Πως θα διαλυθεί η ΕΕ
Πως θα διαλυθεί η ΕΕ
Δεν είναι δυνατό σε κάθε άρθρο να επαναλαμβάνονται όλα όσα έχουν γραφτεί σε άλλα άρθρα γιατί τότε δεν θα ήταν άρθρα αλλά μεγάλα κεφάλαια βιβλίων. Έγραψα πως μιλάνε οι Μεγάλες Δυνάμεις στην Α’ Κατηγορία, ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Αυστραλία, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία κλπ. Δεν μιλάνε ακριβώς. Έχει εξηγηθεί σε άλλα άρθρα τι γίνεται.
Γαλλία, Γερμανία, Κίνα είναι πυλώνες της Νέας Τάξης, υποστηρίζουν το σχέδιο της Νέας Τάξης γιατί τους συμφέρει. Όλες οι άλλες χώρες είναι εναντίον, ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Ιαπωνία, Τουρκία, Ισραήλ κλπ. Πρώτα θα αποφασίσουν οι αγγλόφωνες χώρες τι θέλουν και μετά θα βάλουν στην συζήτηση και άλλες που είναι κατά της Νέας Τάξης. Όταν συμφωνήσουν σε κάποιες γενικές γραμμές θα πάνε στην Γαλλία και στην Γερμανία. Το καλό σενάριο λέει ότι θα τα βρουν. Στο κακό σενάριο μπορεί να έχουμε σημαντική σμίκρυνση Γαλλίας και Γερμανίας.
Κάποιοι βλέπουν το κακό σενάριο ως την καλύτερη εναλλακτική επομένως ο πιο ακριβής διαχωρισμός θα ήταν ήπιο και ακραίο. Αν τελικά οι Δυνάμεις του Άξονα (Γερμανία - Γαλλία - Κϊνα) τα βρουν με τους Συμμάχους (αγγλόφωνες χώρες) δεν μπορώ να το ξέρω. Η Δύση θα ηγηθεί παγκόσμια, με τις ΗΠΑ επικεφαλής. Ο ρόλος Γαλλίας και Γερμανίας είναι άγνωστος. Μπορεί να είναι δύο χώρες πολύ μικρότερες από ό,τι είναι σήμερα που απλά θα ακολουθούν. Μπορεί να μην υπάρχουν καν και να έχουν διαμοιραστεί στις γειτονικές χώρες.
Ακόμα και ο Μπάιντεν να είναι υπέρ της Νέας Τάξης, είναι εναντίον η πλειονότητα των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν δεν θα είναι για πάντα και ό,τι γίνει θα διαρκέσει για πολλές δεκαετίες και μάλλον για αιώνες. Επομένως πρέπει να συμφωνήσει και η άλλη πλευρά όπου αυτή την στιγμή επικρατεί ο Τραμπ. Για την ακρίβεια συμβαίνει το αντίθετο. Δεν έχει επικρατήσει η άποψη του Τραμπ αλλά ο Τραμπ εκφράζει την επικρατούσα άποψη στην βάση της κεντροδεξιάς των ΗΠΑ. Δηλαδή η άποψη προϋπήρχε, η αντίδραση στη Νέα Τάξη και ο Τραμπ την εξέφρασε και έτσι κατάφερε να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στην Βρετανία. Ο Τζόνσον δεν θα είναι για πάντα. Κάποια στιγμή θα έρθουν στην εξουσία οι Εργατικοί. Με δεδομένο το Brexit, οι Εργατικοί έχουν στραφεί και αυτοί σε μία εναλλακτική ήπια παγκοσμιοποίηση. ΗΠΑ και Βρετανία, όχι μόνο είναι κατά της Νέας Τάξης αλλά και κατά της συμμετοχής τους σε μία Ένωση όπως η ΕΕ. Αυτό διότι οι λαοί τους δεν είναι δουλοπρεπείς και αγαπούν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους. Μπορεί να δεχθούν κάποιο γκρουπάρισμα οικονομικής συνεργασίας. Αφού η Ελλάδα θα είναι με τους Συμμάχους, θα είναι σε γκρουπ ανεξάρτητων χωρών.
«Ναι αλλά οι συναντήσεις και οι εργασίες στην ΕΕ συνεχίζονται» είναι ένα επιχείρημα αυτών που επιμένουν πως η ΕΕ δεν έχει τελειώσει οριστικά. Θα δώσω ένα παράδειγμα για να το καταλάβει και ο πιο χαζός. Δουλεύεις σε μία εταιρεία. Στο τέλος του μήνα φεύγεις είτε επειδή παραιτείσαι είτε επειδή απολύεσαι. Ακόμα όμως είναι αρχές του μήνα. Δεν έχεις φύγει ακόμα αλλά πρόκειται να φύγεις σύντομα. Όσο είσαι ακόμα στην εταιρεία και δεν έχεις άδεια, εξακολουθείς να δουλεύεις. Δεν λες εγώ θα φύγω στο τέλος του μήνα, άρα σταματάω να έρχομαι.
Φεύγεις όταν είναι να φύγεις. Η Ελλάδα θα φύγει από την ΕΕ και η ΕΕ πιθανώς να διαλυθεί. Μέχρι όμως να φύγει η Ελλάδα, κάτι που θα γίνει σχετικά σύντομα, θα εξακολουθεί να συμμετέχει. Επίσης μέχρι να διαλυθεί η ΕΕ, θα συνεχίσει να κάνει συναντήσεις. Μόνο και μόνο το να βρουν πως θα διαλυθεί ή πως θα αποχωρήσουν αρκετές χώρες είναι πολύ δουλειά. Εδώ μία μόνο χώρα αποχώρησε, η Βρετανία και το συζητούσαν για πολλούς μήνες. Πιθανότατα σε πολλές από αυτές τις συναντήσεις να συζητείται η αποχώρηση αρκετών χωρών ή/και η διάλυση της ΕΕ.
Επιπλέον το τι θα γίνει δεν εξαρτάται μόνο απέξω αλλά και από το εσωτερικό. Αλλιώς η Αντίσταση θα περίμενε τις εξελίξεις απέξω και δεν θα έκανε τίποτα εντός της χώρας. Αν οι Ταλιμπάν δεν είχαν πάρει με το μέρος τους ένα μεγάλο μέρος του στρατού και δεν έκαναν προέλαση, θα παρέμενε η ίδια κυβέρνηση. Από την άλλη, αν δεν είχαν φύγει οι Αμερικάνοι, δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα από αυτά. Παρομοίως ο Άξονας Γαλλίας - Γερμανίας θα αποχωρήσει τουλάχιστον από τα Βαλκάνια. Αν όμως η Αντίσταση δεν έκανε ενέργειες, θα παρέμενε το Νεοταξικό σύστημα και δεν θα ανατρεπόταν. Άρα παίζει ρόλο και το τι γίνεται έξω αλλά επίσης και το τι γίνεται μέσα στην χώρα.
Σταύρος