Κορόιδο ο Τσίπρας

Κορόιδο ο Τσίπρας

Η στρατηγική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας - Αυστραλίας ήταν ένα δυνατό χαστούκι στα μούτρα του Μητσοτάκη, του Τσίπρα αλλά και όλου του ευρώδουλου νεοταξικού συστήματος. Πλέον Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της Νέας Τάξης. Ο Τσίπρας έγινε και Μνημονιακός και Νεοταξίτης. Επέλεξε να είναι με την Νέα Τάξη και επομένως είναι στους στόχους της Αντίστασης.

Θα ανατραπεί, μαζί με τους υπόλοιπους Νεοταξίτες που δεν έχουν έρθει με το μέρος της Αντίστασης. Η Νέα Τάξη έχει διακομματική και διακρατική συνεργασία. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η Αντίσταση. Όλη η Αντίσταση προσπαθεί να ανατρέψει τους Νεοταξίτες και στην κεντροαριστερά και στην κεντροδεξιά. Απλά στην κεντροαριστερά θα αντικατασταθούν από κεντροαριστερούς Αντιστασιακούς και στην κεντροδεξιά από κεντροδεξιούς.

Ότι λέγεται για την Ελλάδα ισχύει και παγκόσμια. Δηλαδή μπορεί να υπάρξει συμφωνία με το Νεοταξικό σύστημα ή μερική ανατροπή του Νεοταξικού συστήματος. Ολική δεν θα γίνει γιατί όπως και στην Ελλάδα, ένα τμήμα του Νεοταξικού συστήματος έχει έρθει με το μέρος της Αντίστασης (Αντί-Νέα Τάξη). Αρκετές χώρες θα βγουν εκτός ΕΕ, με το καλό ή τον άσχημο τρόπο (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βαλκανικές κλπ).

Ο καλός θα είναι να συμφωνήσει ο Άξονας Γερμανίας - Γαλλίας. Αν δεν προκύψει συμφωνία και πάλι θα βγουν. Όπως υπάρχει στην Ελλάδα Αντίσταση στην Νέα Τάξη, υπάρχει και σε άλλες χώρες, με σκοπό την μερική ανατροπή του Νεοταξικού συστήματος ή την συμφωνία μετάβασης εξουσίας. Ένα ακραίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο είναι Γαλλία και Γερμανία να έχουν σημαντική απώλεια εδαφών και ακόμη να σταματήσουν να υφίστανται ως χώρες.

Οι χώρες που ζημιώνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το αρχικό σχέδιο της Νέας Τάξης είναι οι περισσότερες. Κάποιες είναι εντός και κάποιες άλλες εκτός ΕΕ. Αυτές που είναι εντός, είναι πολύ πιο εύκολο να βγουν αν υπάρχει, όχι Ένωση αλλά ένα γκρουπ οικονομικής συνεργασίας. Είναι γνωστό ποιες χώρες ζημιώνονται ή αντιδρούν στην ΕΕ. Είναι ο Νότος και κάποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης είναι πολλές χώρες εκτός ΕΕ. Η Αντίσταση που υπάρχει σε πολλές χώρες, θα βοηθήσει ώστε αυτές να βγουν από την ΕΕ = ΝΤΠ.

Το ’40 είχαμε Κατοχή για τρεισήμισι χρόνια, από τον Απρίλιο του ’41 μέχρι τον Οκτώβριο του ΄44. Κάποια μέρα η Κατοχή τέλειωσε. Δεν ήρθε μέσα σε μία μέρα αλλά κατόπιν προσπάθειας ετών, εγχώριας και διεθνούς. Παρομοίως, η τυραννία της Νέας Τάξης κάποια μέρα θα τελειώσει. Έχει κρατήσει πολύ περισσότερο από τρεισήμισι χρόνια αλλά είναι πιο ήπια και κρυφή.

Ο Τσίπρας πρέπει να προσέξει πάρα πολύ. Μπορεί να βρεθεί αυτός στην φυλακή ή ακόμη και να αντιμετωπίσει θανατική ποινή και ένας μεγαλύτερος Νεοταξίτης να την «βγάλει λάδι». Να δώσω ένα παράδειγμα. Από τους μεγαλύτερους Νεοταξίτες, ίσως ο μεγαλύτερος Νεοταξίτης της Ελλάδας είναι ο Σημίτης. Μπορεί τον Σημίτη να μην τον αγγίξει κανένας και ο Τσίπρας να έχει μία βαριά καταδίκη. Πως θα γίνει κάτι τέτοιο; Αν ο Σημίτης έρθει με το μέρος της Αντίστασης και συνεργαστεί μαζί της.

Ο πατέρας του Σημίτη, ήταν συνεργάτης των Κατοχικών Δυνάμεων. Όταν κατάλαβε ότι ο Χίτλερ θα έχανε τον πόλεμο, πήρε τα βουνά και έγινε αντάρτης με τον Άρη Βελουχιώτη. Μπορεί ο Σημίτης ή κάποιος σαν τον Σημίτη δηλαδή υπέρτατος Νεοταξίτης να κάνει το ίδιο. Δεν λέω ότι έχει συμβεί αλλά και να είχε συμβεί ούτε εγώ θα το μάθαινα ούτε θα έβγαινε ανακοίνωση ούτε θα μαθευόταν μέσα σε όλη την Αντίσταση. Θα το γνώριζε μόνο ένας μικρός κύκλος έμπιστων ανθρώπων της Αντίστασης. Ο Τσίπρας ενδεχομένως να μην μπορεί να το πιστέψει.

«Εγώ το προσπάθησα ενάντια στα Μνημόνια. Καλά, εμένα τώρα πάνε να δικάσουν και τους άλλους που κατέστρεψαν την χώρα, τους υπέρ-Μνημονιακούς και υπέρ-Νεοταξίτες τους αφήνουν;»

Η αντιμνημονιακή στάση μπορεί να του αναγνωριστεί ως πρότερος έντιμος βίος και να γλυτώσει την θανατική ποινή που ενδεχομένως θα πάρουν άλλοι Νεοταξίτες. Όμως την φυλακή δεν θα την γλυτώσει. Έτσι είναι, αυτή είναι η συμφωνία που δίνει η Αντίσταση στους Νεοταξίτες. Αν ο Τσίπρας πήγε με την Νέα Τάξη έστω και καθυστερημένα, θα είναι με το μέρος του Νεοταξικού συστήματος που θα ανατραπεί. Θα δικαστεί και θα καταδικαστεί ως σημαίνον πρόσωπο της συνωμοσίας κατά του ελληνικού λαού.  

Κάποιοι που ήταν Νεοταξίτες πολύ πριν από αυτόν, μπορεί να την γλυτώσουν, αν έρθουν με το μέρος της Αντίστασης. Δηλαδή αυτοί που θα πάνε με τη Νέα Τάξη στο τέλος, σαν τον Τσίπρα, θα είναι οι βλάκες της ιστορίας. Θα την πληρώσουν για άλλους που έπρεπε να τιμωρηθούν αλλά είχαν την εξυπνάδα να «πιάσουν από τα μαλλιά» την ευκαιρία που τους δίνει η Αντίσταση. Μπορεί ο Τσίπρας να αποδειχτεί πολύ μεγάλο κορόιδο.

Βέβαια η στρατηγική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας - Αυστραλίας άλλαξε κατά πολύ τον χάρτη διεθνώς. Μητσοτάκης, Τσίπρας και άλλοι Νεοταξίτες πιθανώς να αναθεωρήσουν και να αλλάξουν στάση. Σε κάθε περίπτωση η Αντίσταση πρέπει να είναι έτοιμη για μερική ανατροπή του Νεοταξικού συστήματος. Μετά την συμφωνία, έχει γίνει πιο εύκολο.

Ζώης

Scroll to Top