Η ΝΔ σκότωσε πεντακόσιους;

Η ΝΔ σκότωσε πεντακόσιους;

Τα κανάλια και τα ΜΜΕ που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη, έχουν και μας λένε εδώ και δύο μέρες πως οι λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο αλιευτικό το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Πύλου, ήταν εφτακόσιοι (700). Υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα. Ή τα κανάλια και τα ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας δουλεύουν τον κόσμο ή η ΝΔ σκότωσε πεντακόσιους (500) ανθρώπους.

Μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο, τα ΜΜΕ του Μητσοτάκη να δουλεύουν τον κόσμο και η ΝΔ να σκότωσε πολύ κόσμο, όχι όμως πεντακόσιους (500) αλλά λιγότερους. Είναι απλά μαθηματικά Δημοτικού, μια πρόσθεση και μια αφαίρεση. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ζωντανοί ή νεκροί περίπου εκατό ογδόντα πέντε (185) λαθρομετανάστες.

Υπάρχει περίπτωση κάποιοι να παρασύρθηκαν από τα κύματα και τα ρεύματα και να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο του ναυαγίου. Δυστυχώς μάλλον θα είναι νεκροί αλλά μπορεί να συμβεί και ένα θαύμα, να βρεθεί κάποιος από αυτούς ζωντανούς. Πόσοι θα είναι αυτοί που μπορεί να παρασύρθηκαν; Να είναι πέντε (5); Να είναι δέκα (10); Να είναι δεκαπέντε (15);

Ακόμη και σε δεκαπέντε (15) να τους υπολογίσουμε, κάτι σχεδόν απίθανο, τότε συνολικά φθάνουν όλοι τους διακόσιους, 185 + 15 = 200. Πόσοι υπολείπονται από τους εφτακόσιους (700); Υπολείπονται πεντακόσιοι διότι 700 - 200 = 500. Αυτοί λοιπόν οι πεντακόσιοι (500) θα ήταν στα αμπάρια, κάτι που λένε τα κανάλια και τα ΜΜΕ του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ίδιοι λένε πως το πλοίο έκανε πάνω από δέκα λεπτά για να βυθιστεί. Επομένως υπήρχε άφθονος χρόνος για όλους όσους βρισκόντουσαν στα αμπάρια, να βγουν στο κατάστρωμα ή στο πίσω μέρος του κάτω επιπέδου και να πηδήξουν στην θάλασσα. Ενδεχομένως κάποιοι να μην ήξεραν κολύμπι και για αυτό υπήρξαν νεκροί.

Όταν όμως ένα πλοίο βυθίζεται, είναι απόλυτα βέβαιος ο θάνατος όσων θα βρεθούν μέσα σε αυτό. Αν πηδήξουν στην θάλασσα, έχουν μια πιθανότητα να σωθούν. Ακόμη και να μην έχουν μπει ποτέ σε νερό, ίσως να καταφέρουν να επιπλεύσουν χωρίς σωσίβιο. Βάλτε ένα μωρό στην θάλασσα που δεν έχει ξαναμπεί στο νερό και αφήστε το. Πολλά από τα μωρά, κολυμπάνε ενστικτωδώς και καταφέρνουν να επιπλεύσουν.

Πιθανώς λοιπόν έγινε ένα τραγικό λάθος από την πλευρά του Λιμενικού που συντόνιζε την επιχείρηση. Έκριναν πως δεν υπήρχε κίνδυνος να βυθιστεί το πλοίο και για αυτό έδωσαν εντολή να μην βγουν από τα αμπάρια. Ειπώθηκε πως έγινε προσπάθεια ρυμούλκησης και ή έσπασε το σχοινί ή λύθηκε. Κάποιοι είπαν πως το έλυσαν οι διακινητές. Δεν μπορεί να λύσει κανείς το σκοινί όσο γίνεται ρυμούλκηση. Ή λύθηκε από μόνο του ή έσπασε.

Σε κάθε περίπτωση, αν πραγματικά υπήρχαν άνθρωποι στα αμπάρια, έγινε πολύ κακή εκτίμηση από το Λιμενικό. Αν δεν είχαν εντολή να μείνουν στις θέσεις τους, θα πρέπει να είχαν βγει όλοι έξω και να ήταν έτοιμοι να πηδήξουν στην θάλασσα, πριν βυθιστεί το πλοίο. Ακόμη και να μην ήξεραν κολύμπι, είχαν έτσι μια ελπίδα ενώ αν έμειναν μέσα στο πλοίο όταν βυθιζόταν δεν είχαν καμία ελπίδα.

Το Λιμενικό Σώμα υπάγεται διοικητικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Σε μια τέτοια σοβαρή κατάσταση, θα πρέπει να έχει εμπλακεί το Κέντρο Επιχειρήσεων. Δεν έχει σημασία ποιος είναι τώρα υπηρεσιακός υπουργός. Ενημερωτικά, λέγεται Κλιάρης. Για την κατάσταση και την ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος ευθύνη έχει ο Πλακιωτάκης που ήταν υπουργός από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι πρόσφατα.

Και σαφέστατα έχει ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης όπως είχε ευθύνη και για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο πρωθυπουργός, ο κάθε πρωθυπουργός και όχι μόνο ο Μητσοτάκης, έχει την τελική ευθύνη ως πολιτικός προϊστάμενος των υπουργών. Απλά τους βολεύει να ρίχνουν τις ευθύνες όσο πιο χαμηλά μπορούν και να αφήνουν τους πρωθυπουργούς στο απυρόβλητο.

Στην χειρότερη περίπτωση για αυτούς, αλλάζουν τον υπουργό, όπως έγινε με τον Καραμανλή, λίγο πριν τελειώσει ούτως ή αλλιώς η θητεία του λόγων εκλογών. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την Ελλάδα διότι είναι χώρα ηλιθίων. Δεν είναι όλοι ηλίθιοι αλλά ένα μεγάλο ποσοστό είναι και διαμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα αποτυχημένων. Ο ιδρυτής της μας έβαλε στην ΕΕ και καταστραφήκαμε οικονομικά. Ο ανιψιός του μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Ο άλλος ανιψιός του, μαζί με τον Μητσοτάκη, σκότωσαν τόσα παιδιά στα Τέμπη. Η Νέα Δημοκρατία όπως και το ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να είναι εκτός Βουλής και να έχουν αντικατασταθεί από άλλα κόμματα των πολιτικών χώρων που βρίσκονται. Και όμως η ΝΔ αύξησε τους ψηφοφόρους της, σε σχέση με το 2019. 

Βγήκε πως ο Μητσοτάκης είχε στενή συνεργασία με τον αρχινονό Καπετανάκη. Τώρα ο Πλακιωτάκης μαζί με τον Μητσοτάκη σκότωσαν πεντακόσιους λαθρομετανάστες και μάλλον θα πάρει το κόμμα αυτοδυναμία. Δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτή την χώρα των χαζών. Οι νέοι που αξίζουν κάτι, ας φύγουν γιατί η Ελλάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Για τους πιο μεγάλους είναι δύσκολο να φύγουν.

Μπορεί να μην ήταν εφτακόσιοι οι λαθρομετανάστες στο αλιευτικό. Μπορεί να ήταν πχ τριακόσιοι πενήντα (350). Και ψέματα λένε τα κανάλια τους και σκότωσαν πολύ κόσμο. Και πάλι ήταν εκατόν πενήντα άνθρωποι στα αμπάρια γιατί 350 - 200 = 150. Είναι σχεδόν τριπλάσιοι από αυτούς των Τεμπών. Εντάξει, δεν το έκαναν επίτηδες όπως δεν έκαναν επίτηδες το δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως και στα Τέμπη, οφείλεται σε λάθη και παραλείψεις, αν έμειναν πολλοί λαθρομετανάστες στα αμπάρια.

Και σε αυτή την περίπτωση, νέοι άνθρωποι ήταν οι περισσότεροι. Επιχειρούσαν να εισέλθουν λαθραία σε μια χώρα που όμως δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η Ιταλία. Να τους διώχνει η Ελλάδα όλους τους λαθραίους είναι το σωστό αλλά να τους σκοτώνει η Νέα Δημοκρατία είναι σωστό; Σε κάποια άλλη περίπτωση, θα μπορούσαν να είναι Έλληνες και να συμβεί κάτι παρόμοιο, από κακή εκτίμηση και διαχείριση του Λιμενικού.

Όπως και να έχει, είναι πάρα πολύ κακό για την Νέα Δημοκρατία. Ή μας δουλεύουν τα κανάλια και τα ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν και οι επιβαίνοντες ήταν περίπου αυτοί που βρέθηκαν ζωντανοί και νεκροί ή αν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στα αμπάρια, μάλλον τους σκότωσε κακή εκτίμηση και διαχείριση του Λιμενικού. Για την ετοιμότητα και τις ικανότητες του προσωπικού του ευθύνη έχει η Νέα Δημοκρατία και όχι η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πηγαίνετε λοιπόν ζώα να ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία.

Σταύρος

Scroll to Top