Όλα εδώ πληρώνονται

Όλα εδώ πληρώνονται

Στο Άρθρο Ι, Τμήμα 8, Παράγραφος 11 του αμερικανικού Συντάγματος σαφώς ορίζεται πως το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να κηρύξει πόλεμο και να ορίσει τα κονδύλια που προορίζονται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στο Άρθρο ΙΙ, τμήμα 2 ορίζεται ο Πρόεδρος ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή στην περίπτωση του πολέμου, χρειάζεται συνεργασία του Κογκρέσου με τον Πρόεδρο, με το Κογκρέσο να έχει τον πρώτο λόγο. Αφού το Κογκρέσο αποφασίσει πόλεμο και ορίσει τα κονδύλια, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος τυπικά επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ουσιαστικά είναι ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στους οποίους προΐσταται ο Πρόεδρος. Βέβαια υπήρξαν περιπτώσεις που έγιναν στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου αλλά είναι σαφές το τι ορίζει το Σύνταγμα. Το κατά πόσο έπραξαν σωστά ή όχι οι Πρόεδροι που ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.  

Η Νέα Δημοκρατία και κυρίως τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, εδώ και εφτά χρόνια βρίζουν, κακολογούν, γελοιοποιούν τον Τραμπ. Σίγουρα θα αισθάνεται μεγάλη πίκρα ο ίδιος και οι Ρεπουμπλικάνοι που τον υποστηρίζουν. Θα σκέφτεται «μα τι κακό τους έχω κάνει και μου φέρονται έτσι;» Ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τους ενημερώνουν για τα τεκτενόμενα στην Ελλάδα.

Η πίκρα και η δυσαρέσκεια είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί υποτίθεται πως η Νέα Δημοκρατία ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο με τους Ρεπουμπλικάνους. Δεν έχει κανένα κακό ο Τραμπ, απλά δεν συμφωνεί με το σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ που υπηρετεί με λύσσα η Νέα Δημοκρατία. Κατάφεραν να στρέψουν ένα μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα κατά του Τραμπ. Αυτούς που διαμορφώνουν την γνώμη τους από τα ψέματα και την προπαγάνδα των ΜΜΕ και δεν το ψάχνουν παραπέρα.

 Όμως αυτό που μετράει τελικά για τις αμερικανικές εκλογές είναι οι Αμερικάνοι ψηφοφόροι και όχι οι Έλληνες. Δεν πέρασε ο Τραμπ τις προσωπικές του απόψεις στους ψηφοφόρους αλλά συνέβη το αντίθετο. Εξέφρασε ένα μεγάλο μέρος των Αμερικανών ψηφοφόρων, ειδικά των Ρεπουμπλικάνων που δεν τους εξέφραζε κανείς άλλος. Δεν υιοθέτησαν οι ψηφοφόροι της απόψεις του Τραμπ αλλά ο Τραμπ τις απόψεις ενός μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων που δεν επηρεάζονται τόσο πολύ από τα ΜΜΕ. Και εκεί υπάρχει προπαγάνδα αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με την Ελλάδα.

Νόμιζαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πως είναι τζάμπα να κακολογούν και να γελοιοποιούν τον Τραμπ. Τελικά ίσως τίποτα να μην είναι τζάμπα σε αυτή την ζωή. Όλα εδώ πληρώνονται. Αφού ο Μητσοτάκης και η παρέα του έβριζαν, κακολογούσαν, γελοιοποιούσαν τον Τραμπ για εφτά συνεχή έτη, ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Σε περίπτωση εχθροπραξιών με την Τουρκία, η απόφαση να εμπλακούν οι ΗΠΑ, βάσει του Συντάγματος, θα είναι αποκλειστικά του Τραμπ ή και του Τραμπ. Η απόφαση για στρατιωτικές επιχειρήσεις και καθορισμό εξόδων θα περνάει μόνο από τον Τραμπ ή και από τον Τραμπ, ανάλογα αν ελέγχουν και τα δύο ή το ένα σώμα του Κογκρέσου οι Ρεπουμπλικάνοι.

Όταν λέω Τραμπ εννοώ την φράξια του κόμματος που ηγέτης είναι ο Τραμπ και έχει επικρατήσει στους Ρεπουμπλικάνους. Τώρα ή μάλλον σε λίγο, μετά τις 8 Νοεμβρίου, η στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, σε εχθροπραξίες με την Τουρκία, θα εξαρτάται αποκλειστικά ή εν μέρει από τον Τραμπ. Μόνο που τα λάθη και τις παραλήψεις Μητσοτάκηδων, Καραμανλήδων και της παρέας τους, τα πληρώνουμε τελικά οι Έλληνες και η Ελλάδα. Για την χαζομάρα τους και την λύσσα τους για το σχέδιο ΝΤΠ – ΕΕ μπορεί να χάσουμε ένα νησί όπως η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος ή η Σάμος. Μπορεί να είναι δύο ή περισσότερα νησιά.

Ο Ερντογάν και γενικότερα οι Τούρκοι δεν φοβούνται στρατιωτικά την Γαλλία που είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη. Θα έχουν φροντίσει για ικανοποιητική βοήθεια σε αυτούς, σε περίπτωση εμπλοκής της Γαλλίας. Φοβούνται όμως τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα. Η Κίνα δεν θα έχει κάποιο ενεργό ρόλο, πέρα από την στήριξη της Ρωσίας. Αν αποκτήσει η Κίνα ενεργό ρόλο θα σημαίνει γενικευμένη σύρραξη.  

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να καταστρέφει την Ελλάδα. Πόσο ακόμα θα ψηφίζετε κόμματα και ανθρώπους που σας καταστρέφουν; Αντί να τους ψηφίζετε, μαυρίστε τους, απαιτείστε την παραδειγματική τιμωρία τους και αποζημίωση για την καταστροφή που έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Όσο τους ψηφίζετε, εγκρίνετε και επιβραβεύετε όλα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν.

Κώστας

Scroll to Top