Πειναλέοι Ευρωπαίοι

Πειναλέοι Ευρωπαίοι

Επίπεδα τιμών χωρών

Δέχτηκα πολλά σχόλια για την άποψη μου πως χρειάζεται επαναφορά θανατικής ποινής και τριψήφιο αριθμό (100-999) εκτελέσεων για όλα αυτά που έκανε στην χώρα και στους πολίτες το ευρώδουλο νεοταξικό σύστημα. Θα προσπαθήσω να το αναλύσω και να το τεκμηριώσω. Πιστεύω πως οι περισσότεροι αναγνώστες θα πειστούν.  Εδώ υπάρχουν δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι τι πραγματικά έχει συμβεί και το δεύτερο αφορά την αντίδραση του ελληνικού λαού, σε αυτά που του έκαναν. Αν και δεν εκφράστηκε καθαρά, οι αντιρρήσεις ήταν δύο ειδών. Κάποιοι ακόμη δεν πιστεύουν πως οι Νεοταξίτες έχουν κάνει αυτά τα φριχτά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού. Άλλοι πάλι, νομίζω λιγότεροι, δεν πιστεύουν πως πρέπει να είναι τέτοια η τιμωρία, παρόλο που δέχονται πως έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα.

Να μην ξεχνάμε πως ο λαός έχει όλες τις εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική), τις οποίες παραχωρεί προσωρινά σε κυβέρνηση, βουλευτές και δικαστές. Οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εκφράζουν την βούληση του λαού, όχι μιας συνωμοτικής, εκμεταλλευτικής, καταπιεστικής απατεωνίστικης, νεοταξικής ψευτο – ελίτ. Ανάλογα με το τι έχουν κάνει, τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του λαού, είναι η τιμωρία και η αποζημίωση των θυμάτων. Για να αποδειχτούν όλα σε ένα δικαστήριο, θα πρέπει να μην βρίσκονται οι ευρώδουλοι Νεοταξίτες στην εξουσία. Όσο βρίσκονται στην εξουσία, ελέγχουν την Δικαιοσύνη.

Όμως οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν αυτά που έχουν κάνει. Πως είμαστε φτωχότεροι από την Τουρκία, με την μέτρηση της ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης του μέσου εισοδήματος, είναι αδιαμφισβήτητο. Όλα είναι δημοσιευμένα και μπορεί κανείς να τα αναζητήσει. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι πως σημασία έχουν οι τιμές ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης (ppp) και όχι ονομαστικές (nominal). Αυτές (ppp) δείχνουν τι μπορεί να αγοράσει το μέσο εισόδημα καθώς και τι παράγει μια χώρα, το πραγματικό εθνικό προϊόν. Οι ονομαστικές τιμές έχουν στρέβλωση από τα επίπεδα τιμών που επηρεάζονται από τις ισοτιμίες νομισμάτων.

Συνέβη μια σχεδιασμένη οικονομική εξόντωση της χώρας. Το σχέδιο είναι της ΕΕ. Ανέλαβαν να το εφαρμόσουν αυτοί που εμπιστευόμαστε με την ψήφο μας να υπερασπίζονται τα συμφέροντα μας. Αυτοί στην πραγματικότητα υπηρετούσαν πιστά το σχέδιο ΕΕ – ΝΤΠ, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών.  Αντί να αναπτυχθεί η βιομηχανία περαιτέρω, εξαλείφθηκε σχεδόν ολοσχερώς όποια βιομηχανία και βιοτεχνία υπήρχε. Μας επέτρεψαν μόνο τουρισμό και γεωργία.

Αντιθέτως στην Τουρκία αναπτυσσόταν η βιομηχανία. Επιπλέον βοηθούσε το εγχώριο νόμισμα που λειτουργούσε υπέρ των εγχώριων προϊόντων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με έναν ηγέτη παγκοσμίου κλάσης όπως ο Ερντογάν, η Τουρκία έφθασε να είναι η 11η οικονομική δύναμη στον κόσμο. Δεν τον κρίνω συνολικά αλλά ως προς αυτό το ζήτημα. Σίγουρα έχει αρκετά στραβά ο Ερντογάν. Πάλι η μέτρηση είναι σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (ppp) που έχει σημασία.

Προσπάθησα να γίνει αυτό κατανοητό στα προηγούμενα άρθρα. Υπάρχει και άλλο ένα άρθρο για την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε όλους τους αναγνώστες οικονομολόγους αλλά αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, για να μην σας κοροϊδεύουν οι Νεοταξίτες. Οι πίνακες είναι δημοσιευμένοι και αδιαμφισβήτητοι. Μπορεί καθένας να τους βρει και να τους ελέγξει στο Διαδίκτυο. Είναι πολύ διαφορετική η εικόνα της κατάταξης σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (ppp) από ονομαστική αξία (nominal).

Η Τουρκία είχε ένα ηγέτη παγκοσμίου κλάσης όπως ο Ερντογάν και εμείς είχαμε για ηγέτες ανθρωπάρια που ενεργούσαν υπέρ του σχεδίου ΕΕ – ΝΤΠ, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Είχαν ανταγωνισμό, ποιος θα σκύψει περισσότερο, όταν προσκυνάει την ΝΤΠ. Έτσι η Τουρκία μας πέρασε, όσον αφορά το μέσο εισόδημα (GDP per capita ppp). Όσον αφορά το συνολικό παραγόμενο προϊόν, μας έχει περάσει κατά πολύ, λόγω του πληθυσμού. Έχει περάσει όμως και μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία και βρίσκεται σχεδόν στην πρώτη δεκάδα, λίγο πίσω από την Γαλλία.

Η Ρωσία με την οποία φαίνεται πως αναπτύσσουν οικονομικές σχέσεις, βρίσκεται σχεδόν στην πρώτη πεντάδα (6η θέση), μπροστά από Βρετανία και Γαλλία. Η Κίνα στην πρώτη, πάντοτε μετρώντας το συνολικό προϊόν σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (GDP ppp). Βέβαια στο συνολικό προϊόν μετράει και ο πληθυσμός μιας χώρας. Οι χώρες με μεγάλο πληθυσμό έχουν μεγάλη οικονομία. 

Σχεδόν μισό αιώνα τρώμε σκατά από την ΕΕ, για να βρεθούμε τελικά φτωχότεροι από τους Τούρκους. Είχαμε ψηφίσει ανθρώπους στο τιμόνι της χώρας. Αυτοί έβαλαν άλλους σε υπουργεία. Όλοι αυτοί τι έκαναν, όταν η ελληνική οικονομία καταστρεφόταν σιγά σιγά και η Τουρκία αναπτυσσόταν εκτός ΕΕ; Η τιμωρία και η αποζημίωση πρέπει να είναι ανάλογη του μεγέθους της καταστροφής.

Ένας δολοφόνος θα σκοτώσει, έναν, δύο, τρεις. Ένας απατεώνας θα «δαγκώσει» αρκετούς. Στην Τουρκία, ο σεισμός σκότωσε χιλιάδες. Εδώ, οι κυβερνώντες οδήγησαν χιλιάδες στην αυτοκτονία, για να υπηρετήσουν την ΝΤΠ. Εξόντωσαν οικονομικά, ηθικά και ψυχικά εκατομμύρια. Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν είναι τεράστιο και ανάλογη θα πρέπει να είναι η τιμωρία τους και η αποζημίωση του ελληνικού λαού από κατάσχεση της περιουσίας τους.

Ο ελληνικός λαός έχει όλες τις εξουσίες. Πρέπει να τιμωρήσει πολύ αυστηρά αυτούς που τον κατέστρεψαν και να ζητήσει την μέγιστη αποζημίωση για την καταστροφή που προκάλεσαν, από κατάσχεση της προσωπικής τους περιουσίας. Δυστυχώς, αντί να κάνει αυτό, ψηφίζει αυτούς που τον κατέστρεψαν και συνεχίζουν να τον καταστρέφουν.

Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος. Όχι μόνο να καταλάβει πως ήταν μια σχεδιασμένη οικονομική εξόντωση από την ΕΕ που εφαρμόστηκε από τους κυβερνώντες δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κυρίως Σημίτη και Καραμανλή. Επίσης να καταλάβει πως πρέπει να επιβάλει αυστηρότατη τιμωρία στους υπεύθυνους και να διεκδικήσει αποζημίωση από την προσωπική τους περιουσία.

Παρακαλώ διαδώστε τα με όποιο τρόπο μπορείτε σε όσους περισσότερους μπορείτε. Μην περιμένετε από τα συστημικά ΜΜΕ να εκφράσουν τέτοιες απόψεις γιατί είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα τιμωρηθούν. Εκτός από την καταστροφή που προκάλεσαν οι Νεοταξίτες, εξαπατούσαν και εξαπατούν συστηματικά τους πολίτες με τα ΜΜΕ, αποκρύπτοντας την αλήθεια, πως σαράντα χρόνια ευρωπαϊκής πορείας μας έκαναν φτωχότερους από τους Τούρκους που ήταν εκτός ΕΕ. Είμαστε Ευρωπαίοι αλλά πειναλέοι.

Δήμος

Scroll to Top