Φθηνές επώνυμες βίζιτες

Φθηνές επώνυμες βίζιτες

Εγώ θεωρώ το άρθρο «χάιδεψε τα παιδάκια;» το πιο συγκλονιστικό άρθρο που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι αυτά που λέει για τον Μητσοτάκη. Είναι ένα σημείο που από την στιγμή που το διάβασα έχω πάθει πολύ μεγάλη ταραχή και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Είχα πάντοτε ένα όνειρο που ήξερα ότι είναι απατηλό. Με αυτό που διάβασα βλέπω αρκετό φως στην άκρη του τούνελ.

Να κάνω πρώτα κάποιες διευκρινήσεις. Δεν χρηματοδοτούνται όλα τα κανάλια από παράνομες ή/και εγκληματικές ενέργειες αλλά αρκετά, μάλλον τα περισσότερα. Από την άλλη, εκτός από τις βίζιτες που κάνουν, ρουφάνε και πάρα πολύ κόκα, αρκετοί από αυτούς και αυτές που βγαίνουν στα κανάλια.

Πίσω στο όνειρο μου το απατηλό που μπορεί να βγει αληθινό. Λέει λοιπόν ο αρθρογράφος πως αν βγουν περισσότερες επώνυμες στην βίζιτα, θα αυξηθεί η προσφορά και θα πέσουν οι τιμές τους. Ακόμα και οι μισές να δεχτούμε ότι είναι στην βίζιτα, υπάρχουν περιθώρια μεγάλα για να βγουν άλλες τόσες και να διπλασιαστεί η προσφορά.

Ο αριθμός των επώνυμων αυτή την στιγμή είναι συγκεκριμένος. Συγκεκριμένος επίσης είναι και ο αριθμός των επώνυμων που κάνουν βίζιτες. Άρα και ο αριθμός αυτών που δεν κάνουν και θα μπορούσαν να αρχίσουν είναι επίσης συγκεκριμένος. Εγώ το πάω ένα βήμα παραπέρα. Ας υποθέσουμε ότι όχι μόνο αυξάνονται οι επώνυμες που κάνουν βίζιτα αλλά αυξάνεται και ο αριθμός των επωνύμων και βγαίνουν οι νέο-επώνυμες στην βίζιτα. Εδώ υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο.

Ο αριθμός των επώνυμων γενικά δεν είναι συγκεκριμένος. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει πως «οι επώνυμες στην Ελλάδα θα είναι Χ αριθμός». Απλά για διάφορους λόγους τυχαίνει να είναι κάποιος αριθμός στην συγκεκριμένη εποχή. Μάλλον είναι τυχαίο. Δεν υπάρχει κάποιο όριο. «Ο ουρανός είναι το όριο» κατά το «sky is the limit». Δηλαδή μπορεί να δημιουργηθεί διπλάσιος, τριπλάσιος, τετραπλάσιος και πενταπλάσιος αριθμός επώνυμων από αυτές που είναι τώρα.

Επίσης υπάρχουν και πολλές νέο-άσημες δηλαδή κάποιες που ήταν πιο διάσημες στο παρελθόν αλλά η μπογιά τους έχει ξεφτίσει. Όλες αυτές, αν βγουν λίγο στο προσκήνιο ξαναγίνονται επώνυμες. Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσοι θα θέλουν να πάρουν βίζιτα μια εξηνταπεντάρα. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι αλλά δεν νομίζω να είναι πολλοί. Μία όμως σαρανταπεντάρα πάρα πολλοί είναι που θα την έπαιρναν βίζιτα. Επίσης θα έχει πέραση ακόμα και μία καλοδιατηρημένη πενήντα+κάτι.

Εκεί δηλαδή έχουμε αρκετό πλούτο δυνητικών επώνυμων βιζιτών που δεν χρειάζονται και πολύ προσπάθεια για να επανέλθουν στο προσκήνιο. Λίγο να τις δει ο κόσμος, τις θυμάται πάλι. Δεν είναι όπως μία καινούρια που πρέπει να την δει πολλές φορές για να του μείνει.  Ανακεφαλαιώνοντας έχουμε τρία σημεία: α) να γίνει πολλαπλάσιος ο αριθμός των νέο-διάσημων β) να επανέλθουν όλες οι νέο-άσημες και να ξαναγίνουν επώνυμες γ) να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερες επώνυμες στην βίζιτα.  

Επομένως πρέπει οι τηλεθεατές να απαιτήσουν την δημιουργία πολλαπλάσιων επώνυμων και την επάνοδο όλων των παλαιών επώνυμων. Σε αυτό βέβαια μπορεί να βοηθήσει και το Ίντερνετ. Και αυτό ένα μέσο προβολής είναι. Το τρίτο είναι να πειστούν όσο τον δυνατό περισσότερες επώνυμες να βγουν στην βίζιτα. Αν και τα τρία συνδυαστούν με την πτώση της τιμής του μ@υν$ού συνολικά, τότε πιστεύω ότι θα δούμε δραματική πτώση τιμών στις επώνυμες βίζιτες.

Αυτό σημαίνει πως εγώ ένας μέσος άνθρωπος, θα μπορώ να βλέπω μία στην τηλεόραση, να παίρνω τηλέφωνο και σε λίγες ώρες να την έχω γυμνή μπροστά μου. Και τώρα μπορώ να το κάνω αλλά οι τιμές είναι εξωφρενικές για ένα μέσο άνθρωπο. Το κάνουν πολύ λίγοι που το «φυσάνε» το χρήμα. Αν όμως πέσουν οι τιμές των επώνυμων βιζιτών δραματικά, θα μπορεί να το κάνει και ο μέσος άνθρωπος που είμαι εγώ.

Γράφτηκε ότι οι επώνυμες είναι πρότυπα για ένα μέρος της νεολαίας και δεν πρέπει να κάνουν βίζιτες. Επειδή κάτι βλαμμένα έχουν για πρότυπα επώνυμες, πρέπει να την πληρώσω εγώ; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Γιατί να μην πραγματοποιηθεί το όνειρο μου για φθηνές επώνυμες βίζιτες; Να μην έχουν πρότυπα τα βλαμμένα τις επώνυμες και να βγουν όλες στην βίζιτα.

Εγώ δεν το βλέπω σεξιστικά ότι πρέπει να γίνει μόνο με τις γυναίκες επώνυμες. Ας γίνει και με τους άντρες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας γίνει ο αριθμός των επώνυμων αντρών πολλαπλάσιος και ας βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην βίζιτα. Εμένα όμως δεν με ενδιαφέρουν ερωτικά οι άντρες. Δεν πρόκειται να πληρώσω για άντρα. Ούτε τζάμπα θέλω ούτε και να με πληρώνουν καλά λεφτά δεν πρόκειται να κάνω κάτι με επώνυμο βίζιτο.

Μιχάλης

Scroll to Top