Κενό ηγεσίας

Κενό ηγεσίας

Αμερικανολυκόφιλοι

Βέβαια έχουμε και πολλούς που παριστάνουν πως είναι κάτι ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να σας το πει κανείς για να καταλάβετε πως η Ελληνική Λύση είναι στην πραγματικότητα Γερμανική Λύση. Δύο Ελληνογερμανοί, ο Kyriakus Belopoulen και ο Νο2 βουλευτής Επικρατείας Basil Biliarden που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Νο1, παριστάνουν τους αντιγερμανούς και τους ρωσόφιλους. Αν ήταν ρωσόφιλοι δεν ήταν χειροκροτητές της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας και θα υποστήριζαν αγορά εξοπλισμού από την Ρωσία.

Πλέον οι δρόμοι ΗΠΑ - Βρετανίας και Γαλλίας - Γερμανίας έχουν χωριστεί όπως εξηγήθηκε. Ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης αποφάσισαν βλακωδώς να συνταχθούν με την παρέα Γαλλίας - Γερμανίας. Από την μία ήταν τεράστια βλακεία αλλά από την άλλη βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση. Τον Μητσοτάκη τον στήριξαν για την προεδρία της ΝΔ και την πρωθυπουργία η γερμανόδουλη αδελφή του Θοδώρα και το γερμανοφερέφωνο ο Σημίτης.

Ο Βαρβιτσιώτης στηρίχτηκε στον κομματικό μηχανισμό, το «σύστημα» Βαρβιτσιώτη που είχε φτιάξει ο γερμανόδουλος πατέρας του Γιάννης. Πολλοί «κομματάρχες» του μηχανισμού είναι γερμανόδουλοι. Για δικούς τους λόγους και όχι γιατί το θέλουν οι ΗΠΑ ή συμφέρει την Ελλάδα συντάσσονται με την σατανική παρέα της ΕΕ. Σε ΗΠΑ και Βρετανία οι φιλέλληνες λένε «έλα στη δική μας παρέα» και οι ανθέλληνες «πήγαινε με τους άλλους», την ΕΕ.

Αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν μια τεράστια ευκαιρία για όσους δεν το κατάλαβαν. Οι «αρχηγοί» του φιλοαμερικανικού τμήματος της ΝΔ ήταν ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης. Τώρα πλέον θεωρούνται πως ανήκουν στην άλλη παρέα την γαλλογερμανική, ειδικά με την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Η φιλοαμερικανική σέκτα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της κεντροδεξιάς έχει μείνει ακέφαλη αυτή τη στιγμή.

Εκτός αυτού, οι επαφές Μητσοτάκη Βαρβιτσιώτη (στις ΗΠΑ) είναι κυρίως στο χώρο των Δημοκρατικών, της κεντροαριστεράς. Επιπλέον ο Μητσοτάκης έχει επανατοποθετήσει την Νέα Δημοκρατία στον χώρο του κέντρου. Το δήλωσε ο ίδιος σε παγκόσμια ακροατήριο, πλαγίως όχι ευθέως. Ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης δεν είναι πλέον αμερικανόφιλη κεντροδεξιά αλλά γερμανογαλλόδουλο κέντρο, τύπου Σημίτη και Βενιζέλου.

Δύσκολα θα το καλύψει κάποιος από τους γνωστούς πολιτικούς. Ο βασικός λόγος είναι πως είναι ευρώδουλοι και επομένως θεωρούνται πλέον γερμανογαλλόδουλοι. Ο «φωστήρας» Σαμαράς μίλαγε για ευρωστρατό. Τόσο καταλαβαίνει αυτός ο άνθρωπος που τον κάναμε πρωθυπουργό της χώρας. Εκτός αυτού είναι μισοκομένο χαρτί, αν δεν είναι τελείως καμένο, εξαιτίας όσων έκανε ως πρωθυπουργός.

Ο Κικίλιας είναι αμερικανόφιλος από σπόντα. Το παιδί είχε ένα φίλο που είχε ένα άλλο φίλο που αυτός ο άλλος φίλος ήταν ο Ομπάμα. Ο φίλος του Κικίλια ήταν ο Αλέξανδρος Γιαννούλιας. Έπαιζαν μαζί μπάσκετ επαγγελματικά στον Πανιώνιο. Αυτός ήταν υπεύθυνος Οικονομικών του Illinois και έπαιζε μπάσκετ για χόμπυ με τον Ομπάμα που ήταν βουλευτής Illinois. Μετά ο Ομπάμα τον έβαλε σύμβουλο στο οικονομικό επιτελείο του.

Ο Μητσοτάκης έμεινε πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και για σπουδές και για δουλειά. Ο Βαρβιτσιώτης έμεινε λίγο. Ο Κικίλιας αμφιβάλλω αν έχει πάει ποτέ ταξίδι. Ο Μητσοτάκης μπορεί να συνεννοηθεί με τους Αμερικάνους, όχι μόνο λόγω της ευχέρειας του στη γλώσσα αλλά και επειδή καταλαβαίνει την νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης. Μαζί με τα δύο χρόνια που δούλεψε στο Λονδίνο συμπλήρωσε μια δεκαετία από το ’86 μέχρι το ’97, με μία διακοπή το ’91-’92 για τη στρατιωτική θητεία.

Αυτό δεν ισχύει για τον Βαρβιτσιώτη και τον Κικίλια. Έτσι ο Μητσοτάκης ήταν αρχηγός του φιλοαμερικανικού τμήματος τους Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα της κεντροδεξιάς και ο Βαρβιτσιώτης υπαρχηγός. Έκανε όμως ο Μητσοτάκης την γκάφα της ζωής του και τώρα δεν θεωρείται πλέον αμερικανόφιλος αλλά γαλλογερμανόφιλος. Αντί να δει την ευκαιρία ο Σαμαράς και να την αρπάξει από τα μαλλιά μήπως κατόρθωνε να κάνει τίποτα, κάπου να βολευτεί κι αυτός, την κλώτσησε. Έλεγε ο Μητστοτάκης για ευρωστρατό, έλεγε και αυτός. Φανταστείτε τι μυαλό κουβαλάει.

Στη βάση της κεντροδεξιάς υπάρχουν πολλοί αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι που πλέον έχουν μείνει ακέφαλοι. Το αμερικανόφιλο τμήμα είναι μαζί με το αγγλόφιλο, πάνε πακέτο όπως το γαλλόδουλο πάει πακέτο με το γερμανόδουλο. Υπάρχει κενό ηγεσίας στο αμερικανόφιλο (και αγγλόφιλο) τμήμα της κεντροδεξιάς που δεν θα καλυφθεί από κανένα γνωστό πολιτικό. Τρέξτε κόσμε να προλάβετε, όσοι ενδιαφέρεστε και μπορείτε. Τέτοια μεγάλη ευκαιρία δύσκολα θα ξαναπαρουσιαστεί.

Μιχάλης

Scroll to Top