Λογισμικό νοθείας

Λογισμικό νοθείας

Κυκλοφορεί η φήμη πως στις εκλογές του Μαΐου έγινε νοθεία. Προσωπικά δεν έχω αποδείξεις. Ενδείξεις όμως υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν, με όλα αυτά που συνέβησαν μέσα στην τετραετία, η Νέα Δημοκρατία να ανεβάζει τις ψήφους που πήρε σε απόλυτο αριθμό και σε ποσοστά. Ο κανόνας παγκόσμια είναι πως κάθε κυβέρνηση έχει κάποια φθορά.

Ακόμα και καλά να τα είχε πάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς να υπήρχαν δυσκολίες μέσα στην τετραετία, θα έπρεπε να υπήρχε κάποια φθορά. Είχαμε την πανδημία με την κάκιστη διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης. Είχαμε τις παρακολουθήσεις και το δυστύχημα των Τεμπών, λίγο καιρό πριν τις εκλογές. Υπήρχαν και πολλά άλλα που λογικά θα έπρεπε να υπάρχει μια φθορά της ΝΔ.

Μια πιθανή εξήγηση της ανόδου, είναι η νοθεία. Δεν έχω αποδείξεις. Θα εξηγήσω πως δουλεύει το λογισμικό νοθείας που υπάρχει σε κάποιες χώρες. Το έχουν σίγουρα Ισραηλινοί και Αμερικανοί, όχι οι κυβερνήσεις αλλά εταιρείες. Σίγουρα το έχουν και εταιρείες σε άλλες χώρες. Λογισμικό νοθείας υπάρχει πέρα από κάθε αμφιβολία. Το γνωρίζω πολύ καλά. 

Δεν γνωρίζω κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές του Μαΐου 2023 και αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στις εκλογές του Ιουνίου. Ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματα του. Το λογισμικό νοθείας δουλεύει επάνω στο κανονικό λογισμικό εξαγωγής αποτελεσμάτων. Είναι ένα add on που αλλοιώνει τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις επιθυμίες των Εβραίων και του Μητσοτάκη... εεε συγγνώμη παρασύρθηκα.

Εννοώ σύμφωνα με τις επιθυμίες αυτών που επιχειρούν την νοθεία, όποιοι και αν είναι. Το λογισμικό κάνει με αστραπιαία ταχύτητα αυτό που θα έκαναν άνθρωποι. Ας πούμε πως έχουμε εφτά κόμματα, Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η. Ας πάρουμε ένα εκλογικό κέντρο. Μέσα στο εκλογικό κέντρο, ας πούμε πως υπάρχουν δέκα εκλογικά τμήματα. Τα κόμματα Α και Β θέλουν να πάρουν ποσοστά από τα υπόλοιπα κόμματα, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η.

Βλέπουν που δεν έχουν τα άλλα κόμματα εκλογικούς αντιπροσώπους και το κάνουν μόνο εκεί. Προσέχουν τα ποσοστά να μην έχουν μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα του εκλογικού κέντρου. Ας πούμε πως τα ποσοστά του κόμματος Α, στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα κυμαίνονται μεταξύ 30% και 35%. Τότε στα υπόλοιπα τμήματα, θα το βάλουν μεταξύ πχ 40% και 45%. Δεν πρόκειται να τα βάλουν πάνω από 50%.

Κάτι αντίστοιχο θα κάνουν και για τα ποσοστά του κόμματος Β που θέλουν να ανεβάσουν. Αν κλέψουν 2 μονάδες από κάθε κόμμα, τότε συνολικά έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους κατά 10%. Βέβαια τα κόμματα που συμμετέχουν δεν είναι μόνο εφτά αλλά πάνω από τριάντα. Από τα πιο μικρά κόμματα που έχουν χαμηλότερα ποσοστά, κλέβουν λιγότερο. Αναλογικά όμως είναι περίπου το ίδιο. Αν το Γ έχει 6% και του κλέψουν 1 μονάδα, είναι το ίδιο αναλογικά σαν να κλέψουν 4 μονάδες από το Δ που έχει 24%. 

Με το που τελειώνει η καταμέτρηση σε κάθε εκλογικό τμήμα, στέλνουν τα αποτελέσματα και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι από το κράτος και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων. Το λογισμικό νοθείας, αλλοιώνει τα νούμερα, στα εκλογικά τμήματα που μπορεί ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα. Αν όλα τα κόμματα έχουν αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά τμήματα που δεν φεύγουν καθόλου, τότε δύσκολα μπορεί να γίνει νοθεία.

Αυτό (να έχουν αντιπροσώπους) δεν συνέβαινε ούτε στις καλές εποχές για τα κόμματα που είχαν μεγάλους κομματικούς στρατούς. Ειδικά μετά την χρεοκοπία και τα Μνημόνια, έχουν φύγει πάρα πολλοί από τα κόμματα. Ακόμα και τα δύο κόμματα με τους μεγαλύτερους κομματικούς στρατούς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να συμπληρώσουν παντού αντιπροσώπους. Για τα μικρά κόμματα, ειδικά αυτά εκτός Βουλής είναι πολύ δύσκολο.

Θα πρέπει, τα αλλοιωμένα αποτελέσματα να συμπίπτουν με αυτά της κάλπης σε περίπτωση που ζητηθεί επανακαταμέτρηση. Αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα. Αλλάζει ολόκληρη η κάλπη ή το περιεχόμενο της. Σπάνε την σφραγίδα και βάζουν άλλη. Είναι εύκολο για κόμματα που έχουν ανθρώπους στον κρατικό μηχανισμό. Στην Ελλάδα, ο κρατικός μηχανισμός είναι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που κυβερνούσαν επί δεκαετίες.

Έτσι αν έγινε νοθεία υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, θα έβαλαν κατά πάσα πιθανότητα στο παιχνίδι και το ΠΑΣΟΚ, για να έχουν την συνεργασία των δικών τους μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Δηλαδή θα ανέβασαν και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των υπολοίπων κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να βάλει δικούς του στο κράτος και γιατί δεν έμεινε πολύ και γιατί ήταν εποχή Μνημονίων.

Δεν ισχυρίζομαι πως έγινε με βεβαιότητα νοθεία στις εκλογές του Μαΐου και θα ξαναγίνει στις εκλογές του Ιουνίου 2023. Όμως δεν αποκλείεται να έχει γίνει και μάλιστα είναι η μόνη λογική εξήγηση της ανόδου των ποσοστών της ΝΔ. Τα άλλα κόμματα, θα πρέπει να φροντίσουν, να μην γίνει στις 25 Ιουνίου, ειδικά αυτά που είναι στα όρια της εισόδου τους στην Βουλή.

Πως να φροντίσουν, όταν έχουν δυσκολία να συμπληρώσουν εκλογικούς αντιπροσώπους ακόμη και τα μεγάλα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ είναι πρώην μεγάλο κόμμα. Το έχουμε ξαναπεί. Πρέπει να συνεργαστούν τα μικρά κόμματα, να δημιουργήσουν μια συμμαχία κατά της νοθείας. Να φροντίσουν να υπάρχει τουλάχιστον ένας αντιπρόσωπος της συμμαχίας σε κάθε εκλογικό κέντρο.

Ηλίας

Scroll to Top