Γιατί δεν θα μπείτε στο σύστημα

Γιατί δεν θα μπείτε στο σύστημα

Τα νέα είναι ευχάριστα και δυσάρεστα. Πρώτα να πούμε τα δυσάρεστα και να αφήσουμε στο τέλος τα ευχάριστα. Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μπείτε στο σύστημα. Αυτά που λέμε δεν είναι τυχαία. Δεν πετάμε μπούρδες. Μας τα έχουν πει άνθρωποι του συστήματος που ξέρουν πολύ καλά πως δουλεύει. Ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη, τους πέταξε έξω το σύστημα. Στη δεύτερη, είναι ακόμα μέσα στο σύστημα αλλά δεν τους αρέσει καθόλου ο τρόπος που δουλεύει. Αναγκάστηκαν όμως να παίξουν το παιχνίδι του συστήματος.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπει κανείς στο σύστημα. Είναι συγκεκριμένοι οι τρόποι που μπορεί να το κάνει. Να είναι από την «σωστή» οικογένεια. Να έχει τελειώσει Κολέγιο ή κάποιο άλλο καλό ιδιωτικό. Δεν αρκεί οποιοδήποτε ιδιωτικό, τα «καλά» μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Να είναι καλά δικτυωμένος στην LGBT κοινότητα. Δεν αρκεί να είναι γκέι, λεσβία, μπάι. Πρέπει να είναι καλά δικτυωμένος.

Να μένει στα ακριβά ΒΠ - ΝΠ, με ωραίο αυτοκίνητο και σπίτι και να είναι καλά δικτυωμένος. Να έχει ωραίο σπίτι στην Μύκονο. Εναλλακτικά μπορεί να έχει μεγάλο σκάφος και να πηγαίνει στην Μύκονο ή να μένει σε ακριβό ξενοδοχείο. Και τα δύο αυτά είναι αποδεκτά από το σύστημα.

Να μην επαναλαμβάνουμε συνέχεια το «καλά δικτυωμένος». Χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Δηλαδή πέρα από το ένα χαρακτηριστικό, «σωστή» οικογένεια, «καλό» σχολείο, LGBT, ΒΠ-ΝΠ χρειάζεται και προσπάθεια δικτύωσης. Αν δεν υπάρχει το χαρακτηριστικό που είναι το διαβατήριο, όση προσπάθεια δικτύωσης και να καταβάλει κανείς, δεν καταφέρνει τίποτα.

Να έχει ερωτική, συγγενική, φιλική προσωπική ή φιλική πολιτική σχέση με κάποιον συστημικό. Να είναι ωραία κοπέλα ή ωραίος γκέι. Το σύστημα θέλει να πηδήξει ή να πηδηχτεί. Βέβαια εκτός από ωραίοι η κοπέλα και ο γκέι πρέπει να είναι και εύκολοι. Μια ωραία κοπέλα που είναι δύσκολη τι να την κάνει το σύστημα; Την πετάει έξω. Οι γκέι είναι πιο σπάνιο να είναι δύσκολοι αλλά συμβαίνει. 

Το σύστημα είναι αδυσώπητο. Πετάει έξω πολλούς συστημικούς. Συνηθισμένη περίπτωση είναι όταν έχουν επαγγελματικά ή οικονομικά προβλήματα. Τότε γίνονται νέο-μη-συστημικοί, όπως λέμε νεόφτωχοι. Οι περισσότεροι βέβαια έχουν γλυκαθεί και πηγαίνουν και γλείφουν το σύστημα μήπως τους ξαναπάρει μέσα. Πολλές πληροφορίες μας έδωσαν νέο-μη-συστημικοί που έχουν άχτι το σύστημα γιατί τους πέταξε έξω.

Δεν καλύψαμε όλες τις περιπτώσεις αλλά σχεδόν όλες. Είναι δύο περιπτώσεις που αφήσαμε εσκεμμένα απέξω, προς το παρόν. Ξέρουν ποιοι είναι και πρέπει να το εκτιμήσουν δεόντως. Έχουν σχέση με φιλοσοφία και θρησκεία. Επίσης στο σύστημα μπαίνεις μέσα από την πολιτική. Θα το εξηγήσουμε αργότερα. Όσο πιο πολλά χαρακτηριστικά έχει κανείς τόσο καλύτερα. Αν είναι γκέι, από «σωστή» οικογένεια, απόφοιτος Κολλεγίου, μένει στα ΒΠ-ΝΠ με ωραίο αυτοκίνητο και σπίτι, έχει τέσσερα χαρακτηριστικά και επομένως καλύτερες πιθανότητες εισόδου.

Ακόμα και αυτοί που έχουν το ένα χαρακτηριστικό, το διαβατήριο, είναι δύσκολο να μπουν μέσα στο σύστημα. Έχουν πιάσει άλλοι εδώ και καιρό τις καρέκλες και τα πόστα και τα κρατάνε με νύχια και με δόντια. Κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν, στησίματα, πίπες, αλλαξοαυτές, πλακοτέτοια, ραδιουργίες, συκοφαντίες κλπ. Αν δεν έχετε κανένα χαρακτηριστικό από τα παραπάνω, είναι σχεδόν αδύνατο να μπείτε στο σύστημα. Το ευχάριστο είναι πως δεν χρειάζεται πλέον να μπείτε στο σύστημα για να καταφέρετε κάτι στη ζωή σας. Μπορείτε να παρακάμψετε το σύστημα μέσα από το αντισύστημα.

Δείτε επίσης     ΜΜΕ και Σύστημα     Είναι δικοί τους     Αλλαγή νοοτροπίας     System bypass     Σύστημα μη και αντί

Scroll to Top