Ο Τραμπ παίρνει Ολυμπιακό και ΣΚΑΙ;

Ο Τραμπ παίρνει Ολυμπιακό και ΣΚΑΙ;

Ο Καμένος είχε αναφερθεί στην ανάμειξη του Σόρος στην συμφωνία των Πρεσπών. Μπορεί να ήταν Δούρειος Ίππος των ευρώδουλων στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο αλλά ως προς αυτό είχε μάλλον δίκιο. Η Μαίη Ζαννή, σε δικογραφία, ανέφερε ότι ο Μπακογιάννης ελάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά από τον Καμπουρίδη που είναι άνθρωπος του Σόρος. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά ανώτατος άρχων της Ελλάδας παραμένει ο ίδιος, ο βασιλεύς των Ελλήνων Γεώργιος Α’ Σόρος.

Το πραγματικό όνομα του Σόρος είναι Σβαρτζ. Το άλλαξαν όταν έβλεπαν ότι αυξανόταν ο αντισημιτισμός. Γεννήθηκε το 1930 στην Βουδαπέστη. Ο πατέρας του μιλούσε πολύ καλά την διεθνή γλώσσα εσπεράντο και έγραφε σε λογοτεχνικό περιοδικό. Τη γλώσσα την έμαθε πολύ καλά και ο Σόρος. Είχαν νοοτροπία κοσμοπολίτικη και δεν τους απασχολούσε η Εβραϊκή καταγωγή τους. Βέβαια αποδείχθηκε πολύ σημαντική στην επαγγελματική του εξέλιξη. Σε ηλικία 17 χρονών, μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου πήγε στο Λονδίνο όπου σπούδασε και εργάστηκε. Μετά από μια δεκαετία στην Μεγάλη Βρετανία, μετανάστευσε στην Νέα Υόρκη.

Βέβαια ο Σόρος δεν ενεργεί από μόνος του. Ανήκει στην κλίκα της υπερ-παγκοσμιοποίησης μαζί με New York Times, Financial Times, CNN, BBC κλπ. Αυτοί όλοι υποστηρίζουν τον Μητσοτάκη και πολεμούν τους Τραμπ και Τζόνσον επειδή σταμάτησαν την υπερ-παγκοσμιοποίηση.  

Αν δεν εμφανιζόταν ο covid 19, ο Τραμπ θα κέρδιζε με μεγάλη ευκολία τις εκλογές. Τώρα δυσκολεύεται αρκετά και μπορεί ακόμη και να τις χάσει. Είναι πιθανό, ο κορονoϊός να είναι έργο κάποιων που επωφελούνται. Σίγουρα Γερμανία, Κίνα, υπερ-παγκοσμιοποιητές δεν θέλουν την επανεκλογή Τραμπ ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην υπερ-παγκοσμιοποίηση.

Ο Τραμπ και ο Σόρος διαφωνούν σε πάρα πολλά. Βέβαια δεν είναι μόνοι τους αλλά εκφραστές απόψεων που έχουν πολλοί άλλοι. Ο Τραμπ εκφράζει τους Αμερικανούς πατριώτες, τους Χριστιανούς και αυτούς που έχουν ζημιωθεί ή δυσαρεστηθεί από την υπερ-παγκοσμιοποίηση. Ο Σόρος είναι εκφραστής της υπερ-παγκοσμιοποίησης. Βρίσκει συμμάχους, εκτός από τα προαναφερθέντα μίντια, σε πολλά άλλα, σε ένα μεγάλο μέρος των Δημοκρατικών και σε ένα μικρό των Ρεπουμπλικάνων.

Παρόλες τις πολλές διαφωνίες τους φαίνεται ότι συμφωνούν σε ένα πράγμα. Ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης θα αποτελέσει ξεχωριστό μπλοκ, ανεξάρτητο από την ΕΕ. Αυτό το μπλοκ θα συνδέεται με Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ. Σε αυτό θα είναι το Ισραήλ, ο Λίβανος και ίσως άλλες χώρες. Ο Σόρος δεν έχει ξεχάσει την Ουγγρική καταγωγή του και θέλει να είναι και η Ουγγαρία μέσα. Επίσης είναι αυτονόητο ότι είναι με την Αμερική και την Αγγλία. Βέβαια μέσα στην Αμερική υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όπως ήδη εξηγήθηκε.

Ο Τραμπ έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει πέντε παιδιά. Τα τρία είναι από την πρώτη του γυναίκα την Τσέχα Ιβάνα. Τα δύο αγόρια που γεννήθηκαν γύρω στο ‘80, έχουν ήδη αναλάβει τις επιχειρήσεις του. Ο γαμπρός του, σύζυγος της Ιβάνκα, είναι Εβραϊκής καταγωγής και έχει οικογενειακές σχέσεις με τον Νετανιάχου. Οι παππούδες του ήρθαν από την Ρωσία όπως και πάρα πολλοί Εβραίοι. Αν δημιουργηθεί το μπλοκ, ενδέχεται να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην περιοχή.

Η Ρωσία ήταν στην αντίπαλη πλευρά στο θέμα των Πρεσπών από τον Σόρος. Δεν ήθελε την συμφωνία των Πρεσπών για να μην πάει η Βόρεια Μακεδονία με το ΝΑΤΟ. Όμως κάτω από προϋποθέσεις, θα μπορούσε να υποστηρίξει την δημιουργία ξεχωριστού μπλοκ Ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου.

Ούτε η Μελάνια Τραμπ ξέχασε την καταγωγή της από την Σλοβενία. Σε περίπτωση δημιουργίας του μπλοκ, θέλει ο γιος τους που γεννήθηκε το 2006, να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Μεταξύ των επιχειρήσεων μπορεί να είναι και μια αθλητική ομάδα. Το δημοφιλέστερο σπορ στην περιοχή είναι το ποδόσφαιρο και η καλύτερη ομάδα θεωρείται ο Ολυμπιακός. Δεν αποκλείεται σε μερικά χρόνια ο Τραμπ να αγοράσει τον Ολυμπιακό για τον γιο του Μπάρον. 

Τους αρέσει που είναι κοντά στην θάλασσα. Τους θυμίζει το Μανχάταν που είναι νησίδα. Θέλουν και ένα τηλεοπτικό σταθμό για τον Μπάρον που θα του δώσουν εμβέλεια σε όλα τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Επειδή το ΣΚΑΙ είναι πολύ κοντά στο Καραϊσκάκη, μπορεί να το προτιμήσουν. Βέβαια ίσως καταλήξουν στο MEGA που είναι λίγο πιο πάνω, στο Δέλτα (ALTER EGO ΜΜΕ), μιας και οι ιδιοκτήτες είναι ίδιοι με του Ολυμπιακού. Αν ο Τραμπ αγοράσει τον Ολυμπιακό, τότε ο Σόρος (ή οι κληρονόμοι του) θα πάρει τον Παναθηναϊκό για να τον έχει συνέχεια στην κόντρα, να είναι αιώνιοι αντίπαλοι. 

Γιώργος Λ

Scroll to Top