Αλλαγή νοοτροπίας

Αλλαγή νοοτροπίας

Για να γίνει το system bypass, χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος ότι αυτοί που βγάζει το σύστημα δεν είναι απαραίτητα καλοί αλλά συστημικοί. Το σύστημα είναι ο εχθρός των μη συστημικών για πολλούς λόγους. Το σύστημα είναι αυτό που έφερε την χώρα σε αυτά τα χάλια. Η Ελλάδα είναι στα κάτω της. Για να πάρει τα πάνω της πρέπει αυτοί που είναι πάνω, το σύστημα, να έρθουν κάτω και αυτοί που είναι κάτω, οι μη συστημικοί, να ανέβουν επάνω. Χρειάζεται πολιτική και κοινωνική αλλαγή.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μπει κανείς στο σύστημα είναι μέσω πολιτικής. Να έχει μπει πριν δεκαετίες στο ΠΑΣΟΚ ή στην ΝΔ και σιγά σιγά να κάνει γνωριμίες. Ή να έχει μπει κάποιος δικός σου, ο πατέρας σου, ο θείος σου, ο ξάδελφος σου πριν δεκαετίες. Οι πόρτες του συστήματος είναι ανοιχτές για όσους έχουν μεγάλες θέσεις στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί κάποιος να μπήκε νέος στο ΠΑΣΟΚ ή στην ΝΔ και να έφερνε καφέδες στους τότε υπουργούς. Σιγά σιγά έφτασε να γίνει και αυτός υπουργός και οι πόρτες του συστήματος είναι ανοιχτά διάπλατες. Η άνοδος στο ΠΑΣΟΚ ήταν πιο εύκολη γιατί στην ΝΔ είναι πιο έντονη η Κολεγιοκρατία, η οικογενειοκρατία και η γκεϊκρατρία.

Είναι και κάποιοι αριστεροί, αριστερά του ΠΑΣΟΚ που έχουν κάνει μια δική τους κλίκα και προωθούν τους δικούς τους. Είναι ισχυροί σε κάποιους χώρους όπως των ηθοποιών και των μουσικών. Όταν είχε ο Καρατζαφέρης το κανάλι, κάποιοι δικοί του ετρούπωσαν στο μιντιακό σύστημα ξεκινώντας από αυτό. Με άλλο λόγια πρέπει να μπεις σε μία κλίκα, ένα υποσύστημα από αυτά που απαρτίζουν το σύστημα. Αυτό είναι το διαβατήριο που σου ανοίγει την πόρτα του συστήματος. Μετά κάνεις τα δικά σου κουμάντα, στησίματα, πίπες, αλλαξοαυτές, πλακοτέτοια, γαλιφιές, κολακίες κλπ. Οι συστημικοί ανεξαρτήτως ιδεολογίας, διαπλέονται και συνουσιάζονται μεταξύ τους. Οι του συστήματος είναι και του στησίματος επίσης. 

Η πολιτική επικοινωνία κυρίως μέσα από τα μίντια γίνεται. Πολιτική και μίντια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Πολλοί παρουσιαστές και πολλές παρουσιάστριες είναι άνθρωποι πολιτικών, γκόμενες, γκόμενοι, ξαδέλφια, πολιτικοί φίλοι κλπ. Σχεδόν όλοι οι παρουσιαστές και οι παρουσιάστριες συνδέονται με κάποιον πολιτικό ή κάποιον οικονομικό μεγαλοπαράγοντα με κάποιο τρόπο. Μετά πάει γαϊτανάκι. Παίρνουν από τα γραφεία του κόμματος ή της εταιρείας και λένε στον παρουσιαστή ποιο τραγουδιστή,ηθοποιό ή χορεύτρια να βγάλει.  

Το 1981, οι περισσότεροι Πασόκοι ήταν μη συστημικοί. Δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους. Μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία, έγιναν οι πιο συστημικοί από όλους. Η Χρυσή Αυγή ήταν μη συστημικοί. Δεν μπόρεσαν να κρατηθούν και να ανεβούν επειδή είχαν ακραίες θέσεις και έκαναν ακραίες ενέργειες. Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ ήταν ντεμί. Σε αντίθεση με την ΧΑ ήταν κόμμα της Βουλής για πολλά χρόνια. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά γίνεται ολοένα και περισσότερο συστημικός, χωρίς να έχει φθάσει τα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης. Από το ’81 πέρασαν 40 χρόνια. Χρειάζεται κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ του ’80, κάτι καινούριο και μη συστημικό. Να φέρει πολιτικοκοινωνική αλλαγή που να είναι λιγότερο επιζήμια και περισσότερο επωφελής από αυτήν του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή να μην ακούς έναν τραγουδιστή που σου αρέσει; Να ακούς αλλά να ξέρεις ότι μάλλον είναι του συστήματος και το σύστημα είναι εναντίον σου. Να ξέρεις ότι υπάρχουν και καλύτεροι που το σύστημα τους έχει κόψει το δρόμο. Να στηρίζεις το αντισύστημα γιατί  προσπαθεί να αναδείξει αυτούς που μπλόκαρε τον δρόμο το σύστημα και αξίζουν. Να στηρίζεις το αντισύστημα γιατί είναι με το μέρος σου ενώ το σύστημα εναντίον σου.  

Δηλαδή να μην ζήσουν οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές κλπ; Να ζήσουν αλλά να καταλάβετε πως όσοι έχουν φάει καλά από το σύστημα, είναι άνθρωποι του συστήματος και το υπερασπίζονται. Να μη δείτε μια ταινία ή μια μουσικοχορευτική εκπομπή στην τηλεόραση; Δέστε αλλά να καταλαβαίνετε τι γίνεται. Να καταλαβαίνετε ότι το σύστημα είναι απέναντι σας και όχι δίπλα σας. Προσπαθεί να σας χειραγωγήσει και να σας εκμεταλλευτεί. Εκμεταλλευτείτε το σύστημα και μην αφήνετε να σας εκμεταλλεύεται αυτό.

Θα πει κάποιος «ο τάδε είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός ή η δείνα είναι η αγαπημένη μου τραγουδίστρια». Ο αγαπημένος όμως ή η αγαπημένη έμμεσα σας κάνει κακό γιατί είναι του συστήματος και το σύστημα θέλει το δικό του καλό και το δικό σας κακό. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι από τους αγαπημένους σας που απλά δεν είναι του συστήματος αλλά μη συστημικοί. Θέλουμε να τους αναδείξουμε.

Δείτε επίσης     ΜΜΕ και Σύστημα     Γιατί δεν θα μπείτε στο σύστημα     Είναι δικοί τους     System bypass     Σύστημα μη και αντί

error: Content is protected !!
Scroll to Top