Νοθεία η πιθανότερη εξήγηση

Νοθεία η πιθανότερη εξήγηση

Η ζωή στην Ελλάδα είναι ένας εφιάλτης χωρίς τέλος. Η πιο πρόσφατη σκηνή του εφιάλτη ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου 2023. Στην αρχή, μένει κανείς αποσβολωμένος/η να τα κοιτάζει επί ώρες σαν ζόμπι, χωρίς να μπορεί να δώσει απολύτως καμία εξήγηση. Βρίσκεται μπροστά στις πύλες του ανεξήγητου. Μετά το πρώτο μεγάλο σοκ, προσπαθεί να συνέλθει και να βρει κάποιες εξηγήσεις για το τελείως ανεξήγητο, αν υπάρχουν.

Θα προσπαθήσω να βρω κάποιες εξηγήσεις, πέρα από την παρέμβαση εξωγήινων. Κατά την γνώμη μου η πιο πιθανή, λογική και ολοκληρωμένη εξήγηση είναι η νοθεία. Τα αποτελέσματα που μας έδωσε η ΝΤΠ ήταν:

ΝΔ 40,79   ΣΥΡΙΖΑ 20,06   ΠΑΣΟΚ 11,51   ΚΚΕ 7,21   Ελληνική Λύση 4,46   ΝΙΚΗ 2,92   Πλεύση Ελευθερίας 2,88   ΜεΡΑ25 2,59. Αυτά τα ποσοστά κοντά στο 3% αλλά λίγο παρακάτω που έχουμε δει και σε άλλες εκλογές, βρωμάνε από μακριά νοθεία.

Οι δημοσκοπήσεις όλων των δημοσκοπικών εταιρειών έπεσαν πολύ έξω, με θετική απόκλιση για την ΝΔ και αρνητική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έπιασαν πως Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη θα κινηθούν κοντά στο 3% ούτε την πτώση του ΜΕΡΑ25. Είχαμε δημοσιεύσει μια μυστική δημοσκόπηση από πολύ έγκυρη πηγή:

ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ

ΜέΡΑ 25

Ελληνική Λύση

Πλεύση Ελευθερίας

Λοιπά

24,1%

22,4%

7,8%

5,8%

3,9%

3,3%

2,4%

9,8

30,3%

28,2%

9,8%

7,3%

4,9%

4,2%

3,0%

12,3

99

92

32

24

16

14

10

13

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΑΣ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ. Το ποσοστό του ΚΚΕ είναι ακριβώς, της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας κοντά. Επίσης πέσαμε κάπως κοντά στα ποσοστά της Νίκης. Είχε διαπιστωθεί κάποιο υπόγειο ρεύμα για ένα κόμμα της κεντροδεξιάς σε ποσοστό 4%. Χάλασε κάπου η σούπα διότι ο Κασιδιάρης τελικά δεν έδωσε γραμμή, να κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του σε κάποιο κόμμα. Το ΜΕΡΑ25 έπεσε 2 και κάτι μονάδες σε σχέση με τη μυστική δημοσκόπηση που τις πήρε το ΠΑΣΟΚ.

Πέσαμε ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Στην δημοσκόπηση μας είναι λίγο κάτω από 60% ενώ στα αποτελέσματα λίγο πάνω από 60%. Αν 8 - 9 μονάδες από την ΝΔ πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ και 2 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ πήγαιναν στο ΜΕΡΑ25, τότε η δημοσκόπηση μας θα ήταν η μόνη που ΕΠΕΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Μήπως αυτές οι 8 - 9 μονάδες ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΜΕΡΑ25 και τις πήραν Εβραίοι - ΝΤΠ από αυτά τα κόμματα για να τις βάλουν εκεί που τους βόλευε; Είχαμε πει πως αν ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ από την μυστική δημοσκόπηση, τότε θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΝΟΘΕΙΑ. Είναι πολύ εντυπωσιακό ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, αν κάνουμε αυτή την σκάντζα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - ΜΕΡΑ25.

Το εύλογο ερώτημα που ήδη έχουν σκεφτεί αρκετοί αναγνώστες είναι το εξής. Καλά ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΜΕΡΑ25 δεν το κατάλαβαν; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν δημόσια; Είναι ένα τεράστια ζήτημα, αν συνέβει. Και σε αυτό υπάρχουν δύο εξηγήσεις. Η μία είναι πως δεν κατάφεραν να έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους. Η μόνη δικλείδα ασφαλείας που έχει το σύστημα είναι να υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι των κομμάτων.

Αν δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι, Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. Παίρνουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τα πετάνε και στην θέση τους βάζουν της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο κάνουν και με του ΜΕΡΑ25. Τα πετάνε και στην θέση τους βάζουν του ΠΑΣΟΚ. Όσες καταμετρήσεις και να γίνουν στο εκλογοδικείο δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Ο αριθμός των ψηφισάντων σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους συμπίπτει με τα ψηφοδέλτια. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Σε ένα εκλογικό τμήμα ψήφισαν 200 ψηφοφόροι. Να πάρουμε χοντρικά τα νούμερα για να γίνει εύκολα αντιληπτό. Η ΝΔ πήρε 64 (32%) ψηφοδέλτια και ο ΣΥΡΙΖΑ 56 (28%). Πετάνε 16 ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν 16 της Νέας Δημοκρατίας. Τότε γίνεται ΝΔ 80 (40%) και ΣΥΡΙΖΑ 40 (20%).

Αυτό μπορούν να το κάνουν στο εκλογικό κέντρο ή στο υπουργείο που θα πάνε οι κάλπες. Ακόμη και να μην γίνει στο εκλογικό κέντρο, αν δώσουν στην Singular τα εκλογικά τμήματα που δεν είχε αντιπροσώπους ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει η Singular τα νούμερα των ψήφων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο εκλογοδικείο για κάποιο τμήμα, σπάνε την σφαγίδα της κάλπης, αλλάζουν τα ψηφοδέλτια και μετά ξανά σφραγίζουν την κάλπη.

Η Αντίσταση σε ΝΤΠ έχει πάρα πολλούς πολίτες που ήταν ενεργοί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυρίως, τα κόμματα που κυβέρνησαν επί δεκαετίες. Κάθε μέρα που ξυπνάνε μουτζώνουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη επειδή στήριξαν αυτά τα δύο κόμματα για να τους καταστρέψουν τελικά. Όμως πολλοί διετέλεσαν εκλογικοί αντιπρόσωποι και ξέρουν καλά τα κόλπα, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα με μικρό κομματικό μηχανισμό. Οι νυν Αντιστασιακοί και πρώην υποστηρικτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μας λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολευόταν να έχει αρκετούς εκλογικούς αντιπροσώπους. Το ΚΚΕ είχε πολύ περισσότερους. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσαν από 3 - 5% σε πάνω από 30% αλλά ίσως ο κομματικός μηχανισμός να μην μεγάλωσε.

Μια άλλη εξήγηση είναι πως η νοθεία είναι εν γνώσει της ηγεσίας των κομμάτων. Τα αφεντικά τους είναι τα ίδια, τουλάχιστον για τον ΣΥΡΙΖΑ και ίσως για το ΜΕΡΑ25. Αν τους έδωσαν τα αφεντικά τους (Εβραίοι - ΝΤΠ - ΕΕ) εντολή, θα καθίσουν σούζα και θα κάνουν μόκο. Ίσως να έχουν στοιχεία και να τους κρατάνε. Προκειμένου να τους βγάλουν τα άπλυτα στην φόρα, δέχονται την νοθεία που είναι εναντίον τους. Όμως και η Αντίσταση έχει στοιχεία για τον εκλεκτό των Εβραίων και θα τον εξαναγκάσει σε παραίτηση

Μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο, για το ένα κόμμα το ένα και για το άλλο το άλλο. Το ΜΕΡΑ25 είναι ένα μικρό κόμμα και σίγουρα δεν κατάφερε να έχει πολλούς εκλογικούς αντιπροσώπους. Έτσι δεν θα ήταν δύσκολο να πάρουν δύο μονάδες για να τις δώσουν στο ΠΑΣΟΚ. Ίσως για τον ΣΥΡΙΖΑ να ήταν η νοθεία εν γνώσει τους και ίσως να μην μπόρεσαν να έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους.

Προσωπικά δεν έχω αποδείξεις νοθείας. Λογικά όμως δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εξήγηση. Ειδικά επειδή είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΠΕΣΕ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ, αν κάνουμε 8 - 9 μονάδες σκάντζα από την ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και 2 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ στο ΜΕΡΑ25 ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ.

ΥΓ : Το σκίτσο του Δερμεντζόγλου είναι τόσο πετυχημένο που δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να το αναδημοσιεύσουμε. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλώ ενημερώστε μας. 

Θεόδωρος

Scroll to Top