Νεοταξίτες όπως Ιακωβίνοι

Νεοταξίτες όπως Ιακωβίνοι

Όσοι γνωρίζουν Ιστορία, αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι γίνεται αυτή την περίοδο δηλαδή τις τελευταίες δεκαετίες, με την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Έχει γραφτεί πως η ΝΤΠ υφίσταται τουλάχιστον από την περίοδο του Μεσοπολέμου. Κατά πάσα πιθανότητα υφίσταται από την Γαλλική Επανάσταση και πιθανώς από από πιο πριν. Οι Νεοταξίτες είναι οι συνεχιστές των Ιακωβίνων.

Για να καταλάβουμε τους Νεοταξίτες, πρέπει να καταλάβουμε τους Ιακωβίνους δηλαδή να διαβάσουμε Ιστορία. Στο μέλλον θα γίνεται αναφορά για τους Νεοταξίτες όπως γίνεται σήμερα για τους Ιακωβίνους. Εκτός κι αν κατορθώσουν να επικρατήσουν. Τότε, θα γράψουν την ιστορία με το δικό τους τρόπο. Αυτό όμως είναι σχεδόν αδύνατο.

Η Λέσχη των Ιακωβίνων ιδρύθηκε το 1788 μΧ από τον Νανζινέ και τον Λε Σεπαλιέ. Ονομάστηκε έτσι επειδή χρησιμοποιούσαν αρχικά ένα μοναστήρι Δομινικανών μοναχών. Το μοναστήρι βρισκόταν στην οδό Αγίου Ονώριου του Παρισιού. Οι μοναχοί ονομάζονταν Ιακωβίνοι επειδή ο Φίλιππος τους είχε αναθέσει την φιλοξενία των προσκυνητών του Αγίου Ιακώβου στην Κομποστέλα.

Σας θυμίζει τίποτα; Το Καμίνο ντε Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα είναι η διαδρομή που περιγράφει ο Πάολο Κοέλλιο στο «Ημερολόγιο ενός Μάγου». Είναι μια προσκυνηματική διαδρομή των Καθολικών. Την διαδρομή επίσης κάνει ο Μάρτιν Σην, στην ταινία «The Way» του 2010 που έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε παραγωγή ο γιος του Αιμίλιο Εστεβέζ, αδελφός του Τσάρλι Σην.

Μετά το 1791 μΧ, από τους Ιακωβίνους αποχώρησαν οι συντηρητικοί που επιθυμούσαν πιο ήπιες αλλαγές, με διατήρηση μιας Συνταγματικής Μοναρχίας. Όσοι έμειναν ήταν υπέρ της εκδίωξης της Μοναρχίας και της Αριστοκρατίας. Όμως θα αντικαθίσταντο από μια Ολιγαρχία που ήταν σε θέση να κρίνει καλύτερα το συμφέρον από τον λαού, από τους αδαείς πολίτες.

Επηρεάστηκαν από τις ιδέες του Ρουσώ που ήταν από τους εμπνευστές του σοσιαλισμού και του εθνικισμού. Στην πρώτη φάση αγωνίζονταν για δικαιώματα της οικονομικά καταπιεσμένης λαϊκής τάξης αλλά στην δεύτερη υποστήριζαν πως η λαϊκή κυριαρχία θα εδραιωνόταν από τους αντιπροσώπους του λαού, τους Ιακωβίνους που παρουσιάζονταν ως Μεσσίες και μοναδικοί κάτοχοι της γνώσης και της αλήθειας.

Η κινητήριος δύναμη τους είναι το χρέος απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα, όπως αυτοί το αντιλαμβάνονταν. Στον σκοπό τους απέδιδαν Μεσσιανικό χαρακτήρα. Κάθε αντίλογος στην νέα κοινωνία που οραματίζονταν θεωρούνταν επικίνδυνος και η αντιμετώπιση του δεν ήταν ο διάλογος αλλά η φυσική εξόντωση των αντιφρονούντων. Η αντίληψη αυτή εφαρμόστηκε στην περίοδο της Τρομοκρατίας, μεταξύ Σεπτεμβρίου του 1793 και Ιουλίου 1794.

Οι Ιακωβίνοι είχαν δύο φράξιες τους Ορεινούς που κυριαρχούσε ο Ροβεσπιέρος και τους Γιρονδίνους που ήταν οι πιο μετριοπαθείς. Στην περίοδο της Τρομοκρατίας, την ηγεσία είχαν οι Ορεινοί με τον Ροβεσπιέρο. Έγιναν τριακόσιες χιλιάδες συλλήψεις, εκατό εβδομήντα εκτελέσεις στην γκιλοτίνα και δέκα χιλιάδες πέθαναν στην φυλακή. Η γκιλοτίνα ήταν νέα εφεύρεση που επιτάχυνε τον ρυθμό των εκτελέσεων.

Είχαν Μανιχαϊστική αντίληψη και χώριζαν τους πολίτες σε καλούς, αυτούς που είχαν τις ίδιες με αυτούς αντιλήψεις και κακούς που ήταν οι υπόλοιποι. Ένα άλλο Μανιχαϊστικό δίπολο ήταν η αρετή και ο τρόμος, πολύ χοντρικά ανάλογο με το καρότο και μαστίγιο. Οι πολίτες έπρεπε να αποκτήσουν παιδεία ώστε να αποδεχτούν τις αντιλήψεις και την ιδεολογία των Ιακωβίνων αλλά ο τρόμος ήταν επίσης απαραίτητος. Ενάρετοι θα ήταν όσοι είχαν τις ίδιες αντιλήψεις με αυτούς.

Ο σκοπός είναι τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για να μην υπάρχει οχλοκρατία, αυτά θα εκπροσωπούνται από τους Ιακωβίνους. Όποιος βγαίνει εκτός συνόλου, θα στοχοποιείται και θα εξοντώνεται. Πάνω από όλα είναι το όραμα για τον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνονταν. Τα λαϊκά συμφέροντα θα τα υπηρετούσαν οι εκλεκτοί, οι κάτοχοι της γνώσης και της αλήθειας, οι Ιακωβίνοι.

Στο τέλος του Ιουλίου του 1794, έγινε το πραξικόπημα της 8ης Θερμιδώρ, από αντιπάλους του Ροβεσπιέρου στην λέσχη των Ιακωβίνων. Συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν στην γκιλοτίνα, η τριανδρία της Επιτροπής Κοινής Σωτηρίας μαζί με συνεργάτες τους, συμπεριλαμβανομένου και του αδελφού του Ροβεσπιέρου, Αυγουστίνου. Η τριανδρία ήταν ο Σαιν Ζυστ, ο Κουτόν και ο Ροβεσπιέρος.

Δηλαδή οι Ιακωβίνοι ήθελαν να διώξουν την Αριστοκρατία για να γίνουν αυτοί η νέα Αριστοκρατία που κατά την άποψη τους θα υπηρετούσε καλύτερα τα λαϊκά συμφέροντα. Να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη όπως έλεγε ο Is-no-good. Όποιοι συμφωνούσαν μαζί τους ήταν καλοί και όποιοι διαφωνούσαν ήταν κακοί και έπρεπε να τους εξοντώσουν. Στα βήματα των Ιακωβίνων είναι οι Νεοταξίτες.

Αυτοί είναι οι εκλεκτοί και οι μοναδικοί κάτοχοι της γνώσης και της αλήθειας. Έτσι νομίζουν. Ποια είναι η απόλυτη γνώση και η αλήθεια, κατά την άποψη τους; Περίπου αυτά που λέει ο Πάολο Κοέλιο και πολλοί άλλοι. Για να γίνουν οι άνθρωποι καλοί δηλαδή να συμφωνούν μαζί τους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μέσο, τρόμος, προπαγάνδα, πλύση εγκεφάλου κλπ.

Ο Γκέμπελς έλεγε πως αν το ψέμα είναι για το καλό του κράτους, τότε η αλήθεια είναι ο εχθρός του κράτους και επομένως το κράτος πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η νέα κοινωνία των Ιακωβίνων, ο νέος κόσμος των Ναζί και των Νεοταξιτών, θα είναι όπως αυτοί τον αντιλαμβάνονται και όσοι δεν συμφωνούν θα εξουδετερώνονται. Οι Ιακωβίνοι υποστήριζαν την φυσική εξόντωση.

Οι Νεοταξίτες ακολουθούν άλλες μεθόδους όπως περιθωριοποίηση, πολιτική εξόντωση, πιθανώς οικονομική εξόντωση. Αυτό κάνουν στον Τραμπ, αυτό έκαναν στον Τζόνσον και σε άλλους. Οι Νεοταξίτες θα είναι η Αριστοκρατία, η Ολιγαρχία που θα φροντίζει για τα λαϊκά συμφέροντα, όπως εκείνοι τα αντιλαμβάνονται επειδή ο λαός, οι πολίτες δεν είναι σε θέση να κρίνουν ποια είναι τα συμφέροντα τους.

Μια συνέχεια είναι από τους Ιακωβίνους στους Ναζί και στους Νεοταξίτες ώστε μια κλίκα να εγκαθιδρύσει μια Παγκόσμια Ολιγαρχική Δικτατορία. Να γίνει η νέα αριστοκρατία, να συσσωρεύσει πλούτο σε βάρος των υπολοίπων, να επιβάλει τις σοσιαλιστικές απόψεις της και να εξουδετερώσει όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί τους.

Έχουν μια δημοκρατικοφανή επιφάνεια ώστε να ξεγελάνε τους χαζούς. Οι πιο έξυπνοι, αυτοί που έχουν μεγαλύτερη αντίληψη, μπορούν και βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο βαθιά, κάτω από την επιφάνεια και αντιλαμβάνονται τις ακριβώς συμβαίνει. Οι Νεοταξίτες όπως και οι Ναζί είναι μια τεράστια απειλή για την ανθρωπότητα και πρέπει να εμποδιστούν με κάθε τρόπο.

Αναστάσιος

Scroll to Top