Ψηλά και χαμηλά

Ψηλά και χαμηλά

Μας είπε πρωί πρωί ο Βαρβιτσιώτης, πόσο καλή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση κι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σίγουρα για πάντα μέλος. Είναι πάρα πολύ αμφίβολο αν σε 10-20 χρόνια θα υπάρχει η ΕΕ. Αν υπάρχει μπορεί να είναι πολύ μικρότερη. Ένα είναι σίγουρο. Η Ελλάδα σε 10-20 χρόνια δεν θα βρίσκεται στην ΕΕ όσο και να χτυπιέται ο Βαρβιτσιώτης, ο Καραμανλής και ο Μητσοτάκης. Ο Καραμανλής πρέπει να προσέξει διότι το παιχνίδι πλέον έχει γίνει ατομικό. Καθένας παίζει για το τομάρι του ή μάλλον το κεφάλι του. Ένας μπορεί να βρεθεί στην Προεδρία και ο άλλος στην φυλακή. Γιατί να βρεθεί ο Βαρβιτσιώτης στην φυλακή;

Δεν είχε κάποια θέση στις κυβερνήσεις Καραμανλή που μαζί με τις κυβερνήσεις Σημίτη έχουν την ευθύνη της οικονομικής καταστροφής και της υποδούλωσης. Έφθασε μέχρι αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που δεν είναι κυβερνητική θέση αλλά κοινοβουλευτική. Να πούμε περιληπτικά τι εστί Βαρβιτσιώτης. Ο συνονόματος παππούς του ήταν φίλος και δικηγόρος του δωσίλογου πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη, πατέρα του Γεωργίου. Υπερασπίστηκε διάφορους δωσίλογους όπως τον Λεωνίδα Τσιριγώτη, υπουργό της κυβέρνησης Τσολάκογλου. Είχε φιλία επίσης με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όλοι οι δωσίλογοι ήταν μία παρέα.  

Ο μεγάλος θαυμασμός της οικογένειας για τους Γερμανούς και οι στενές σχέσεις που δημιούργησαν με αυτούς στην Κατοχή, έστειλε τον πατέρα του Γιάννη για σπουδές στο Φράιμπουργκ. Οι οικογένειες Βαρβιτσιώτη, Ράλλη, Καραμανλή διατήρησαν την στενή φιλία μεταξύ τους που αναπτύχθηκε στα χρόνια της Κατοχής ως συνεργάτες των Γερμανών. Ο Γεώργιος Ράλλης ήταν ο υπουργός Εξωτερικών που ολοκλήρωσε την συμμετοχή στην ΕΕ και αυτός που διαδέχθηκε τον Καραμανλή στην Προεδρία του κόμματος και την πρωθυπουργία, πριν καν λήξει η πρωθυπουργική θητεία. Όλοι ήταν ταγμένοι στον ιερό σκοπό του Αδόλφου Χίτλερ, την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ένωση.

Αυτά από μόνα τους δεν είναι λόγοι για να φυλακιστεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Οι φήμες οργιάζουν όμως για πολλά άλλα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ίδιος και η ευρύτερη οικογένεια του είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, κάτι που βέβαια σκεπάστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η στενή φιλία που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον παππού του Μιλτιάδη ήταν διαχρονική. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης μαζί με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη ήταν σύμβουλοι του ανιψιού Καραμανλή. Αυτός έθαψε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου για να κουκουλώσει την εμπλοκή πολλών γαλάζιων μεγάλων και μικρότερων ονομάτων. Οι φήμες όμως δεν σταματούν εδώ.

Λένε ότι είναι ένας από τους τουλάχιστον τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κάνουν χρήση ναρκωτικών. Οι άλλοι δύο είναι ο Χρυσοχοΐδης και ο Γεωργιάδης. Όλα αυτά επί τη ευκαιρία των πρωινών δηλώσεων του Βαρβιτσιώτη σε μεγάλο κανάλι. Για την περίπτωση του Βαρβιτσιώτη φημολογείται ότι έπιασε συνομιλία ο κοριός της ΕΥΠ, για αυτόν και τον Σπηλιωτόπουλο, να εμπλέκονται σε συμφωνία ναρκωτικών και υπηρεσιών πορνείας. Εγώ προσωπικά δεν έχω στοιχεία αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως οι φήμες οργιάζουν. Ο Σπηλιωτόπουλος είναι εκτός πολιτικής. Οι άλλοι τρεις όμως είναι μεγαλο-υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Βαρβιτσιώτης αναπληρωτής.

Tα πράγματα είναι απλά, όχι πάντα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Οι φήμες ή είναι ψέματα ή είναι αλήθεια. Αν δεν είναι αλήθεια, είναι αισχρό να διαδίδονται φήμες για οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτοί οι τρεις μου είναι αντιπαθέστατοι. Τους αντιπαθώ με όλη μου την ψυχή. Όμως ακόμα και για αυτούς τους πλέον αντιπαθείς σε μένα ανθρώπους δεν δέχομαι να διαδίδονται ψευδείς φήμες. Είναι κάτι παρόμοιο με το «διαφωνώ μαζί σου αλλά θα υπερασπιστώ με την ζωή μου το δικαίωμα σου να το εκφράζεις». Σε αντιπαθώ με βδελυγμία αλλά δεν δέχομαι ΨΕΥΔΕΙΣ φήμες για σένα ή οποιονδήποτε άνθρωπο.

Ερωτώ λοιπόν. Κύριοι Βαρβιτσιώτη, Γεωργιάδη, Χρυσοχοΐδη είστε τώρα ή ήσαστε στο παρελθόν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης; Έχετε σχέσεις με κυκλώματα πορνείας και ναρκωτικών; Έχετε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες πορνείας; Κύριε Γεωργιάδη έχετε εμπλακεί σε περίεργα ερωτικά σχήματα; Εγώ ξέρω ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Ας βγουν να διαψεύσουν αυτές τις φήμες και ας καλέσουν όποιον έχει στοιχεία να τα προσκομίσει. Αν όμως δεν είναι απλώς ψευδείς φήμες αλλά η αλήθεια, τότε σίγουρα κάποιοι θα έχουν στοιχεία και πιθανώς να τα βγάλουν.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτά που διαδίδονται είναι αλήθεια. Είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει ο Μητσοτάκης; Αυτοί οι τρεις μπορεί να είναι υποχείρια οποιουδήποτε έχει τα στοιχεία. Μπορεί να είναι ξένες μυστικές υπηρεσίες, μαφιόζοι, οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες. Ειδικά στην θέση που βρίσκεται ο Βαρβιτσιώτης στο υπουργείο Εξωτερικών, ξένες δυνάμεις όπως πχ η Γερμανία ή η Γαλλία μπορεί να τον εκβιάζουν. «Βγες στο κανάλι πρωί πρωί και πες αυτά που θα σου δώσουμε γιατί αλλιώς τα στοιχεία που έχουμε θα βγουν στην δημοσιότητα». Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Να καταλήξω όμως από εκεί που ξεκίνησα.

Αν…υποθετικά λέμε, αν ξένες δυνάμεις εκβιάζουν τον Βαρβιτσιώτη, τότε έχουμε περίπτωση εσχάτης προδοσίας. Δηλαδή έχουμε τρεις υποθέσεις α) σκάνδαλο Χρηματιστηρίου β) υπόθεση ναρκωτικών και πορνείας γ) εσχάτη προδοσία. Μπορεί να μην ισχύει τίποτα από αυτά. Μπορεί όμως και να ισχύει και τότε είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρό. Ποιος όμως θα το κοιτάξει; Ο Μητσοτάκης; Όχι βέβαια! Θα ασχοληθούν με όλα αυτά τα ζητήματα, όσοι ακολουθήσουν μετά την ανατροπή. Να επαναλάβω κάτι πολύ σημαντικό για να το εμπεδώσουν. Το παιχνίδι έχει γίνει πλέον ατομικό. Άλλος θα βρεθεί πολύ ψηλά όπως στην Προεδρία και άλλος πολύ χαμηλά όπως στην φυλακή. Καθένας κανονίζει την πορεία του με την στάση του.

Σωτήρης

Scroll to Top