Σοσιαλιστικά πρακτόρια

Σοσιαλιστικά πρακτόρια

Να δώσω ένα παράδειγμα. Παίρνουμε τον Κουτσούμπα, τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Πιο κομμουνιστής δεν γίνεται. Του βάζουμε ακριβά γυαλιά, ένα ακριβό ρολόι, ακριβό κουστούμι και ακριβή γραβάτα. Τον στέλνουμε στον Τρύφωνα Σαμαρά και του κάνει ένα μοδάτο αλλά συντηρητικό κούρεμα. Του λέμε να καθίσει σε ένα γραφείο με ακριβά έπιπλα.

Βάζουμε μέσα την Ελληνική σημαία και εικόνες Αγίων. Τοποθετούμε στην βιβλιοθήκη βιβλία από την Αρχαία Ελλάδα και την Ελληνική ιστορία. Γεμίζουμε το γραφείο με εικόνες της οικογένειας του. Βάζουμε έξω μια κυριλογκόμενα για γραμματέα, σινιαρισμένη στην τρίχα. Ας πούμε ότι κάποιος δεν ξέρει ότι είναι ο Κουτσούμπας. Υπόθεση κάνουμε. Αν μπει μέσα στο γραφείο θα πει αμέσως «αυτός είναι κάργα δεξιός».

Όμως δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Εξακολουθεί να έχει τις ίδιες απόψεις. Εξακολουθεί να είναι κομμουνιστής. Άρα τι είναι; Είναι ένας κομμουνιστής που με μια πρώτη ματιά δίνει την εντύπωση του δεξιού. Αν αρχίσει και μιλάει και εξηγεί τις απόψεις του θα καταλάβουμε ότι είναι κομμουνιστής. Αν όμως πάρει μια κεντροδεξιά θέση σε ένα όχι σημαντικό ζήτημα τότε θα πει κανείς «ε καλά το κατάλαβα ότι αυτός είναι δεξιός, μπαμ κάνει από μακριά».

Γιατί να κάνει ο Κουτσούμπας κάτι τέτοιο; Έχει κανένα λόγο; Ο Κουτσούμπας δεν έχει κανένα λόγο αλλά έχουν ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης και πολλοί άλλοι μέσα στην Νέα Δημοκρατία και την κεντροδεξιά. Για την ακρίβεια λόγο έχουν αυτοί που τους έχουν τοποθετήσει να παριστάνουν τους κεντροδεξιούς. Πρέπει να κοιτάζουμε τα πράγματα πιο προσεκτικά, κάτω από τη επιφάνεια. Ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής όπως και πολλοί άλλοι δεν είναι κεντροδεξιοί αλλά ολιγαρχικοί σοσιαλιστές.

Χρησιμοποίησα ως παράδειγμα έναν κομμουνιστή που βρίσκεται ακόμα πιο αριστερά από τους σοσιαλιστές. Ήθελα να δείξω πως ακόμα και ένας κομμουνιστής, μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται δεξιός. Πόσο μάλλον λοιπόν κάποιοι σοσιαλιστές. Γιατί όμως να κάνουν κάτι τέτοιο οι ολιγαρχικοί σοσιαλιστές; Γιατί να τοποθετήσουν δικούς τους στην κεντροδεξιά να παριστάνουν τους κεντροδεξιούς; Για να πετύχουν τον σκοπό τους, την Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία.

«Και γιατί ρε φίλε είναι έτσι όπως τα λες; Ο κάθε τρελός μπορεί να λέει ότι του κατέβει. Αυτά που λες πρέπει να τα στηρίζεις κάπου». Λογικό είναι να σκεφτεί κανείς έτσι. Αν κοιτάξει λίγο πιο προσεκτικά κάτω από την επιφάνεια, θα διαπιστώσει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουν είναι κυρίως σοσιαλιστικές. Για ξεκάρφωμα μπορεί να εφαρμόσουν και καμία κεντροδεξιά.

Αν είχαν τις θέσεις και τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ και εφάρμοζαν τις πολιτικές τους ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι θα έβλεπαν ξεκάθαρα ότι είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα και οι ίδιοι σοσιαλιστές. Όμως δίνουν την πρώτη εντύπωση των κεντροδεξιών με τελείως επιφανειακά πράγματα όπως σημαίες, εικόνες Αγίων, πατριωτικά τραγούδια κλπ. Επίσης «στα λόγια» έχουν κεντροδεξιά ρητορική. Αν όμως κανείς εξετάσει πιο προσεκτικά τα έργα θα διαπιστώσει ότι είναι πράκτορες του ολιγαρχικού σοσιαλισμού.

Η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας σε μια ξένη και μακρινή γραφειοκρατία είναι το άκρον άωτο του πατριωτισμού. Είναι το άκρως αντίθετο. Η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατεί σε αυτόν τον σοσιαλιστικό διεθνιστικό δρόμο προς την Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Τόσο δύσκολα είναι πια να τα καταλάβετε; Είναι ξεκάθαρα πράκτορες των ολιγαρχικών σοσιαλιστών.

Η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε την δασική νομοθεσία με υπουργό τον Μάνο και πρωθυπουργό τον Καραμανλή. Αυτή είναι μια οικολογική πολιτική. Οικολογία είναι χαρακτηριστικό της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Η φιλική στάση στους ομοφυλόφιλους, είναι χαρακτηριστικό της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, όχι της κεντροδεξιάς. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα με τους περισσότερους ομοφυλόφιλους σε μεγάλες θέσεις. Πιο φιλική στάση από το να είναι κάποιος ο ίδιος ομοφυλόφιλος δεν υπάρχει.

Πάρα πολλές περιπτώσεις σοσιαλιστικών πολιτικών ή συμπεριφορών έχουν αναφερθεί σε άλλα άρθρα. Σκοπός μου δεν είναι να τα επαναλάβω. Ενδεικτικά ανέφερα κάποια παραδείγματα. Αυτό που λέω μόνο είναι μην κοιτάτε την επιφάνεια, μην ακούτε αυτά που λένε αλλά κοιτάξτε τι κάνουν στα βασικά ζητήματα. Θα διαπιστώσετε ότι ο ρόλος των Καραμανλήδων, των Μητσοτάκηδων και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ σκοτεινός και ύπουλος.

Στην κεντροαριστερά είναι αυτοί που είναι. Οι Καραμανλήδες, οι Μητσοτάκηδες, πολλοί στην Νέα Δημοκρατία και το ίδιο το κόμμα δεν είναι αυτό που φαίνονται. Είναι πράκτορες του ολιγαρχικού σοσιαλισμού με σκοπό τον έλεγχο της αντίπαλης παράταξης ώστε να πετύχει ο σκοπός τους, η Νέα Τάξη, η Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία.

Πιο Ναζί απ' τους Ναζί       Το κόμμα της Νέας Τάξης

Σταμάτης

Scroll to Top