Πανστρατιά

Πανστρατιά

Ο Τραμπ έχει πάρει μια πολύ γενική ενημέρωση. Ξέρει ότι οι περισσότεροι που έφυγαν από την Νέα Δημοκρατία, ήταν πιο κοντά στην γραμμή του, στον πατριωτικό χώρο. Δεν γνωρίζει την ύπαρξη του καθενός ξεχωριστά και δεν τον ενδιαφέρει σε αυτή την φάση να μάθει. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει μόνο την Ελλάδα.

«Ξεχάσατε την Κατερίνα Παπακώστα» μας είπε κάποιος. Η Κατερίνα Παπακώστα και πολλοί άλλοι είναι στο κλπ. Δεν αναφέραμε όλα τα ονόματα. Να πούμε και κάποια άλλα ονόματα: Κρανιδιώτης, Μπαλτάκος. Αυτοί είναι της Σαμαρικής πτέρυγας. Οι προηγούμενοι που αναφέραμε ήταν της πτέρυγας των ΑΝΕΛέητων.

Ο Τραμπ δίνει τις γενικές κατευθύνσεις. Η νέα εντολή που έδωσε είναι πανστρατιά, να γυρίσουν όλοι στην Νέα Δημοκρατία που ήταν πιο κοντά στην δική του πολιτική. Αυτό αφορά και πολιτικούς αλλά και την βάση. Οι πολιτικοί να αναβαθμιστούν. Βέβαια επειδή είναι πολλοί δεν μπορούν να πάρουν όλοι υπουργεία.

Αυτά λέει ο Τραμπ. Θα γίνουν; Αν έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του ο Μητσοτάκης θα καταλάβει ότι του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στο τεράστιο αδιέξοδο που πήγε και δημιούργησε στον εαυτό του και στο κόμμα. Πήγε τώρα σε κόμμα κεντροδεξιάς και δημιούργησε στενές σχέσεις με την αντίπαλη παράταξη τους Σημιτικούς διεθνιστές και τους Δημοκρατικούς διεθνιστές των ΗΠΑ. Εδώ δεν μιλάμε για συγκυβέρνηση. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, η συγκυβέρνηση είναι κάτι αναγκαστικό.

Αν είναι τελείως κουφιοκεφαλάκης, θα φάει το κεφάλι του και θα φάει και το κεφάλι άλλων. Βέβαια μέσα στο κόμμα δεν έχει απόλυτο έλεγχο. Έχουν και κάποιο λόγο Καραμανλής, Σαμαράς και άλλοι. Αν είναι Κουφιοκεφαλάκης και όχι Μητσοτάκης θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς λέμε ποια είναι η εντολή του Τραμπ που είναι βέβαια και η «φωνή της λογικής». Να γυρίσουν όλοι όσοι έχουν φύγει και είναι πιο κοντά στην γραμμή του. Να αναβαθμιστούν αυτοί που ήταν εξαρχής στην γραμμή του. Όσοι δεν ήταν αλλά την αποδεχτούν να πάρουν θέσεις. Όσοι δεν την δεχτούν να φύγουν.

Ας πούμε ότι ο Μητσοτάκης είναι κουφιοκεφαλάκης. Θα θέσουμε Καραμανλικούς και Σαμαρικούς προ των ευθυνών τους. Ο Μητσοτάκης έχει ήδη μισο-κάνει το κόμμα Νέα Δράση. Αφήστε τον να το κάνει ολοκληρωτικά Νέα Δράση και στις επόμενες εκλογές να μην μπει ούτε στην Βουλή. Η Δράση και τα παρεμφερή κόμματα ουδέποτε κατόρθωσαν να εισέλθουν στην Βουλή. Πάμε όλοι μαζί, εντός και εκτός, Καραμανλικοί, Σαμαρικοί, ΑΝΕΛέητοι κλπ για ένα νέο κόμμα πραγματικά πατριωτικό κεντροδεξιό στην γραμμή Τραμπ. Ο Τραμπ (η πολιτική του) μας ενώνει. Αφήνουμε μόνο τους διεθνιστές Μπαϊντενικούς στην Νέα Δράση.

Δεν πρέπει να είναι κάτι προς την ακροδεξιά, γιατί θα αποτύχει. Θα είναι όλος ο πατριωτικός χώρος του κέντρου και της δεξιάς, διεθνιστών εξαιρουμένων. Αρκετοί υποστηρίζουν πως ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Γιατί να έχουμε αρχηγό και πρωθυπουργό έναν Μπαϊντενικό διεθνιστή που ανήκει στην κεντροαριστερά; Να βάλουμε έναν καθαρόαιμο κεντροδεξιό πατριώτη που είναι στην γραμμή Τραμπ.

Αυτό θα γίνει ούτως ή αλλιώς με τον Έλληνα Τραμπ. Το θέμα είναι αν θα γίνει άμεσα ή σε βάθος χρόνου. Επομένως παντστρατιά ισχύει και στις δύο περιπτώσεις. Το θέμα είναι θα προχωρήσουμε όλοι στην γραμμή της κεντροδεξιάς σε αυτό το κόμμα ή θα κάνουμε νέο κόμμα και θα αφήσουμε πίσω όσους είναι στην γραμμή της κεντροαριστεράς; Στην δεύτερη περίπτωση είναι πανστρατιά εκτός διεθνιστών για ένα νέο κόμμα.

Έχει και ο Καραμανλής τις εμμονές του τύπου «όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος». Όμως το κόμμα πλέον δεν είναι Νέα Δημοκρατία αλλά κάτι άλλο, διεθνιστική Νέα Δράση, μισό κλικ δεξιότερα από το διεθνιστικό Σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον αν φύγει ένας ή λίγοι από το μαντρί, μπορεί να τους φάει ο λύκος. Αν φύγουν όμως οι περισσότεροι από το μαντρί, θα φάει ο λύκος αυτούς που θα μείνουν μέσα. Αν αποδειχτούν και αυτοί κουφιοκεφαλάκηδες (Καραμανλικοί, Σαμαρικοί κλπ), τότε τους καίμε όλους.

Φτιάχνουμε ένα πραγματικά κεντροδεξιό πατριωτικό κόμμα στην γραμμή Τραμπ που θα αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς και θα συμμετέχει στην Σύνοδο των κεντροδεξιών κομμάτων. Μητσοτάκης και η Νέα Δράση του όπως θα έχει καταντήσει την Νέα Δημοκρατία θα είναι μαζί με τον Τσίπρα και την Γεννηματά στο γκρουπ του Μπάιντεν. Θα φάνε πολύ ξύλο μεταφορικά και κυριολεκτικά. Η τρίτη εναλλακτική δεν είναι ήπια αλλαγή αλλά απότομη ανατροπή. Η πρώτη περίπτωση είναι ήπια, η δεύτερη λιγότερο και η τρίτη καθόλου.

Άγγελος

Scroll to Top