Άλλου τύπου Αντίσταση

Άλλου τύπου Αντίσταση

Άλλου τύπου Κατοχή

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χώρες ολόκληρες ήταν με την μία ή την άλλη πλευρά, τον Άξονα ή τους Συμμάχους. Στο εσωτερικό τους βέβαια υπήρχαν αντιρρήσεις. Ο Μπάιντεν αρχικά ήταν με την Νέα Τάξη. Λόγω όμως της διαμορφούμενης κατάστασης, ενδέχεται να υποστηρίξει τελικά μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση με την δημιουργία γκρουπ Συμμάχων που θα έχει ως βάση τις αγγλόφωνες χώρες. Μέχρι στιγμής ούτε ο Μπάιντεν αλλά ούτε και ο Τραμπ υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Ο μεν Τραμπ είναι κατά της Νέας Τάξης ο δε Μπάιντεν υπέρ. Ίσως να συμβιβαστούν σε αυτό που προανέφερα, την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση με το γκρουπ Συμμάχων. Ενδεχομένως να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Βρετανία όπου φαίνεται να το βλέπουν θετικά και στην κεντροδεξιά και στην κεντροαριστερά.

Αυτό θα κάνει δυσχερέστατη την θέση του Μητσοτάκη γιατί ο πολιτικός νονός του Σημίτης που τον βοήθησε να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, εξακολουθεί να υποστηρίζει τον ιερό (για αυτόν όπως για τον Χίτλερ) σκοπό της Μεγάλης Γερμανίας, Deutschland uber alles, μιας Γερμανίας που θα κυριαρχεί στην Ευρώπη και στον κόσμo δια μέσου της ΕΕ. Της ίδιας νοοτροπίας είναι και η αδελφή του Θοδώρα και η άλλη μισή του οικογένεια. Οι Καραμανλήδες που είναι οι συνεχιστές του ιδρυτή του κόμματος, είναι αιώνια κολλημένοι στο Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία και στο αεροπλάνο του Ζισκάρ ντ’ Εσταίν που έφερε τον ψευτο-Εθνάρχη στην Ελλάδα. 

Σημίτης και Καραμανλής έχουν εξασφαλισμένη την θανατική ποινή σε περίπτωση ανατροπής του ευρώδουλου συστήματος από την Αντίσταση. Βαριές ποινές θα έχουν και άλλοι δωσίλογοι. Στην Κατοχή, η Αντίσταση ήταν κρυφή αλλά όχι τελείως κρυφή. Γνώριζαν την ύπαρξη της, όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι κατακτητές. Όσοι είχαν πάρει τα βουνά απέφευγαν την σύλληψη αλλά ενεργούσαν πιο φανερά. Η Αντίσταση στις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά έπρεπε να λειτουργεί πολύ κρυφά. Σήμερα ένα μεγάλο μέρος της Αντίστασης εξακολουθεί να λειτουργεί κρυφά.

Στην Κατοχή τους αντιστασιακούς τους φυλάκιζαν, τους βασάνιζαν και τους σκότωναν. Σήμερα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά υπάρχουν συνέπειες και κάποια τιμωρία για τους αντιστασιακούς από το νεοταξικό καθεστώς. Για να αποφύγουν τις συνέπειες αλλά και για λόγους τακτικής, ένα μεγάλο μέρος των αντιστασιακών λειτουργεί κρυφά. Βρίσκονται μέσα σε όλα τα νεοταξικά κόμματα. Εγώ γνωρίζω καλύτερα τι γίνεται στην Νέα Δημοκρατία.

Σε επίπεδο ηγεσίας, οι αντιστασιακοί είναι ένα μικρό ποσοστό. Ηγεσία εννοώ τα 100-200 άτομα που βρίσκονται στην κορυφή του κόμματος είτε γιατί έχουν/είχαν ψηλές κυβερνητικές/κομματικές είτε γιατί συνδέονται στενά με «μεγάλα ονόματα» του κόμματος. Στην βάση, το ποσοστό των αντιστασιακών είναι αρκετά μεγαλύτερο. Όμως η ηγεσία ηγείται και η βάση ακολουθεί. Αν και υπάρχουν αρκετοί αντιστασιακοί στην ηγεσία, είναι μια μικρή μειοψηφία και αυτή την στιγμή επηρεάζουν σε μικρό βαθμό την πορεία του κόμματος.

Επιπλέον ένα μέρος των αντιστασιακών έχει βγει εκτός κόμματος για να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα και ανοιχτά αντιστασιακές απόψεις. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για όσους έχουν παραμείνει εντός του κόμματος. Επιτελούν όμως σημαντικό έργο διότι ενημερώνουν την Αντίσταση για όλα σχεδόν όσα γίνονται. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα νεοταξικά κόμματα. Εγώ όμως προσωπικά δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για αυτά τα κόμματα. Ξέρω όμως πως υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των αντιστασιακών που βρίσκονται στα διάφορα νεοταξικά κόμματα. 

Η Αντίσταση πρέπει να αποκτήσει πιο μαζικό χαρακτήρα. Και εδώ υπάρχει μία κριτική μάζα, ένα ποσοστό που χρειάζεται ώστε να συμβούν κάποια θετικά για τους Έλληνες γεγονότα. Το πρώτο και δυσκολότερο που έχει να κάνει κανείς είναι να διαπιστώσει ότι είναι με το μέρος της Αντίστασης και όχι της Νέας Τάξης. Αυτό θα γίνει αν αντιληφθεί την αλήθεια, τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν θα το μάθει από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αλλά από site όπως αυτό, από λογαριασμούς social media αντιστασιακών και από λίγες μη νεοταξικές εφημερίδες. Πολλές πληροφορίες υπάρχουν σε site και λογαριασμούς του εξωτερικού που είναι κυρίως στα Αγγλικά αλλά και σε άλλες γλώσσες.

Όταν κάποιος αντιληφθεί την αλήθεια, πρέπει να γίνει και αναμεταδότης, μέσα από το Ίντερνετ και προσωπικές συζητήσεις. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα και προχωράει ενεργά στην Αντίσταση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και πιο δραστικές ενέργειες. Το τρίτο βήμα είναι να γίνει μέλος μιας αντιστασιακής ομάδας/οργάνωσης ή να δημιουργήσει μία. Τα επόμενα βήματα θα του τα πουν μέσα στην ομάδα/οργάνωση. Όπως είπα, ένα μεγάλο μέρος της Αντίστασης ενεργεί κρυφά. Δεν φαίνεται.

Αν δημιουργήσει την δική του ομάδα, θα πρέπει να συνεργάζεται με μία ήδη υπάρχουσα ώστε να τον κατευθύνουν, τουλάχιστον στα πρώτα βήματα. Μία από τις σημαντικές εργασίες που επιτελεί η Αντίσταση είναι η παρακολούθηση των εχθρών, των δωσίλογων Νεοταξιτών. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να παραλείψει το δεύτερο βήμα και να πάει από το πρώτο στο τρίτο. Αν αποκαλύψει τις αντιστασιακές του πεποιθήσεις, θα δυσχεράνει το έργο του στην παρακολούθηση των εχθρών, διότι θα έχει χαρακτηριστεί αντιστασιακός. Χρησιμοποιείται το αρσενικό γραμματικό γένος αλλά ισχύει και για τις γυναίκες.

Μάρκος

Scroll to Top