Παράδειγμα για αποφυγή

Παράδειγμα για αποφυγή

Αναφερθήκαμε σε ένα ρόδινο μέλλον που ανοίγει για την Ελλάδα αφού οριστικοποιήθηκε πως θα συμμετάσχει στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Ομάδα χωρών. Θα είναι τουλάχιστον όλες οι Ορθόδοξες χώρες και θα προστεθούν και άλλες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως θα υπάρχει ένα άλλο μοντέλο για γκρουπ χωρών, πολύ διαφορετικό από αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ένα διαφορετικό μοντέλο θα μπορέσει η χώρα να ανακάμψει οικονομικά και μάλιστα θα αποκτήσει ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αρκετά ψηλότερους των χωρών της Κεντρικής και Δυτικής Ευρωπαϊκής Ομάδας (στον Άξονα Ανατολής - Δύσης). Ήδη επεξεργάζονται εδώ και πολύ καιρό δύο άλλα μοντέλα, Αντιστασιακοί σε ΗΠΑ - Ρωσία και άλλες χώρες με ισχυρές Αντινεοταξικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Αφού οριστικοποιήθηκε πως θα είμαστε στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία (Ομάδα χωρών) δεν μας ενδιαφέρει πλέον το μοντέλο της Δυτικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας αλλά αυτής στην οποία θα είμαστε. Στην δημιουργία του μοντέλου καλούμαστε να συμμετέχουμε, όχι όμως οι Νεοταξίτες που έχουν το δικό τους βλακώδες μοντέλο, το αποτυχημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμμετοχή χωρών που είναι μέλη στην σημερινή ΕΕ είναι πολύ χρήσιμη στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία, κυρίως για την αποφυγή των πολλών αρνητικών στοιχείων αλλά και για την υιοθέτηση των λίγων θετικών. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρες τέσσερις χώρες της νυν ΕΕ, Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία. Από αυτές η Ελλάδα είναι το παλαιότερο μέλος και λογικά θα συνεισφέρει περισσότερο. Ήδη Αντιστασιακοί στην Ελλάδα έχουν συνεισφέρει πολλά στην βελτιστοποίηση του μοντέλου της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας. 

Έγινε μέλος το 1981 ενώ η Κύπρος το 2004 και Βουλγαρία - Ρουμανία το 2007. Η Ελλάδα είναι από τα παλαιότερα μέλη, το δέκατο στη σειρά. Όμως η Βρετανία είναι ακόμη παλαιότερο μέλος, από το 1973 και είναι ήδη εκτός της αποτυχημένης ΕΕ. Μαζί με την Βρετανία μπήκαν Ιρλανδία και Δανία και ήταν η πρώτη σειρά διεύρυνσης, μετά τα έξι αρχικά μέλη της ίδρυσης, το 1952.

Η Ιρλανδία θα είναι σίγουρα εκτός και πολύ πιθανό να γίνει το ίδιο με την Δανία. Θα είναι στην Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία. Το 1986, ήταν η επόμενη σειρά διεύρυνσης της ΕΕ, Ισπανία και Πορτογαλία. Αν τυχόν βρεθούν και αυτές στην Δυτική Ευρωπαϊκή Ομάδα χωρών, κάτι που είναι πιθανό, τότε όλες οι χώρες της διεύρυνσης μεταξύ 1952 και 1995 θα είναι εκτός. Ουάου αυτό είναι υπέροχο!

Τόσες χιλιάδες τεμπέληδες που παριστάνουν πως δουλεύουν στις Βρυξέλες, είναι πεταμένα λεφτά των φορολογούμενων. Αντί για την Κομισιόν των άχρηστων, στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία θα υπάρχει ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο, σε μια μικρή χώρα περίπου στο μέσο της. Με τις υπάρχουσες σίγουρες Ορθόδοξες χώρες, μια τέτοια χώρα είναι η Μολδαβία που έχει πρωτεύουσα το Κισινάου.

Βέβαια θα προστεθούν σίγουρα και άλλες χώρες γιατί οι Ορθόδοξες έχουν πληθυσμό 250 εκατομμύρια. Η Δυτική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία έχει σχεδόν 450 εκατομμύρια, μόνο με ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Ιρλανδία που είναι σίγουρες. Η σημερινή ΕΕ έχει επίσης σχεδόν 450 εκατομμύρια (447) αλλά ο αριθμός θα πέσει διότι θα μικρύνει. Έτσι, όταν προστεθούν και άλλες χώρες στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία, το κέντρο της μπορεί να αλλάξει και να είναι μια άλλη μικρή χώρα.

Πάντως θα είναι αποκεντρωμένο το μοντέλο. Θα υπάρχουν παραρτήματα του κεντρικού συντονιστικού οργάνου σε όλες τις χώρες. Οι εργαζόμενοι συνολικά στα παραρτήματα θα είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς στο κέντρο. Στη σημερινή εποχή, ο τρόπος επικοινωνίας είναι ίδιος (με Ίντερνετ και τηλέφωνο) είτε η απόσταση είναι πέντε χιλιόμετρα δηλαδή Κολωνάκι - χαμηλά Συγγρού ή δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα δηλαδή Αθήνα - Βλαδιβοστόκ (8,457 km).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Οι αρχικοί λόγοι που υποτίθεται πως παραμένουν βασικοί είναι οικονομικοί και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η θεωρία της ΝΤΠ - ΕΕ λέει πως με την δημιουργία μιας οικονομικής κοινότητας δηλαδή ενός γκρουπ χωρών, μπορεί να υπάρξουν οφέλη για όλους. Μπορεί να ισχύει κάτω από προϋποθέσεις.

Έχει δημιουργηθεί ένας μύθος από την ΝΤΠ - ΕΕ πως η συμμετοχή στην ΕΕ είναι ιδιαίτερα επωφελής οικονομικά για όλες τις χώρες. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα πρέπει να στηριχτεί πρωτίστως και βασικά στις δικές της δυνάμεις. Η συμμετοχή σε ένα γκρουπ χωρών μπορεί να δώσει μια μικρή ώθηση.

Αυτό θα συμβεί, αν είναι στημένο το μοντέλο σωστά. Αν όμως δεν είναι στημένο σωστά το μοντέλο, όπως το βλακώδες και καταστροφικό μοντέλο της ΕΕ, μπορεί αντί για ώθηση να φρενάρει την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Στην περίπτωση της ευρωπαϊκής πορείας για την Ελλάδα δεν ήταν απλώς φρενάρισμα αλλά σκέτη καταστροφή.

Βασικά σημεία της αποτυχημένης ΕΕ είναι η ελεύθερη μετακίνηση προϊόντων, υπηρεσιών, ανθρώπων και κεφαλαίων, κοινή δασμολογική πολιτική προς τρίτες χώρες και κοινό νόμισμα. Όπως έχει εξηγηθεί σε πολλά άρθρα αυτά ήταν προβληματικά και χώρες όπως η Ελλάδα ζημιώθηκαν αντί να ωφεληθούν. Στην περίπτωση της Ελλάδας, στην κυριολεξία καταστράφηκε οικονομικά.

Το έχουμε πει πολλές φορές. Η Αντί - ΝΤΠ έχει πολύ καλύτερους επιστήμονες από την ΝΤΠ και είναι ένας από τους πολλούς λόγους που θα επικρατούσε. Και μόνο αυτός ο λόγος να υπήρχε, πάλι θα επικρατούσε. Όμως είναι δεκάδες άλλοι λόγοι. Ήδη Αντιστασιακοί επιστήμονες δουλεύουν στην βελτιστοποίηση του μοντέλου της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας ώστε να έχει γίνει αρκετή προεργασία. Οι τελικές πινελιές θα δοθούν από τα αρμόδια όργανα.

Παναγιώτης

Scroll to Top