Επιστολή Γιωτόπουλου

Η επιστολή Γιωτόπολου

Ο Γιωτόπουλος τα αρνήθηκε εξ αρχής όλα. Κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως οι συγκατηγορούμενοι του προσπαθούν να τον εμπλέξουν μόνο και μόνο για να ελαφρύνουν την θέση τους. Αν δεν έλεγε όλη την αλήθεια, θα έπεφτε σε πάρα πολλές αντιφάσεις. Δεν μπορούσε να πει όλη την αλήθεια γιατί φοβόταν τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και στους αγαπημένους του.

Το να είναι ζωντανός σε ένα κελί και να διαβάζει βιβλία είναι σαφώς καλύτερο από τα να βρίσκεται μέσα σε ένα τάφο. Πιθανώς το ίδιο θα περίμενε και την σύντροφο του και συγγενείς αν έχει. Βέβαια όταν έμπλεξε σε αυτές τις ιστορίες, ήξερε πολύ καλά που έμπλεκε. Δεν ήταν κανένα παιδάκι να τον παρασύρουν.

Επιπλέον αυτοί που κάλυψε θα του έδωσαν υποσχέσεις ότι θα τύγχανε ευνοϊκής μεταχείρισης. Από το καλοκαίρι του 2002 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 είναι δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια. Συνήθως όσοι καταδικάζονται με ισόβια βγαίνουν περίπου εκεί. Τον Ιούνιο του 2016, έστειλε μία επιστολή στο Έθνος. Λέει ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας με την επιστολή του αλλά και πάλι όχι όλη την αλήθεια.

Κάνει λόγο για συγκάλυψη ενώ αυτός ήταν που αρχικά πρωταγωνίστησε στην συγκάλυψη αποκρύπτοντας την αλήθεια. Με την επιστολή του, αναιρεί όλη την προηγούμενη στάση του από την αρχή δηλαδή την σύλληψη του. Παραδέχεται πως είχε μεγάλη σχέση αλλά δεν ήταν ο εγκέφαλος. Ο σκοπός της επιστολής δεν είναι να πει όλη την αλήθεια αλλά να προειδοποιήσει αυτούς που τον ξέχασαν μέσα στην φυλακή.

Η επιστολή του Γιωτόπουλου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πρέπει κανείς να την διαβάσει και να την αποκωδικοποιήσει. Βρίσκεται σε πολλά σημεία στο Ίντερνετ, αν και τα ΜΜΕ δεν της έδωσαν την δέουσα σημασία. Αρχικά αναφέρεται σε κάποια νομικά ζητήματα στα οποία σύμφωνα με την άποψη του δεν είχε δίκαιη μεταχείριση. Έτσι μαθαίνουμε τι ειπώθηκε και παρουσιάστηκε στην δίκη. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έγινε και Υπουργός τον κατηγόρησε πως το γεγονός πως γνωρίζει πολύ καλά την Γαλλική Γλώσσα υποδηλώνει πως αυτός ήταν ο αρχηγός.

Σύμφωνα πάντα με τον Γιωτόπουλο, από το σπίτι γιάφκα εξαφανίστηκε ένα 45άρι που θα συνέδεε γνωστό πρόσωπο όπως και σημαντικά χειρόγραφα του συγκεκριμένου προσώπου. Επίσης εξαφανίστηκαν από την δικογραφία καταθέσεις εναντίον του προσώπου με το 45άρι και άλλων δύο κολλητών του. Μιλάει για 3+5 = 8 καθοδηγητές και σαφώς υπαινίσσεται πως ανήκαν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα δύο από αυτούς έφτασαν να γίνουν υπουργοί και οι υπόλοιποι έξι έφτασαν να κατέχουν πολύ σημαντικές θέσεις. Είχαν άμεση συμμετοχή σε δολοφονίες και άλλες ενέργειες της οργάνωσης.

Η σύλληψη και καταδίκη των προσώπων αυτών και η σημαντική θέση που κατείχαν, θα τον απάλλασσε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Λέει πως δεν υπήρχε αρχηγός αλλά μία ηγετική ομάδα. Κάνει αναφορά στον κύκλο της Δικτατορικής περιόδου και πως συνδέονται αυτά το 8 πρόσωπα με αυτόν τον κύκλο. Γράφει για μυστικές υπηρεσίες και παρακράτος. Κατηγορεί εμπλοκή της CIA και του αρμόδιου υπουργού Χρυσοχοΐδη. Επίσης μιλάει για συγκάλυψη σε συμφωνία με την κεντροδεξιά. Διαμαρτύρεται για την άδεια που δεν του χορηγούν ενώ την δικαιούται.

Σχεδόν όλα συνάδουν με το σενάριο για την 17Ν που είχε γραφτεί σε προηγούμενα άρθρα. Ταιριάζει καλύτερα να πούμε πως κάποια κέντρα αποφάσιζαν ή σχεδίαζαν και εκτελούσε η 17Ν της οποίας ο Γιωτόπουλος ήταν επικεφαλής μεν αλλά όχι εγκέφαλος των ενεργειών, με χρέη διεκπεραιωτή. Είχαν ακουστεί φήμες για κάποια ονόματα, του φιλογαλλικού κύκλου του ΠΑΣΟΚ όπως της Μελίνας Μερκούρη, του Λιάνη, του Λαλιώτη. Βέβαια οι φήμες μπορεί να είναι και ψεύτικες και να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ουσιαστικά ο εισαγγελέας κάνει υπαινιγμό για εμπλοκή γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν ήθελε να πει ευθέως πως το γεγονός πως «μπαινόβγαινε» ανενόχλητα στην Γαλλία και διέμενε για μεγάλα χρονικά διαστήματα τον καθιστούσε επικεφαλής της εκτελεστικής οργάνωσης γιατί θα δημιουργούνταν αυτόματα υπόνοιες για εμπλοκή των γαλλικών κυβερνήσεων και των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Γιωτόπουλος είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέβαινε μέσα στην 17Ν και για τα 8 πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ που ενεπλάκησαν στην δράση της Οργάνωσης. Όμως δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συγκάλυψη έγινε και ποιοι ενεπλάκησαν γιατί αυτός βρισκόταν στην φυλακή.

Προστατευόμενος μάρτυρας;

Μάρκος

Scroll to Top