Πόλεμος κατασκόπων

Πόλεμος κατασκόπων

Στην Κατοχή ήταν από την μία οι δωσίλογοι με τους κατακτητές και από την άλλη οι Αντιστασιακοί. Υπήρχαν και οι ουδέτεροι που δεν ήταν ενεργά με την Αντίσταση αλλά στην συντριπτική τους πλειονότητα υποστήριζαν την Αντίσταση ενάντια στους δωσίλογους και στους κατακτητές. Όπως στην Κατοχή, ο βασικός διαχωρισμός εδώ και πολλά χρόνια είναι οι δωσίλογοι Νεοταξίτες από την μία και οι Αντινεοταξίτες ή Αντιστασιακοί από την άλλη.

Η ιδεολογία Νεοταξιτών και Αντιστασιακών είναι δευτερεύων και όχι σημαντικός διαχωρισμός. Όπως οι Νεοταξίτες, έτσι και οι Αντιστασιακοί βρίσκονται σε διάφορα κόμματα και ιδεολογίες. Ο ΕΛΑΣ και ο ΕΔΕΣ ήταν Αντίσταση παρόλο που είχαν διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες. Υπάρχει ένας υπόγειος πόλεμος που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός στο ευρύ κοινό. Μοιάζει πολύ με πόλεμο κατασκόπων μόνο που είναι όλοι Έλληνες (Νεοταξίτες και Αντιστασιακοί).

Τα έχουμε πει. Έχουμε Κατοχή, μόνο που είναι διαφορετικού τύπου. Έτσι και η Αντίσταση είναι διαφορετικού τύπου. Όπως στην Κατοχή, έτσι και τώρα, οι περισσότεροι Αντιστασιακοί δεν φανερώνονται. Στην Κατοχή βέβαια, όσοι αποκαλύπτονταν θα βασανίζονταν και θα σκοτώνονταν, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Οι Έλληνες Νεοταξίτες είναι το αντίστοιχο των δωσίλογων της Κατοχής, των συνεργατών των κατακτητών. Τα γερμανικά στρατεύματα δεν είναι εμφανή αλλά Γερμανοί και Γάλλοι (και άλλοι Νεοταξίτες) δρουν παρασκηνιακά, έχοντας υποδουλώσει την Ελλάδα.

Η Αντίσταση πρέπει να περνάει δημόσια τις απόψεις της. Το κάνουν κάποιοι άνθρωποι που αναγκαστικά φανερώνονται. Η Αντίσταση περνάει τις θέσεις της σε πολύ μικρό βαθμό. Αυτός είναι ένας λόγος που η προπαγάνδα της Νέας Τάξης είναι συντριπτική μπροστά στις απόψεις της Αντίστασης. Όμως η Αντίσταση έχει τους λόγους της που το κάνει.

Οι περισσότεροι Αντιστασιακοί ενεργούν κρυφά και αυτό είναι ένα πολύ δυνατό όπλο της Αντίστασης. Οι περισσότεροι Αντιστασιακοί έχουν ουδέτερη στάση. Δεν παίρνουν θέση ούτε υπέρ της Αντίστασης αλλά ούτε υπέρ της Νέας Τάξης. Προσέχουν πάρα πολύ να μην διατυπώσουν απόψεις, σε κοινωνικούς κύκλους, σε παρέες, στα social media που θα δημιουργήσουν την υποψία πως μπορεί να δουλεύουν για την Αντίσταση.

Είναι κάποιοι Αντιστασιακοί που εκφράζουν εσκεμμένα απόψεις υπέρ της Νέας Τάξης με σκοπό να διεισδύσουν στους κύκλους της Νέας Τάξης. Όμως κάτι παρόμοιο κάνουν και οι Νεοταξίτες. Εκφράζουν απόψεις κατά της Νέας Τάξης με σκοπό να διεισδύσουν στην Αντίσταση. Συνήθως η Αντίσταση τους καταλαβαίνει και τους μεταχειρίζεται κατάλληλα.

Είναι εύκολο να διαπιστώσει η Αντίσταση τους Νεοταξίτες πολιτικούς και δημοσιογράφους από τις απόψεις που διατυπώνουν. Η Νέα Τάξη έχει επίσης πολλούς προπαγανδιστές στο Διαδίκτυο. Πέρα από τους δημοσιογράφους στα διάφορα sites είναι και άνθρωποι, όχι τόσο γνωστοί που δουλεύουν για την προπαγάνδα της Νέας Τάξης. Εκτός από τους Νεοταξίτες που προπαγανδίζουν φανερά, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που δεν φαίνονται. Έτσι η Αντίσταση προσπαθεί να τους ξετρουπώσει.

Σκεφτείτε κάτι που σίγουρα έχετε ζήσει. Είσαστε σε μία προκυμαία. Κοιτάζετε μέσα στο νερό και δεν φαίνονται ψάρια. Ίσως που και που να περνάει κανένα ψάρι. Ρίχνετε ένα κομμάτι ψωμί και ξαφνικά εμφανίζονται από το «πουθενά» πάρα πολλά ψάρια και τσιμπολογάνε το ψωμί που εξαφανίζεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Που ήταν τα ψάρια; Εκεί γύρω ήταν τα ψάρια αλλά δεν φαινόντουσαν. Τι τα έκανε να εμφανιστούν ξαφνικά; Το κομμάτι ψωμί που ρίξατε μέσα στο νερό. Η Αντίσταση χρησιμοποιεί παρόμοια τακτική για να ξετρουπώσει του Νεοταξίτες. Ρίχνει με διάφορους τρόπους ψωμιά σαν δολώματα μέσα στο νερό και εμφανίζονται από το πουθενά οι Νεοταξίτες.

Όταν εμφανιστούν τα ψάρια οι Νεοταξίτες, τους αναλαμβάνουν Αντιστασιακοί που δεν φαίνονται. Δηλαδή με κανένα τρόπο δεν συνδέονται με την Αντίσταση. Τα ψάρια Νεοταξίτες, τα χρησιμοποιεί η Αντίσταση με τρόπους παρόμοιους με τους Νεοταξίτες που προσπαθούν να διεισδύσουν στην Αντίσταση. Τους δίνει παραπλανητικές πληροφορίες. Αν κρίνει πως αξίζει τον κόπο, προσπαθεί να τους φέρει στους κόλπους της Αντίστασης. Δεν αξίζει για όλους τον κόπο να το κάνει. Βλέπει τις τακτικές που χρησιμοποιούν γιατί αυτοί παίρνουν γραμμή από τους ψηλά ιστάμενους Νεοταξίτες. Έτσι έχει μάθει για τα καλά τον αντίπαλο, την Νέα Τάξη.

Η ελληνική Αντίσταση βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με Αντιστασιακές οργανώσεις σε άλλες χώρες. Για να προχωρήσει το σχέδιο της, πρέπει να έχει ανατραπεί ή αποδυναμωθεί η Νέα Τάξη και σε άλλες χώρες. Αλλιώς θα εμποδίσουν οι ξένοι Νεοταξίτες τα σχέδια της ελληνικής Αντίστασης. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που το σχέδιο της Αντίστασης για ανατροπή του Νεοταξικού συστήματος δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις να μην ολοκληρωθεί το σχέδιο της Αντίστασης. Η μία είναι να συμφωνήσει τελικά η Νέα Τάξη σε ομαλή μετάβαση εξουσίας. Η άλλη είναι να αποτύχει το σχέδιο της Αντίστασης. Τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο. Οι Νεοταξίτες δεν γνωρίζουν το σχέδιο της Αντίστασης. Οι Αντιστασιακοί που το γνωρίζουν δίνουν πολλές πιθανότητες να πετύχει.

Αντρέας

Scroll to Top