Στα χαμηλά του 20%

Στα χαμηλά του 20%

Στρατηγική Α’ και Β’ γύρου

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως με ΑΠΟΧΗ - ΛΕΥΚΟ - ΑΚΥΡΟ βοηθάτε τους εξολοθρευτές του ελληνικού λαού. Βέβαια τους βοηθάτε περισσότερο αν αντί να απέχετε, τους ψηφίζετε, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Η καλύτερη τακτική είναι να συμμετέχετε και να μην ψηφίσετε τα κόμματα που κυβέρνησαν και μας κατέστρεψαν τις ζωές. Ανεξάρτητα με το τι είναι τα άλλα κόμματα, τουλάχιστον δεν κυβέρνησαν και δεν έχουν ευθύνη για την καταστροφή.

Σε κάποιους δόθηκε λανθασμένα η εντύπωση πως εμείς θέλουμε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κινηθούν σε ποσοστά 20 - 25%. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής δηλαδή κάτω από 3%. Κυρίως τα δύο κόμματα που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή της χώρας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όμως δεν βγάζουμε απέξω τον ΣΥΡΙΖΑ, για όλα αυτά τα ελεεινά που έκανε και έχουν περιγραφεί σε άλλα άρθρα.

Δεν είναι όμως καθόλου ρεαλιστικό να πούμε πως σε αυτές τις εκλογές θα μείνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, εκτός Βουλής. Μακροχρόνια μπορεί να γίνει. Ρεαλιστικά, το καλύτερο σενάριο είναι να κινηθούν τα δύο πρώτα κόμματα γύρω στο 15%. Είναι λίγες οι πιθανότητες αλλά δεν είναι τελείως απίθανο. Μαθηματικά προκύπτει όπως εξηγήθηκε, κάτω από προϋποθέσεις βέβαια.

Χρειαζόμαστε συμμετοχή ανάλογη του 2004. Σημειωτέον δεν ήταν από τις ψηλότερες με 76,50%. Σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, έχει πλησιάσει πολύ κοντά και έχει ξεπεράσει το 80%. Επίσης χρειάζεται να κινηθούν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στα χαμηλότερα επίπεδα τους μεταμνημονιακά (μετά το 2010). Αν συμβούν αυτά τα δύο, είναι εφικτά ποσοστά γύρω στο 15%, όπως προκύπτει μαθηματικά.

Μην το πάμε τόσο κάτω. Ας πούμε πως τα δύο πρώτα κόμματα θα κινηθούν στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ 20 - 25%. «Ε τότε θα επέλθει χάος» θα σκεφτούν κάποιοι. Δεν θα επέλθει καθόλου χάος. Είχε δημοσιευτεί ένα σενάριο για το πως θα μπορούσαν να είναι όλοι κάτω από 25%, με τα ποσοστά και τις αντίστοιχες έδρες:

ΝΔ 24 ΣΥΡΙΖΑ 23 ΚΚΕ 10,3 ΠΑΣΟΚ 8,2 ΜΕΡΑ25 7,3 Ελληνική Λύση 7,2 ΜΚΑ 6 ΜΚΒ 4,5 ΜΚΓ 4 ΜΚΔ 3,5

ΝΔ 73 ΣΥΡΙΖΑ 70 ΚΚΕ 32 ΠΑΣΟΚ 25 ΜΕΡΑ25 22 Ελληνική Λύση 22 ΜΚΑ 18 ΜΚΒ 14 ΜΚΓ 12 ΜΚΔ 11.

Να το αλλάξω λίγο, για να βάλω τα δύο πρώτα στα χαμηλά του 20%. Ενδεικτικά μπορεί να έχουμε τα εξής ποσοστά με τις αντίστοιχες περίπου έδρες:

ΝΔ 21,5 ΣΥΡΙΖΑ 20 ΚΚΕ 10,5 ΠΑΣΟΚ 8 ΜΕΡΑ25 8 Ελληνική Λύση 7,5 ΜΚΑ 7 ΜΚΒ 6 ΜΚΓ 5,5 ΜΚΔ 4,5

ΝΔ 66 ΣΥΡΙΖΑ 61 ΚΚΕ 32 ΠΑΣΟΚ 25 ΜΕΡΑ25 25 Ελληνική Λύση 23 ΜΚΑ 21 ΜΚΒ 18 ΜΚΓ 15 ΜΚΔ 14.

Εκτός Βουλής συνεχίζει να είναι το 2%. Μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, στην πρώτη θέση. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, έχουν αυτοδυναμία. Αφού είναι το ίδιο! Τα ίδια αφεντικά έχουν και στον ίδιο δρόμο βρίσκονται, της ΝΤΠ. Η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος είναι απίθανο. Δεν θα το επιτρέψουμε. Τι να είναι ΝΔ + ΠΑΣΟΚ, τι να είναι ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ, τι να είναι ΝΔ + ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ. Δεν θα έχει καμία διαφορά.

Η διαφορά, αν συμβεί αυτό το σενάριο, είναι πως θα έχουν ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και δεν θα μπορούν να εφαρμόζουν ανεξέλεγκτα τις επιταγές των αφεντικών τους, της ΝΤΠ - ΕΕ, σε βάρος του ελληνικού λαού. Όσο πιο πολλές έδρες στα άλλα κόμματα (εκτός ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ), τόσο ισχυρότερη η αντιπολίτευση. Για αυτό ένα σενάριο με τα δύο πρώτα κόμματα στα χαμηλά του 20%, είναι πολύ καλό για την χώρα και τους Έλληνες. Εκτός από πολύ καλό είναι και εφικτό.

Δεν αποτελεί πρόβλεψη αλλά εθνικό στόχο, για να απαλλαγούμε από αυτούς που μας καταστρέφουν για να υπηρετούν τα αφεντικά τους, την ΝΤΠ - ΕΕ. Δώστε αγώνα μέχρι τις εκλογές, τις πρώτες και τις δεύτερες αν γίνουν. Περάστε την γραμμή σε όσους περισσότερους μπορείτε. Νομίζουν πως στις δεύτερες θα ανέβουν. Να μην είναι τόσο σίγουροι. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και μπορεί να πέσουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά τους στον Β' γύρο. Η πόλωση, η λογική του «το μη χείρον βέλτιστον», έχει μια εξήγηση όταν τα κόμματα που κυβερνούν κάνουν σε γενικές γραμμές καλή δουλειά.

Είναι τρέλα να πηγαίνει κανείς να ψηφίζει αυτούς που τον καταστρέφουν. Στο ψευτο-δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΠΑΣΟΚ. Με ΑΠΟΧΗ - ΛΕΥΚΟ - ΑΚΥΡΟ δεν τιμωρείτε αυτούς που μας κατέστρεψαν την ζωή. Ο τρόπος να τους τιμωρήσετε, μήπως τυχόν αλλάξουν στάση και συνήθειες, είναι να ψηφίσετε οποιοδήποτε άλλο κόμμα εκτός από αυτά. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην μοιραστεί η ψήφος σε πολλά κόμματα. Πρέπει η ψήφος να είναι στοχευμένη.

Στις δεύτερες εκλογές θα πέσει γραμμή. Στις πρώτες κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Επιλέξετε πιο σοβαρές ή οργανωμένες και ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ εναλλακτικές. Είναι ένας τρόπος ώστε να μην μοιραστεί η ψήφος σε πολλά μικρά κόμματα, να μην μείνουν πολλά εκτός Βουλής και έτσι να μην μεγαλώσει το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής. Αν μπορέστε, δώστε γραμμή μέσα από τα social media ώστε να μην κατακερματιστεί η αντισυστημική (κατά του συστήματος που κυβέρνησε) ψήφος.

Μάρκος

Scroll to Top