Στα 10,000 με Τσιτσιπά

Στα 10,000 με Τσιτσιπά

Τα 5,000 κρούσματα είναι πραγματικά κοντά και πιστεύω πως θα σπάσει το φράγμα μέσα σε λίγες μέρες. Οι ειδικοί μιλούν για έξι με οκτώ χιλιάδες κρούσματα τον Σεπτέμβριο. Ο στόχος είναι τα 10,000 κρούσματα. Όταν ξεπεράσουμε τα 10,000 κρούσματα θα είναι μία μεγάλη μέρα για την Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να εξετάζεται σε σχέση με άλλες χώρες και αναλογικά. Σύμφωνα με την πηγή ourworldindata.org, στις 17 Αυγούστου 2021, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, τα νούμερα ήταν τα εξής:

Βρετανία 432   ΗΠΑ 415   Γαλλία 368   Ελλάδα 306

Η πηγή δίνει σε άλλο σημείο του site, πληθυσμό για την Ελλάδα 10.4 εκατομμύρια. Βέβαια αυτό είναι τελείως λάθος. Ο πληθυσμός πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκατομμύρια όπως έχει εξηγηθεί. Αν πολλαπλασιάσουμε με 10.4 βγαίνουν 3,200 κρούσματα. Είναι διαφορετικό από τα 4,200 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την 18η Αυγούστου για τον εξής λόγο. Η πηγή υπολογίζει τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για να συγκρίνει αναλογικά τις χώρες μεταξύ τους.

Η ερώτηση μου είναι απλή. Οι Βρετανοί, οι Αμερικάνοι, οι Γάλλοι είναι καλύτεροι από εμάς που έχουν περισσότερα κρούσματα; Εμείς οι Έλληνες που πολεμήσαμε στον Μαραθώνα και στις Θερμοπύλες δεν μπορούμε να τους ξεπεράσουμε; Δεν μπορούμε να απογειωθούμε όπως ο Τεντόγλου απογειώθηκε στα 8.41 μ και κέρδισε το χρυσό; Δεν μπορούμε και εμείς να κερδίσουμε το χρυσό στον αριθμό κρουσμάτων, τουλάχιστον ανάμεσα στις Δυτικές χώρες; Να δείξουμε στον κόσμο ότι πραγματικά αξίζουμε!

Δεν είναι μόνο ο Τεντόγλου που απογειώθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού. Είναι και ο Τσιτσιπάς που έφτασε στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός απέναντι στον Τζόκοβιτς. Μάλιστα ξεκίνησε να προηγείται 2 - 0 αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να νικήσει τον δυνατό αντίπαλο του. Πρόσφατα δήλωσε πως δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί παρά μόνο αν γίνει υποχρεωτικό. Γιατί ένας κορυφαίος αθλητής του κόσμου δεν θέλει να εμβολιαστεί; Σίγουρα προσέχει πάρα πολύ την υγεία του με την βοήθεια ειδικών. Το περίεργο είναι ότι είχε χρησιμοποιηθεί στην καμπάνια για τα μέτρα προστασίας κατά του covid 19.

Ο Τσιτσιπάς, με αυτή την δήλωση, έβαλε από τώρα υποψηφιότητα για μεγάλα πολιτικά αξιώματα. Είναι μόλις 23 χρονών και έχει 10 -15 χρόνια καριέρας σε ψηλό επίπεδο και ίσως άλλα 5 σε κάπως χαμηλότερο. Πολλοί παίκτες του τένις έπαιζαν επαγγελματικά μετά τα σαράντα. Μετά όμως τι θα κάνει; Με αυτή του την δήλωση, έβαλε γερές βάσεις για μία πολιτική καριέρα. Το σύστημα λέει εμβολιαστείτε και ο Τσιτσιπάς είπε ότι δεν εμβολιάζεται. Σίγουρα αυτό θα άρεσε στους αντισυστημικούς που στην βάση, τους ψηφοφόρους είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Αν φθάσουμε τις 10,000 κρούσματα, ο Κικίλιας θα τραβάει τα μαλλιά του και η Μπαλατσινού θα πάθει νευρική κρίση. Ο Άδωνις θα βγαίνει και θα λέει πως οι ανεμβολίαστοι θα εξοριστούν στην Μακρόνησο, στην Γυάρο και στην Λέρο. Ο Χαρδαλιάς είχε ένα πρόβλημα υγείας και σε ανθρώπινο επίπεδο του εύχομαι ταχεία ανάρρωση.

Κάτι που πρέπει να καταλάβετε καλά και εξηγήθηκε σε προηγούμενο άρθρο είναι πως ότι ισχύει για τους εμβολιασμένους ισχύει και για τους νοσήσαντες. Θέλω απλά να συμπληρώσω πως δεν αρκεί να μην πλένετε τα χέρια σας, αν θέλετε να κολλήσετε για να ξεμπερδεύετε. Πρέπει να πιάνετε συνεχώς τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας, να ακουμπάτε τη γλώσσα σας με τα δάχτυλα σας ή να τα βάζετε μέσα στο στόμα, να πιάνετε κάθε τι γύρω σας. Η Ελλάδα μπορεί να πετάξει ψηλά στα 10,000 κρούσματα και να πάρει το χρυσό. Προσπάθεια χρειάζεται.

Παναγιώτης

Scroll to Top