Πως προέκυψε το Κούλι

Πως προέκυψε το Κούλι

Ο (κυρια)Κούλης δεν ήταν ούτε καν υπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Κατά μία άποψη δεν προοριζόταν για πρωθυπουργός αυτός αλλά η Θοδώρα. Αν πράγματι είναι αυτιστικός, είναι λογικό. Η Θοδώρα το σχεδίαζε από τότε που ο παλιό-σιχαμένος ο Σαμαράς έριξε τον αγαπημένο της μπαμπά. Το 1997 που έγινε αρχηγός το παιδοβούβαλο ο Κωστάκης, ήταν πολύ νωρίς για κάποια της οικογένειας Μητσοτάκη. Μόλις είχε αποχωρήσει ο μπαμπάς από την προεδρία του κόμματος. Μετά ήταν η εποχή της γερμανοκρατίας αλλά σοσιαλιστικής, με τον Σημίτη.

Έκανε υπομονή, έκανε υπομονή, έκανε υπομονή πότε θα φύγει το παιδοβούβαλο. Η ώρα της ήρθε το 2009…προεδρία Νέας Δημοκρατίας και μετά φουλ για πρωθυπουργία. Η Θοδώρα είναι γερμανοτραφής από κούνια. Είχε σίγουρη την εκλογή στην αρχηγία, γιατί είχε την στήριξη της φίλης της Μέρκελ. Θεοδώρα αυτή, Δωροθέα η Μέρκελ. Έχουν μόνο ένα μήνα διαφορά, η Θοδώρα είναι μεγαλύτερη. Η φίλη της είχε αναλάβει την αρχηγία του CDU από το 2000 και ήταν Καγκελάριος από το 2005.

Αν είχε βγει η Θοδώρα στη θέση του Σαμαρά, μετά θα ακολουθούσε καραμανλικός στην αρχηγία. Ώσπου να γίνει πρωθυπουργός η Θοδώρα… να χάσει… να γίνει αρχηγός καραμανλικός… να χάσει τις εκλογές… να δημιουργηθεί θέμα ηγεσίας, θα πέρναγαν χρόνια. Το παιδοβούβαλο έμεινε δώδεκα χρόνια. Μπορεί να είχε φύγει το τραίνο για το Κούλι. Σε κάθε περίπτωση ήταν πολύ μακρινό τι θα έκανε το Κούλι και δεν απασχολούσε την Αγία Οικογένεια.

Εκείνη την εποχή, πριν τις εσωκομματικές, είχε γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο υπόγειο του Caravel. Είχε μπουκάρει μέσα θριαμβευτικά η Θοδώρα, με μια κουστωδία τριάντα και παραπάνω ατόμων, με αέρα νίκης. Στους νεοδημοκρατικούς κύκλους συζητιόταν πως θα κέρδιζε. Ήταν το φαβορί, με δεύτερο τον Αβραμόπουλα. Ο Σαμαράς ξεκίνησε ως αουτσάιντερ. Κατέβαινε για τα μάτια, για την τιμή των όπλων. Έτσι για να συμπληρώσει την τετράδα και να έχει ενδιαφέρον. Δεν ήταν ισχυρός πλέον.

Βουλευτής είχε ξαναγίνει το 2007 και ως υπουργός δεν είχε συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο στο υπουργείο Πολιτισμού που θεωρείται πολύ ελαφρύ υπουργείο. Αυτή ήταν στο Πολιτισμού το 1992, τότε που ο παλιό-σιχαμένος είχε το Εξωτερικών. Παρέμεινε από τότε βουλευτής ενώ ο τρελάρας ήταν στην πολιτική του άβυσσο. Έγινε η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της Αθήνας και στη συνέχεια πήγε το 2006 στο υπουργείο Εξωτερικών που είναι βαρύ υπουργείο, από τα πιο σημαντικά. Που να φτουρίσει ο Αντωνάκης μπροστά της;

Ο Ψωμιάδης είχε διατελέσει βουλευτής για πολλά χρόνια και μετά έγινε νομάρχης Θεσσαλονίκης. Δεν είχε κάνει υπουργός και δεν τον θεωρούσε επικίνδυνο αντίπαλο. Αποδείχθηκε σωστό. Εξάλλου ήταν Πόντιος. Άλλο Πόντιος, άλλο Κρητικιά. Δεν κουβαλάνε το ίδιο μυαλό. Πιο πολύ φοβόταν τον Αβραμόπουλα παρά τον ακατονόμοστο Σαμαρά και τον Πόντιο. Είχε προηγηθεί ως Δήμαρχος Αθηνών για μια οκταετία, ο νεαρότερος μέχρι τότε και είχε γίνει υπουργός από το 2004 στο Τουρισμού. Το 2006 πήρε το Υπουργείο Υγείας που είναι και αυτό από τα καλά. Είχε πιο δυνατό πολιτικό βιογραφικό ο Αβραμόπουλας.

Είχε και κάτι καλές παρασκηνιακές άκρες άμεσα ενώ η Θοδώρα τις είχε έμμεσα, από τον μπαμπά και τον σύζυγο Κουβ-Ισι. Αυτές οι άκρες είναι υπερκομματικές. Ελέγχουν τον χώρο των μίντια αλλά όχι την βάση της Νέας Δημοκρατίας που είναι πατριωτική και καραμανλική. Αυτή πήγε τελικά στον Σαμαρά που θεωρείται πιο πατριώτης από τον Αβραμόπουλα. Ίσως αυτές οι άκρες να διαδραμάτισαν παρασκηνιακά κάποιο ρόλο και να πήγαν στον Σαμαρά όταν είδαν ότι δεν βγαίνει ο Αβραμόπουλας. Έχει και ο Σαμαράς τις ίδιες άκρες αλλά όχι τόσο καλά.

Ο Αβραμόπουλας τελικά αποσύρθηκε στηρίζοντας Σαμαρά. Η Θοδώρα έμεινε δέκα και μονάδες πίσω, με τον Ψωμιάδη τρίτο (50-40-10) και καταϊδρωμένο. Όταν έχασε από τον Σαμαρά, αρρώστησε από το κακό της και πήγε να πεθάνει. Ήθελε να του βγάλει τα μάτια, να τον σκότωνε αν γινόταν τον παλιάνθρωπο τον Σαμαρά που τόση πίκρα είχε δώσει στον μπαμπά και στην ίδια. Κατέστρωσε σχέδιο να κυβερνήσει την Ελλάδα δια μέσου του Κούλι. Άρχιζαν να πριονίζουν την καρέκλα του Σαμαρά.

Πήγε στην φίλη της Δωροθέα που έδωσε διαταγή στον Σημίτη να υποστηρίξει το Κούλι. Μέχρι και τον Μαρινάκη έβαλαν να χρηματοδοτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές του 2015, για να χάσει τις εκλογές ο Σαμαράς και να δημιουργηθεί θέμα ηγεσίας, όπως και πράγματι έγινε. Έβαλε κι η Μαρέβα το χεράκι της με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό της κεντροαριστεράς. Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός είναι ισχυρός στην Αμερική. Εκεί ζει το 40% των Εβραίων, το άλλο 40% είναι στο Ισραήλ και οι υπόλοιποι στις άλλες χώρες. Επομένως όταν λέμε Παγκόσμιος Εβραϊσμός της Αμερικής, είναι δια μέσου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. 

Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας έγιναν τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016. Ποιος ήταν τότε Πρόεδρος στην Αμερική; Ο Ομπάμα είχε ακόμη ένα χρόνο. Του είπαν λοιπόν οι Αμερικανοεβραίοι δια μέσου του Δημοκρατικού κόμματος, να βοηθήσει όσο μπορεί την κατάσταση. Οι Δημοκρατικοί είναι υπέρ της Νέας Τάξης δηλαδή της ΕΕ όπως και η κρυφό-σοσιαλίστρια Μέρκελ. Ένωσαν δυνάμεις Μέρκελ - Ομπάμα - Δημοκρατικοί Αμερικανοεβραίοι - Σημίτης - Ντόρα - Μπένυ για το Κούλι. Στον δεύτερο γύρο τον στήριξαν Σαμαράς, Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας λόγω Αμερικανοαγγλικού άξονα.

Έτσι βγήκε το Κούλι από σπόντα ενώ ήταν να βγει η Θοδώρα. Λέγεται ότι παρασκηνιακά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Τώρα που γράφουμε ότι θα κάνουμε τον Καραμανλή και τον Σαμαρά Προέδρους κοντεύει να πεθάνει. Το παιδοβούβαλο και ο τρελάρας θα έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί και Πρόεδροι ενώ αυτή  έφθασε μόνο μέχρι το Εξωτερικών; Η φίλη της η Δωροθέα μεσουράνησε όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη για πολλά χρόνια. Σίγουρα κάτι μαγειρεύει πάλι. Θα το μάθουμε οπωσδήποτε και θα προετοιμαστούμε για να μην της βγει. Στο «Deutschland über alles» που κρυφά υπηρετεί της απαντάμε «Trump über alles» στην κεντροδεξιά της Δύσης.

Ηλίας

error: Content is protected !!
Scroll to Top