολύ στις απόψεις που εκφράζουν.

Βρίσκονται σε όλα τα κόμματα και συντονίζονται ή συνεργάζονται μεταξύ τους. Η Αντίσταση θεωρεί πως έχει περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει στην κεντροδεξιά πρώτα καθώς είναι περισσότερο πατριωτικός χώρος από τους υπόλοιπους. Το σχέδιο ανατροπής του Νεοταξικού συστήματος που έχει η Αντίσταση είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των Γερμανών αξιωματικών στην επιχείρηση Βαλκυρία. Αντίθετα με την Βαλκυρία, η Αντίσταση θα φροντίσει να πετύχει το σχέδιο και να δώσει ένα τέλος στην τυραννία της Νέας Τάξης.

Έχει εξηγηθεί σε άλλο άρθρο ο περιστασιακός αμοραλισμός. Η Αντίσταση εφαρμόζει επιλεκτικό αμοραλισμό που είναι κάτι παρεμφερές. Ενώ οι Νεοταξίτες είναι ακόλαστοι αμοραλιστές, οι Αντιστασιακοί είναι επιλεκτικά αμοραλιστές, μόνο απέναντι στους Νεοταξίτες. Δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός στην αντιμετώπιση τους. Στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους, μη Νεοταξίτες, έχουν ηθικές αρχές. Ο επιλεκτικός αμοραλισμός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπισθούν με επιτυχία τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Είναι κάτι σαν το «καλός με τους καλούς και κακός με τους κακούς». 

Γιατί δεν έχει αντιληφθεί κανένας τίποτα; Γιατί αρκετά πράγματα γίνονται υπόγεια και δεν φαίνονται. Επίσης τα μεγάλα γεγονότα είναι μπροστά. Η προετοιμασία έχει πάρει πολύ καιρό. Τα γεγονότα που έρχονται όμως δεν θα διαρκέσουν πολύ. Την επιχείρηση Βαλκυρία, την σχεδίαζαν μήνες αλλά η εφαρμογή του σχεδίου χρειαζόταν μόνο ώρες. Θα ακολουθηθούν οι αρχές του αστραπιαίου και ολοκληρωτικού πολέμου (2 σε 1 Blietzkrieg & Total War). Θα είναι σαν να έχει περάσει ένα τσουνάμι ή ένας τυφώνας και να έχει ισοπεδώσει τα πάντα δηλαδή το Νεοταξικό σύστημα. Όλα θα τελειώσουν γρήγορα.

Γιατί  Αντίσταση τα ανακοινώνει; Διότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προτιμά να συμφωνήσουν οι Νεοταξίτες σε ομαλή μετάβαση εξουσίας. Είναι πρώτα από όλα καλύτερο για τους ίδιους. Επιπλέον η Αντίσταση θέλει οι πολίτες να είναι προετοιμασμένοι και να στηρίξουν το εγχείρημα της ανατροπής του Νεοταξικού συστήματος. Θα γίνει όταν αντιληφθούν ότι η Αντίσταση πραγματικά εξάντλησε όλα τα περιθώρια και έδωσε στους Νεοταξίτες πολλές ευκαιρίες πριν φθάσει σε πιο ακραίες μεθόδους.

Σωτήρης

Scroll to Top