Ή εμείς ή αυτοί

Ή εμείς ή αυτοί

Henry David ThoreauΟ Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ ήταν Αμερικανός φιλόσοφος, συγγραφέας και ποιητής. Είναι γνωστός για το δοκίμιο «Πολιτική Ανυπακοή» όπου επιχειρηματολογεί υπέρ της ανυπακοής προς το άδικο κράτος. Αν και υποστήριζε την ελαχιστοποίηση το κράτους δεν ήταν υπέρ της ολοκληρωτικής κατάργησης του. Θεωρούσε ότι οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως καλοί και οι διάφοροι θεσμοί τους διαφθείρουν. Ο Γκάντι επηρεάστηκε από τον Θορώ και υποστήριξε την μη συνεργασία με το κράτος. Ενέργειες περιελάμβαναν:

  • αποχή από εργασία σε κρατικές εταιρείες
  • αποχή από τα σχολεία
  • μη πληρωμή φόρων
  • ειρηνικές διαδηλώσεις όπως η πορεία του αλατιού

 

Μας έχουν κατακοροϊδέψει, μας έχουν κατακλέψει, μας έχουν καταστρέψει. Θέλουν να μας τα πάρουν όλα και να δουλεύουμε για τετρακόσια ευρώ τον μήνα. Πως θα επιβιώσουμε με αυτό τον τρόπο; Θα μένουμε δέκα - δέκα μέσα σε ένα διαμέρισμα και θα μαγειρεύουμε μια κατσαρόλα ρύζι για να τρώμε, όπως κάνουν οι Πακιστανοί. Ο Θορώ έζησε λιτά αλλά ήταν από επιλογή του σε φυσικό περιβάλλον και ασχολούνταν με την συγγραφή. 

Πρέπει να τους αφήσουμε να το πετύχουν; Δεν πρέπει να αγωνιστούμε για την ζωή μας και την χώρα μας; Έχουν φτιάξει μια τεράστια διακομματική συμμορία πολιτικών, μιντιαρχών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, τραπεζιτών που μας εξαπατά, μας κατακλέβει και μας καταστρέφει για ίδιον όφελος. Είναι οι χειρότεροι παλιάνθρωποι που έχει γεννήσει αυτή η χώρα. Αν δεν είσαι πραγματικά παλιάνθρωπος, δεν μπορείς να κοροϊδέψεις, να κλέψεις και να καταστρέψεις τους άλλους.

Στην απόσυρση των καταθέσεων και το μποϊκοτάζ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Είναι δικαίωμα μας να σταματήσουμε να βλέπουμε τηλεόραση, να αγοράζουμε όποια προϊόντα μας γουστάρει και να βάλουμε τα χρήματα μας όπου θέλουμε. Στη μη συνεργασία με το κράτος χρειάζεται κάποια προσοχή γιατί μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις. Κάποιοι είναι έτοιμοι να υποστούν τις κυρώσεις.

Άλλοι δεν το επιθυμούν. Ακόμη και για αυτούς, είναι πολλές οι ενέργειες που μπορούν να κάνουν χωρίς να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω γιατί δεν θέλω να με τρέχουν στον εισαγγελέα οι παλιάνθρωποι του συστήματος. Με λίγη προσοχή μπορείς να φτάσεις μέχρι την κόκκινη γραμμή, χωρίς να την περάσεις και να έχεις μπλεξίματα από εκεί και πέρα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει πολλές καταλήψεις σχολείων. Είναι πολλές εκατοντάδες. Ο συνολικός αριθμός γυμνασίων και Λυκείων είναι τρεισήμισι χιλιάδες περίπου. Αν συνεχιστεί η αυξητική πορεία, θα παραλύσει το εκπαιδευτικό σύστημα. Το σύστημα υγείας μπορεί να παραλύσει εκ των πραγμάτων λόγω του κορονοϊού.

Δεν προτρέπω κανέναν να μην φορέσει μάσκα για να μην με στείλουν στον εισαγγελέα οι παλιάνθρωποι του συστήματος. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πολλές λιποθυμίες από χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και άλλους χώρους. Αυτές δεν τις προβάλουν εσκεμμένα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Αν αυτές αυξηθούν και προβληθούν μέσα από το Ίντερνετ, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην χρήση της μάσκας.

Αν δεν τους πολεμήσουμε μέχρι να τους εξοντώσουμε, θα μας βάζουν να δουλεύουμε σαν τα σκυλιά για τετρακόσια ευρώ τον μήνα, θα μένουμε δέκα - δέκα στα διαμερίσματα, θα τρώμε ένα πιάτο ρύζι την ημέρα και θα κυκλοφορούμε με ποδήλατα για μεταφορικό μέσο.  

Εμείς υποφέρουμε και αυτά τα καθάρματα είναι όλοι μια χαρά. Μπορεί κάποιοι να έγιναν λίγο πιο φτωχοί σε σχέση με πρώτα. Κάποιοι άλλοι όμως έγιναν πιο πλούσιοι. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μα όλοι του συστήματος ζουν πολύ καλά ενώ εμείς φυτοζωούμε.

Μην σας βάζουν στην παγίδα της ιδεολογικής και κομματικής αντιπαράθεσης. Το σύστημα είναι διακομματικό και βρίσκονται σε συνεννόηση και συντονισμό μεταξύ τους για το πως θα μας κοροϊδέψουν και πως θα μας εκμεταλλευτούν.

Δεν λέω να μην υπάρχει κράτος, κόμματα, κανάλια, ΜΜΕ, τράπεζες. Να υπάρχουν αλλά να είναι υγιή. Αυτό το σύστημα είναι σάπιο και πρέπει να φύγει και να αντικατασταθεί από άλλους ανθρώπους που θα είναι στο κράτος, στα κόμματα, στα κανάλια, στα ΜΜΕ, στις τράπεζες. Ανθρώπους που θα κάνουν την δουλειά τους σωστά και δεν θα προσπαθούν διαρκώς να εξαπατήσουν, να κλέψουν και να καταστρέψουν για το δικό τους ίδιον όφελος.

Σίμος

Scroll to Top