Σύστημα μη και αντί

Σύστημα μη και αντί

Προσπαθείτε, αγωνίζεστε και δεν πάτε πουθενά. Μένετε καθηλωμένοι στο ίδιο σημείο ή πηγαίνετε προς τα χειρότερα. Από την άλλη βλέπετε ανθρώπους με τα ίδια ή λιγότερα προσόντα, την ίδια ή μικρότερη προσπάθεια να ανεβαίνουν διαρκώς. Έχετε καθίσει ποτέ να σκεφτείτε γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις αλλά η βασική είναι μία. Αυτοί όλοι είναι άνθρωποι του συστήματος και τους ανεβάζει το σύστημα. Αυτός είναι ο κανόνας που έχει όμως πολλές εξαιρέσεις.

Το σύστημα είναι μια μικρή μειοψηφία. Βρίσκεται σε όλους τους χώρους αλλά κυρίως σε πολιτική, μίντια, show biz, μεγάλο κεφάλαιο. Show biz είναι θέατρο, κινηματογράφος, τραγούδι, χορός, μόντελινγκ κλπ. «Και εγώ πως ξέρω αν είμαι συστημικός;» μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Αν δεν το ξέρετε, τότε μάλλον δεν είσαστε. Οι συστημικοί το ξέρουν πολύ καλά ότι είναι.

Δεν είσαστε, αν δεν ανεβαίνετε και μένετε στα ίδια. Δεν είσαστε, αν δεν έχετε φάει καλά από το σύστημα. Αν το σύστημα σας βρήκε μια δουλίτσα, είσαστε συστημικοί; Εξαρτάται! Δεν είσαστε, αν η δουλίτσα ήταν ίση ή κατώτερη των δυνατοτήτων σας. Μπορεί να είσαστε χαζοβολεμένοι. Το έχουν κάνει έτσι επίτηδες οι συστημικοί ώστε για να πάρετε μια δουλειά που δικαιούστε, να πρέπει να περάσετε μέσα από το σύστημα ώστε να σας υποχρεώσουν και να σας έχουν υποχείρια. Είναι διαβολικοί άνθρωποι. Αν η δουλειά είναι ανώτερη των δυνατοτήτων σας, τότε είσαστε λαμόγια συστημικοί.

Οι κατηγορίες είναι τρεις, συστημικοί, μη συστημικοί και αντισυστημικοί. Μη συστημικοί είναι όλοι όσοι δεν είναι συστημικοί. Αυτοί δεν είναι απαραίτητα αντισυστημικοί ενώ αν το είχαν σκεφτεί λίγο θα έπρεπε να είναι. Το αντί δεν έχει μόνο μια έννοια. Σημαίνει εναντιώνομαι αλλά και παίρνω την θέση. Ο αντιπρόεδρος και ο αντιδήμαρχος αντικαθιστούν τον πρόεδρο και τον δήμαρχο. Ο αντισυμβατικός εναντιώνεται στη συμβατικότητα αλλά ταυτόχρονα την αντικαθιστά με μια άλλη νοοτροπία. Ο αντίπαλος πολεμάει κάποιον χωρίς να θέλει να τον αντικαταστήσει. Ο αντιεξουσιαστής είναι ενάντια στην εξουσία και δεν προσπαθεί να την αντικαταστήσει με μια άλλη εξουσία.

Μη σύστημα είναι κάθε τι που δεν είναι σύστημα. Αντισύστημα μπορεί να είναι κάτι που εναντιώνεται στο σύστημα ή ένα άλλο σύστημα. Εμείς δίνουμε την δεύτερη έννοια δηλαδή ενός άλλου συστήματος από όλους όσους έχει απέξω το σύστημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος σύστημα Β ή εναλλακτικό σύστημα. Ότι του αρέσει καθενός.

Πολλοί μη συστημικοί έχουν εμμονή να γίνουν συστημικοί, να τους βγάλουν τα συστημικά ΜΜΕ, να μπουν στον συστημικό κοινωνικό κύκλο, να συναναστρέφονται με συστημικούς. Κοιμούνται και ονειρεύονται, όχι πως την αυγή παντρεύονται αλλά ότι με συστημικούς συναναστρέφονται. Έχουν μείνει στα παλιά. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ SYSTEM BYBASS. Αντί να προσπαθούν να μπουν στο σύστημα που είναι πολύ δύσκολο, είναι καλύτερο να το παρακάμψουν.

Αυτό που χρειάζεται για να γίνει το system bybass, είναι αλλαγή νοοτροπίας. Αν δεν βγει κάποιος στο κανάλι δεν έχει prestige και αξιοπιστία. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως όταν βγει κάποιος στο κανάλι, στο ραδιόφωνο ή σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, αυτό σημαίνει ότι είναι δικός τους, του συστήματος και εργάζεται για το καλό του συστήματος, σε βάρος των υπολοίπων.

Πριν το Ίντερνετ η μεσολάβηση του συστήματος ήταν απαραίτητη. Τώρα μπορούν οι άνθρωποι να αναδειχθούν και να δουλέψουν μέσα από το Ίντερνετ. Το Ίντερνετ δεν είναι κάτι καινούριο, υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Όσο βέβαια δεν αλλάζει η νοοτροπία, το σύστημα θα κάνει κουμάντο και θα κυριαρχεί. Το αντισύστημα υπάρχει ήδη. Όμως προσπαθεί να κινηθεί γύρω από το σύστημα. Επιπλέον είναι ανοργάνωτο. Χρειάζεται να οργανωθεί το αντισύστημα, ανεξάρτητα και ξεχωριστά από το σύστημα, με επίκεντρο το Ίντερνετ που να έχει σκοπό την ωφέλεια των μη συστημικών και όχι την ζημιά τους.

Δείτε επίσης     ΜΜΕ και Σύστημα     Γιατί δεν θα μπείτε στο σύστημα     Είναι δικοί τους     Αλλαγή νοοτροπίας     System bypass

Scroll to Top