Μια τρύπα στο νερό

Μια τρύπα στο νερό

AUDIO

Κάθε χρόνο στη επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται διαδηλώσεις και επεισόδια που επαναλαμβάνονται 20 μέρες μετά στις 6 Δεκεμβρίου για τον Γρηγορόπουλο. Δεν συμφωνούμε με τις μικροκαταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Η ζημιά που κάνουν οι μπαχαλάκηδες είναι όπως μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην ζημιά που έκαναν στην χώρα οι σημιτικοί και η ΝΔ, αυτοί που κυβερνούν τώρα. Μην ξεχνάμε ότι οι μπαχαλάκηδες δεν ευθύνονται για την καταστροφή της οικονομίας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Οι μπαχαλάκηδες δίνουν την ευκαιρία στο φαύλο σύστημα, τους καταστροφείς της χώρας, να παριστάνουν τους σωτήρες και τους προστάτες των πολιτών από μικροκαταστροφές περιουσίας. Καλό κάνουν τελικά στο φαύλο σύστημα και όχι κακό.

Όσοι διαδηλώνουν και παίρνουν μέρος στα επεισόδια προέρχονται κυρίως από τον χώρο της αριστεράς. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι αγωνιζόμαστε για κομμουνισμό, αναρχισμό, σοσιαλισμό ή εθνικισμό. Αυτός ο αγώνας δεν είναι δικός μας, είναι άλλων. Αν υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του φαύλου συστήματος, να συμμετέχουμε και εμείς. Δεν θα κάνουμε όμως μάγκες τους καταστροφείς της Ελλάδας, επιτρέποντας τους να παριστάνουν τους προστάτες των πολιτών από ένα πολύ μικρό κακό, ενώ αυτοί έχουν προκαλέσει τεράστιο κακό.

Με αριστερό ιδεολογικό πρόσημο, συσπειρώνουν εναντίον τους την δεξιά παράταξη και ακόμα μέρος του κέντρου ενώ υπάρχει μεγάλος μέρος πολιτών στο κέντρο και στη δεξιά που είναι ενάντια στο φαύλο σύστημα που καταπιέζει και εκμεταλλεύεται τον ελληνικό λαό. Θα ήθελαν να δουν την ανατροπή του φαύλου συστήματος και την αντικατάσταση τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ από άλλα κόμματα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να τους συσπειρώσουν εναντίον τους.

Να γίνονται επεισόδια δύο φορές τον χρόνο, για το Πολυτεχνείο και για την επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου είναι μια τρύπα στο νερό. Αν είναι συνεχόμενη αντίδραση όπως ήταν στο Χονγκ Κονγκ ή με τα κίτρινα γιλέκα στην Γαλλία μπορεί να επιφέρει αποτέλεσμα. Και πάλι όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης; Αν δεν υπάρχει εμείς θα καθόμαστε στον καναπέ και θα βλέπουμε τα επεισόδια από την τηλεόραση.

 

Η στάση της αστυνομίας επίσης μπορεί να αλλάξει. Εκ της φύσης τους στην δουλειά αυτή είναι υποχρεωμένοι να υπακούν σε διαταγές είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Ο ζήλος όμως που θα δείξουν στην εκτέλεση των εντολών εξαρτάται από αυτούς. Δεν μπορούν να παρακούσουν εντολές αλλά μπορούν να τις εκτελέσουν χλιαρά. Πολύ συχνά δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο. Πληροφορίες μας λένε ότι δέχονται μεγάλη ψυχολογική πίεση για να το κάνουν.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να καταγγελθεί και να σταματήσει άμεσα. Οι αστυνομικοί, πέρα από κρατικοί υπάλληλοι, είναι Έλληνες πολίτες με δικαιώματα. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Από την μία ο Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνει έχει την απαίτηση να δουλεύουν αποδοτικά και αποτελεσματικά. Από την άλλη δεν μπορεί η δουλειά τους να καταντάει μαρτύριο.

Οι αστυνομικοί πρέπει να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Εάν καταπιέζονται θα καταπιέζουν. Αν αντιληφθούν τα δικαιώματα τους ως Έλληνες πολίτες, θα μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τα δικαιώματα των πολιτών. Δεν είναι υποχρεωμένοι να δέχονται αφόρητη πίεση για να κάνουν τα τερτίπια του κάθε Μητσοτάκη και να δείχνει ο κάθε Χρυσοχοΐδης «καλό πρόσωπο» στα αφεντικά του. Αυτοί σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί ιδεολογικά βρίσκονται στη λαϊκή δεξιά και στο κέντρο. Και αυτοί είναι δυσαρεστημένοι με το φαύλο σύστημα και για αυτό πολλοί στράφηκαν προς την ΧΑ. Μέσα στις τάξεις της αστυνομίας έπαιρνε ψηλά ποσοστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι συντάσσονταν με όλες τις απόψεις της ΧΑ ούτε πως είχαν τόσο ακραίες τοποθετήσεις.

Ενώ λοιπόν η ΧΑ παρουσιαζόταν ως ενάντια στο σύστημα, μετά την δολοφονία του Φύσσα ξεκίνησε η κόντρα όχι μόνο με την αριστερά αλλά και με όλους τους υπόλοιπους. Οι μόνοι που ωφελήθηκαν από την δολοφονία Φύσσα είναι οι συστημικοί και για αυτό δεν αποκλείεται να ήταν προβοκάτσια του συστήματος. Αν τυχόν είναι προβοκάτσια του συστήματος δεν πρόκειται να αποδειχθεί ποτέ. Ναι αλλά μια μάνα έχασε το παιδί της. Δεν τα μετράνε αυτά οι συστημικοί.

Αν το θέμα τεθεί στην βάση «αριστερά εναντίον δεξιάς», τότε η αστυνομία μπορεί να δείξει ζήλο στην καταστολή. Επίσης θα είναι εχθρικό ένα μεγάλο μέρος της αστικής τάξης που είναι πάρα πολύ δυσαρεστημένο με το φαύλο σύστημα. Νοιώθει απέχθεια και σιχαμάρα για όλους αυτούς τους παλιανθρώπους.

Αν όμως το θέμα τεθεί στην βάση «όλοι εναντίον του πυλώνα του φαύλου συστήματος που απέμεινε δηλαδή του δεξιού» τότε πολλοί αστυνομικοί θα το δουν με συμπάθεια. Επίσης θα συνταχθεί ένα μεγάλο μέρος του κέντρου και της δεξιάς. Επιθυμεί να «πάρουν δρόμο» αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα.

Πιστεύουμε ότι αρκετοί αστυνομικοί δεν θα δείξουν ζήλο στην καταστολή μιας προσπάθειας ανατροπής του φαύλου συστήματος που δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Σίγουρα θα υπακούσουν σε εντολές αλλά μπορεί να το κάνουν πολύ χλιαρά. Έτσι με την στάση τους θα βοηθήσουν παθητικά και όχι ενεργητικά την ανατροπή του φαύλου συστήματος που εξαθλίωσε και αυτούς όπως τους περισσότερους Έλληνες.

Scroll to Top