Ισχυρή φιλική Ρωσία

Ισχυρή φιλική Ρωσία

Ανήκουμε όπου θέλουμε

Όλοι κοιτάζουν τα συμφέροντα τους. Οι μόνοι που θα ενδιαφερθούν για την Ελλάδα χωρίς υστεροβουλίες (υπολογίζοντας στο όφελος τους) είναι α) οι ομογενείς β) οι ομόδοξοι. Έλληνες ομογενείς βρίσκονται σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά η ομογένεια είναι ισχυρή σε ΗΠΑ και Αυστραλία. Στην Βρετανία έχει κάποια ισχύ το εφοπλιστικό λόμπι.

Οι κυρώσεις θα πλήξουν αναμφισβήτητα την Ρωσία αλλά θα πλήξουν και την Ευρώπη. Επίσης θα υπάρξουν και αντίμετρα που θα πλήξουν περαιτέρω την Ευρώπη. Πρέπει να το δούμε σε δύο επίπεδα, χωρών και κυβερνήσεων. Ακόμη κι αν πληγεί περισσότερο η Ρωσία σε επίπεδο χωρών, αμφιβάλλω αν θα συμβεί το ίδιο σε επίπεδο κυβερνήσεων.

Τις κυρώσεις δεν τις επέβαλε η Ρωσία αλλά η Δύση. Ακόμα οι πολίτες στην Δύση δεν έχουν νοιώσει τα αποτελέσματα των κυρώσεων. Όταν συμβεί αυτό, θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια για τις κυβερνήσεις. Ο Πούτιν φαίνεται να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην Ρωσία και πιθανώς να αντέξει την δυσαρέσκεια που αναμφισβήτητα θα προκληθεί και στους πολίτες της Ρωσίας. Το κόμμα του Μεντβέντεφ που η ιδεολογία του είναι Πουτινισμός, έχει 324 από τις 450 θέσεις της Ρωσικής Δούμας. Ακολουθούν το Κομμουνιστικό με 57, και το κεντροαριστερό «Δίκαιη Ρωσία» με 27. Όλα τα υπόλοιπα πέντε κόμματα είναι μικρότερα και τοποθετούνται σε κεντροδεξιά/ακροδεξιά.

Αντί να πέσει ο Πούτιν, βλέπω πολύ πιθανότερο να πέσουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Θα γίνει είτε με εκλογές είτε με λαϊκή εξέγερση. Αν δεν ήταν τόσο κοντά οι γαλλικές εκλογές, θα έλεγα πως θα τις κέρδιζε η Λεπέν. Είναι πιθανό τις ιταλικές να τις κερδίσουν Μελόνι, Σαλβίνι και τις αμερικανικές ο Τραμπ. Όλοι αυτοί δεν είναι τόσο πολύ κατά του Πούτιν όπως τα κεντροαριστερά κόμματα που κυβερνούν όπως αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή με τις κυρώσεις, ίσως τελικά να καταφέρουν να έρθουν στην διακυβέρνηση της Δύσης, λιγότερο εχθρικά, ουδέτερα ή ακόμη και φιλικά κόμματα προς την Ρωσία και τον Πούτιν.

Η Ρωσία είναι μια ισχυρή σύμμαχος χώρα. Εκτός του ό,τι είναι Ορθόδοξη, αναγνωρίζουν και εκτιμούν τον εκπολιτισμό τους από τους Βυζαντινούς. Επιπλέον ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία είναι σύμμαχες χώρες, όχι μόνο γιατί πολεμήσαμε μαζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και γιατί υπάρχει ισχυρή ομογένεια. Δυστυχώς αυτή την στιγμή βρίσκονται σε απέναντι πλευρές. Οι κατακτητές της Ελλάδας, στην τωρινή περίοδο, είναι η Γαλλία, η Γερμανία (και η Ιταλία). Κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία μαζί με τους αχυρανθρώπους τους και στην συνέχεια μας τιμώρησαν πολύ σκληρά επειδή αυτοί κατέστρεψαν την οικονομία.

Δεν είμαι σίγουρος αν η ισχυρή ομογένεια σε AUKUS και κυρίως στις ΗΠΑ έχει την δυνατότητα να απελευθερώσει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό ζυγό και τον οικονομικό μαρασμό που προκαλεί. Σε κάθε περίπτωση, εμάς μας συμφέρει μια φιλική και ισχυρή Ρωσία ως Β’ επιλογή. Αν η AUKUS δεν μας θέλει μαζί τους και μας υποδεικνύει να μείνουμε στην καταστροφική για την Ελλάδα ΕΕ, τότε ο καλύτερος δρόμος είναι η προσέγγιση της Ρωσίας. Η Ρωσία πρέπει να παραμείνει ισχυρή και φιλική προς την Ελλάδα. Χωρίς ισχυρή και φιλική Ρωσία και χωρίς την στήριξη των ομογενών, φοβάμαι πως θα μας λιώσουν οι ψευτο-εταίροι.

Τα πρώτα χρόνια των Μνημονίων θα φαίνονται σαν χάδι μπροστά σε αυτά που πρόκειται να βιώσουμε. Η νεοταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ακριβώς το αντίθετο με τις ενέργειες της. Προσπαθεί να στρέψει την Ρωσία από φιλική σε εχθρική χώρα και με τις κυρώσεις να την αποδυναμώσει. Ελπίζω πως οι κυρώσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε όλες τις δυτικές κυβερνήσεις. Δυστυχώς η άλλη εναλλακτική, αυτή την στιγμή είναι μια από τα ίδια, το νεοταξικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απαραίτητη τώρα όσο ποτέ άλλοτε η δημιουργία ενός πατριωτικού σχήματος στην κεντροδεξιά που θα αντικαταστήσει το νεοταξικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Βασίλης

Scroll to Top