Γελάστε με την Εβρωμαϊκή Ένωση

Γελάστε με την Εβρωμαϊκή Ένωση

Τα Νεοταξικά ΜΜΕ έκαναν μεγάλο θέμα την υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην Εβρωμαϊκή Ένωση. Είναι ίσως η καλύτερη κωμωδία του τελευταίου χρόνου, μιας και ο Ζελένσκι ήταν κωμικός πριν γίνει Πρόεδρος της Ουκρανίας. Η Ρωσία δεν αντέδρασε ιδιαίτερα, πέρα από το να διακωμωδήσει το γεγονός, γιατί ξέρουν τι πρόκειται να γίνει.

Οι Νεοταξίτες αναφέρουν βέβαια πως η ένταξη θα πάρει δέκα με είκοσι χρόνια. Αυτό που δεν λένε είναι πως τότε δεν θα υπάρχει η Εβρωμαϊκή Ένωση. Η ΝΤΠ είναι η επέκταση της Εβρωμαϊκής Ένωσης παγκόσμια ή αντιστρόφως η Εβρωμαϊκή Ένωση είναι το πρώτο στάδιο της ΝΤΠ. Το Νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης δημιουργεί τέσσερις ηπειρωτικές Ενώσεις, Εβρωμαϊκή, Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική.

Το μοντέλο αυτό δεν θα προχωρήσει. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στις χίλιες να προχωρήσει. Επομένως δεν θα υπάρχει Εβρωμαϊκή Ένωση με όλες τις χώρες της ηπείρου να συμμετέχουν. Μπορεί όμως να υπάρχουν γκρουπ συνεργασίας χωρών. Μπορεί από την Εβρωμαϊκή Ένωση να προκύψουν μικρότερα γκρουπ χωρών, στα οποία να προστεθούν και άλλες χώρες.

Αυτά έχουν εξηγηθεί σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Επομένως είναι τελείως ανώφελο το καθεστώς υποψηφιότητας της Ουκρανίας; Ίσως όχι, αν έτσι πλασαριστεί πιο εύκολα σε ένα γκρουπ που θα προκύψει από την διάσπαση της Εβρωμαϊκής Ένωσης. Τα σενάρια είναι πολλά. Ένα σενάριο είναι α) βoρειοδυτικό γκρουπ β) νoτιοδυτικό γκρουπ γ) βορειοανατολικό γκρουπ δ) νοτιοανατολικό γκρουπ. Στο νοτιοανατολικό δηλαδή τα Βαλκάνια ίσως προστεθούν χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο νοτιοδυτικό που θα περιλαμβάνει Ισπανία και Πορτογαλία, ίσως προστεθούν χώρες της Νοτίου Αμερικής. Βέβαια μπορεί να δημιουργηθεί ενιαίο γκρουπ Ανατολικής Ευρώπης – Ανατολικής Μεσογείου, πάντοτε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ χωρών. Τα σενάρια είναι πάρα πολλά και είναι άγνωστο σε ποιο συνδυασμό θα καταλήξουν. Το βέβαιο είναι πως η Εβρωμαϊκή Ένωση έχει ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, απλά είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Όταν λέμε θέμα χρόνου δεν εννοούμε βέβαια λίγων μηνών αλλά πολλών ετών και ίσως παραπάνω από μια δεκαετία.

Το Νεοταξικό μοντέλο ηπειρωτικών Ενώσεων είναι επιεικώς βλακώδες, με πάρα πολλές αδυναμίες. Ενδεικτικά να αναφέρω κάποιες. Αφήνει απέξω χώρες με κυρίως ευρωπαϊκό πληθυσμό όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία. Σε αυτές προστέθηκε η Βρετανία μετά το Brexit. Θα μπορούσε να διεκδικήσει και το Ισραήλ, τον ευρωπαϊκό πληθυσμό. Οι περισσότεροι Ισραηλινοί ήρθαν από την Ανατολική Ευρώπη όπου ζούσαν επί πολλούς αιώνες ή ακόμη χιλιετίες. Ίσως να το επιθυμούν και οι Τούρκοι λόγω του ευρωπαϊκού τμήματος και επειδή υπήρξε επιμειξία με Έλληνες, Σλάβους κλπ δηλαδή Ευρωπαίους.

Υπάρχει μεγάλη πληθυσμιακή δυσαναλογία (εκατομμύρια) :

Ασία 4,641   Αφρική 1,340  Ευρώπη 747   Βόρειος Αμερική 592   Νότιος Αμερική 430   Ωκεανία 43

Το Νεοταξικό μοντέλο βάζει την Ωκεανία στην Ασιατική Ένωση και σε μία παραλλαγή του Βόρειος Αμερική είναι χωριστά από Νότια. Στην Ευρώπη υπάρχει σχετική ομοιογένεια αλλά σε άλλες ηπείρους μεγάλη ανομοιογένεια οικονομική, θρησκευτική, πολιτισμική. Στην Ευρώπη είναι οι περισσότεροι Χριστιανοί. Στην Ανατολική Ασία είναι Βουδιστές και Ινδουιστές ενώ στην Δυτική περισσότερο Μωαμεθανοί.

Η Βόρεια Αφρική διαφέρει αρκετά από την Υποσαχάρια Αφρική. Καναδάς και ΗΠΑ είναι πολύ αναπτυγμένες και πλούσιες χώρες ενώ στην Νότια Αμερική υπάρχουν υποανάπτυκτες και φτωχές χώρες. Δεν είναι μόνο αυτά, είναι πάρα πολλά. Επομένως είναι πιθανό να δημιουργηθούν γκρουπ χωρών οικονομικής κυρίως συνεργασίας. Αυτά μπορεί να βρίσκονται κοντά μεταξύ τους αλλά δεν είναι απαραίτητο. Δηλαδή μπορεί Βρετανία, Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία να είναι στο ίδιο γκρουπ, αν και απέχουν πολύ γεωγραφικά.

Το κάθε γκρουπ θα επιλέγει πόσο στενές ή χαλαρές σχέσεις θα θέλει για τα μέλη του. Κάποιο γκρουπ που θα προκύψει από την Εβρωμαϊκή Ένωση ίσως επιλέξει ακόμη πιο στενές σχέσεις από αυτές που υπάρχουν τώρα. Σε γενικές γραμμές όμως, οι σχέσεις θα είναι πιο χαλαρές και στα περισσότερα, οι χώρες θα διατηρούν την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ τους.

Επομένως μην δίνεται καθόλου σημασία στην προπαγάνδα των Νεοταξικών ΜΜΕ. Η Εβρωμαϊκή Ένωση δεν είναι απλώς πιθανό να τελειώσει, έχει ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ αλλά μέχρι να γίνει και επίσημα, θα πάρει λίγο καιρό. Η πιο καλή αντίδραση θα έλεγα είναι να γελάει κανείς όταν τα Νεοταξικά ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως η Εβρωμαϊκή Ένωση προχωράει κανονικά. Γελάστε άφοβα και ελεύθερα! Γελάστε «με τη ψυχή σας» για την Εβρωμαϊκή Ένωση.

Βέβαια και πιθανά

Ανδρέας

Scroll to Top