Ή με εμάς ή με αυτούς

Ή με εμάς ή με αυτούς

 good and evilΣτο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί στρατιώτες Ναζί ούτε κακοί άνθρωποι. Υπήρχαν και πολλοί καλοί άνθρωποι ανάμεσα τους και πολλοί που δεν ήταν Ναζί. Ήταν όμως ο εχθρός που ερχόταν να μας καταλάβει. Πυροβολούσαν τους Έλληνες στρατιώτες για να τους σκοτώσουν. Οι Έλληνες έπρεπε να τους εμποδίσουν.

Ο Καραμανλής, η Μελίνα και διάφοροι άλλοι επέλεξαν να συνεργαστούν με τους κατακτητές. Άλλοι επέλεξαν να αγωνιστούν ενάντια στους κατακτητές και το πλήρωσαν με φρικτά βασανιστήρια ή ακόμα την ζωή τους. Η Μελίνα μπορεί να το έκανε για να επιβιώσει υποφερτά σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

Και άλλες θα μπορούσαν να το κάνουν αλλά δεν το έκαναν και επέλεξαν να αντισταθούν και να είναι με το μέρος των συμπατριωτών τους και όχι των κατακτητών. Η Μελίνα, ο Καραμανλής και όλοι οι συνεργάτες των κατακτητών έπρεπε να έχουν εκτελεστεί μετά την απελευθέρωση. Αν είχε γίνει, η Ελλάδα θα είχε πάρει διαφορετικό δρόμο και δεν θα βρισκόμαστε τώρα σε αυτά τα χάλια.

Ένα σάπιο πολιτικό - οικονομικό - μιντιακό - σύστημα, μας έχει κατακοροϊδέψει, κατακλέψει και καταστρέψει. Ετοιμάζουν και χειρότερα. Θα δουλεύουμε σαν τα σκυλιά για τετρακόσια ευρώ το μήνα, θα μένουμε δέκα - δέκα στα διαμερίσματα, θα τρώμε μια φορά την μέρα ρύζι και θα κυκλοφορούμε με ποδήλατα. Δεν είναι καμία υπερβολή σε αυτά που λέω. Μπορεί να μην γίνουν αύριο ή σε ένα χρόνο αλλά κάποια στιγμή θα γίνουν. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που περισσότερο από όλους πρέπει να τους εμποδίσουν να το πραγματοποιήσουν.

Το μποϊκοτάζ των καναλιών είναι μια μορφή αγώνα ενάντια στο τυραννικό σύστημα και μάλιστα είναι χωρίς κανένα κίνδυνο. Άλλες μορφές μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους για τους αγωνιστές. Το μποϊκοτάζ έχει δύο πλευρές, της προσφοράς και της ζήτησης, των προμηθευτών και των πελατών, της παραγωγής και της κατανάλωσης. Στην περίπτωση του Τσαρλς Μπόικοτ, οι καλλιεργητές βρισκόντουσαν στην πλευρά της παραγωγής.

Δεν σταμάτησαν να αγοράζουν τα προϊόντα του Μπόικοτ αλλά να προσφέρουν υπηρεσίες για την παραγωγή τους. Τα κανάλια έχουν την παραγωγή και την κατανάλωση. Οι καταναλωτές είναι αυτοί που τα παρακολουθούν, οι τηλεθεατές. Στην παραγωγή συμβάλλουν όλοι όσοι συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι τα συνεργεία που βρίσκονται πίσω από την κάμερα, οι παρουσιαστές αλλά και οι καλεσμένοι.

Όλοι αυτοί είναι μαζί με το σύστημα. Δεν λέμε ότι είναι όλοι κακοί άνθρωποι όπως δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί στρατιώτες κακοί. Ήταν όμως ο εχθρός που ερχόταν να μας καταλάβει. Το σύστημα είναι ο εχθρός που μας έχει κατακοροϊδέψει, κατακλέψει, καταστρέψει. Πρόκειται να μας εξοντώσουν στην κυριολεξία αν δεν αντισταθούμε όπως αντισταθήκαμε στους Γερμανούς κατακτητές.

Ο καλλιτεχνικός και ο λογοτεχνικός χώρος, πηγαίνουν χέρι χέρι με τα ΜΜΕ και ιδίως τα κανάλια. Οι τραγουδιστές, ηθοποιοί, χορευτές, συγγραφείς κλπ χρειάζονται την προβολή. Έτσι πάει το κοινό σε θέατρα, κινηματογράφους, μπουζούκια ή να αγοράζει cd και βιβλία. Από εδώ και πέρα όμως έχει ξεκινήσει το μποϊκοτάρισμα των καναλιών, άλλων συστημικών μίντια και επιχειρήσεων των στυλοβατών του συστήματος. Είναι κατανοητό πως οι άνθρωποι πρέπει να επιβιώσουν. Η Μελίνα συναναστρεφόταν με Γερμανούς αξιωματικούς και συνεργάτες τους για να επιβιώσει. Ήταν όμως με το μέρος του εχθρού.

Οι διάφοροι καλλιτέχνες και λογοτέχνες θα πρέπει να επιλέξουν με ποιους είναι. Είναι με τον ελληνικό λαό ή με το τυραννικό σύστημα που καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό; Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Ή με εμάς ή με αυτούς. Μπορεί να έχουν προβολή και μέσα από το διαδίκτυο. Δεν είναι το ίδιο αλλά ο αγώνας χρειάζεται θυσίες. Εμείς, οι μη συστημικοί, το σύστημα Β, πρέπει να μποϊκοτάρουμε όχι μόνο τα κανάλια αλλά και όλους όσους εμφανίζονται στα κανάλια. Να τους βάλουμε όλους σε μαύρη λίστα. Να μην πηγαίνουμε σε θέατρα, ταινίες, κέντρα που εμφανίζονται και να μην αγοράζουμε cd ή βιβλία τους.

Σίμος

Scroll to Top