Καθήστε ήσυχα!

Καθήστε ήσυχα!

Η Οργάνωση Τραμπ γνωρίζει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Έχει διάφορους πυρήνες σε Νέα Δημοκρατία, άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς, μίντια, επιχειρηματικό χώρο, αστυνομία, υπηρεσία πληροφοριών, δικαστικό σώμα, στρατό κλπ. Ο Τραμπ ήταν Φύλακας, έφθασε τον μεγαλύτερο βαθμό και μετά έγινε Οδηγός. Είναι κάτι που πιθανώς δεν το ξέρει ούτε η οικογένεια του. Οι Φύλακες, στα πλαίσια της αποστολής τους διεισδύουν σε διάφορους χώρους, ακόμα και στον χώρο των Δυνάμεων του Κακού.

Πατριωτικός χώρος, Νέα Αρχή, Οργάνωση Τραμπ. Ίσως κάποιοι να έχουν μπερδευτεί με όλα αυτά και δικαιολογημένα. Ναι μεν έχουν σχέση μεταξύ τους αλλά είναι διαφορετικά. Ο πατριωτικός χώρος εκτείνεται από την αριστερά μέχρι την δεξιά. Στην κεντροαριστερά, αν και σημαντικός είναι μειονότητα. Στην κεντροδεξιά είναι η συντριπτική πλειονότητα. Ένα κόμμα που να εκφράζει τον πατριωτικό χώρο από την αριστερά μέχρι την δεξιά είναι πρακτικά δύσκολο να υπάρξει. Πέρα από τον πατριωτισμό που θα τους ενώνει, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Το προσπάθησε η Σπίθα του Θεοδωράκη, το ΕΠΑΜ του Καζάκη και ο Καμένος με τους ΑΝΕΛ.

Αυτό όμως που γίνεται είναι ένα κεντροδεξιό και ένα κεντροαριστερό πατριωτικό κόμμα. Στην Ελλάδα ο πατριωτικός χώρος του κέντρου και της δεξιάς δεν έχει ηγεσία. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος ηγέτης ή κάποιο κόμμα που να τους εκφράζει. Ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία ή άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς, μόνο και μόνο επειδή είναι πιο κοντά ιδεολογικά σε αυτούς αλλά χωρίς να τους εκφράζουν. Στις ΗΠΑ, η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δεν εξέφραζε τους ψηφοφόρους της πατριωτικής κέντρο+δεξιάς που είναι η μεγάλη πλειονότητα, μέχρι την έλευση του Τραμπ. Τον ψήφισαν οι πατριώτες του κέντρου και της δεξιάς και κάποιοι όχι ιδιαίτερα πατριώτες που είχαν πληγεί από την ακραία παγκοσμιοποίηση.

Λόγω έλλειψης ηγεσίας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο πατριωτικός χώρος του κέντρου και της δεξιάς έχει στραφεί προς τον Τραμπ για να καλύψει αυτό το κενό, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος αντίστοιχος στην Ελλάδα. Ο Τζόνσον δεν κάνει γιατί ακολουθεί μια κάπως μεσοβέζικη στάση τύπου Καραμανλή και Σαμαρά. Τείνει προς την πολιτική Τραμπ αλλά οι θέσεις τους δεν είναι τόσο καθαρές όσο του Τραμπ. Ίσως δεσμεύεται και από τις συνθήκες καθώς υπάρχει ακόμη οικονομική αλληλεξάρτηση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και της αποτυχημένης και μισητής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πατριωτικός χώρος του κέντρου και της δεξιάς ίσως να είναι τρία με πέντε εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Η Οργάνωση Τραμπ έχει ανθρώπους από αυτόν τον χώρο αλλά δεν αριθμεί τόσους πολλούς. Αυτό είναι ένα προσωρινό όνομα που πιθανότατα θα αλλάξει και θα ονομαστεί κάπως αλλιώς. Χρησιμοποιείται γιατί παραπέμπει αμέσως σε πολιτική Τραμπ και επαφές με τον κύκλο Τραμπ. Η Νέα Αρχή είναι ένα πολιτικό δίκτυο της κεντροδεξιάς που σκοπό έχει την εναρμόνιση με τα κεντροδεξιά κόμματα των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων αγγλόφωνων χωρών (Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία). Έχει ξεκάθαρα προσανατολισμό προς ΗΠΑ - Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Επομένως πατριωτικός χώρος της κέντρο+δεξιάς, Οργάνωση Τραμπ, Νέα Αρχή είναι σχετικά αλλά διαφορετικά.

Η Οργάνωση Τραμπ ξέρει για τον Πάκη, τους Γιοχάνες και Μίλτους Μπάρμπι, τον Πικραμμένο και όλους τους παρεμφερείς. Θεωρεί την Γερμανία πρωτίστως και την Γαλλία δευτερευόντως Δυνάμεις Κατοχής. Θα ήθελε να αλλάξει η κατάσταση και να γίνουν σύμμαχες χώρες αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα είναι Δυνάμεις Κατοχής. Ο Πάκης δεν κάνει πολλά επειδή δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Μητσοτάκη. Πρέπει όμως να προσέξει γιατί μπορεί να βρεθεί ξαφνικά στο Πακιστάν. Όλοι αυτοί έχουν δραστηριότητα αλλά κυρίως η θεία Ντόρα και η Μαρέβα καθώς συνδέονται πολύ στενά με τον πρωθυπουργό.

Λανθασμένα θεωρούν πως επειδή είναι γυναίκες, έχουν κάποια ασυλία. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Δεν έχουν καμία απολύτως ασυλία και θα εφαρμοστεί ισότητα των δύο φίλων. Ότι έχουν κάνει θα είναι σαν να το έχουν κάνει άνδρες. Προτείνω σε όλους και ειδικά σε θεία Ντόρα - Μαρέβα να σταματήσουν όλα τα μαγειρέματα γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβαρύνουν την θέση τους. Η Οργάνωση Τραμπ παρακολουθεί τι κάνουν και τα εξουδετερώνει. Μπορεί να βάλουν την «βόμβα» αλλά ή θα εξουδετερωθεί ή θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Επομένως πρέπει να αντιληφθούν ότι οι ενέργειες τους είναι χωρίς αποτέλεσμα και μόνο κακό τους κάνουν. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να προσκυνήσουν τον Τραμπ και να καθήσουν ήσυχα. Ούτως ή αλλιώς και οι φίλοι τους σε Γερμανία, Γαλλία αυτό θα κάνουν αργά ή γρήγορα. Αν το κάνουν θα ελαφρύνουν την θέση τους. Βέβαια κάποια χρηματική αποζημίωση θα ζητηθεί αλλά πέρα από αυτό, αν συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις, θα συνεχίσουν ανενόχλητα την ζωή τους.

Σπύρος

Scroll to Top