Συμπεράσματα Αφγανιστάν

Συμπεράσματα Αφγανιστάν

Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το Αφγανιστάν; Το πρώτο και το σημαντικότερο είναι πως ό,τι λέμε γίνεται! Μην δίνετε σημασία τι λένε και τι γράφουν στα συστημικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης για διεθνή θέματα. Έχουν μαύρα μεσάνυχτα! Όσον αφορά κάποια εσωτερικά θέματα, έχουν πολύ καλή πληροφόρηση διότι έχουν πρόσβαση στον Μητσοτάκη.

Επομένως για θέματα που άπτονται της κυβέρνησης, ξέρουν. Όμως για την Αντίσταση έχουν μαύρα μεσάνυχτα όπως και για εξωτερικά θέματα. Δεν κάθεται κανείς να τους ενημερώσει όπως δεν κάθεται να ενημερώσει κανείς τον Μητσοτάκη. Ούτε εμάς μας ενημερώνουν από μόνοι τους.

Ψάχνουμε την ενημέρωση και σε εξωτερικά ζητήματα προέρχεται από πηγές της Ουάσιγκτον. Είμαστε όμως επιφυλακτικοί γιατί παίζει πολύ «σπασμένο τηλέφωνο» και κάποιες πληροφορίες μπορεί να αλλοιώνονται στην πορεία. Επίσης τίποτα δεν είναι 100% βέβαιο γιατί οι καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν. Πάντως αν θέλετε σωστή ενημέρωση σε εξωτερικά θέματα, από εμάς θα την παίρνετε.

Έσπευσε κάποιος σε ένα κανάλι να πει πως αυτό το έκαναν οι Αμερικάνοι για να δημιουργήσουν πρόβλημα στους Ρώσους. Κατά την άποψη του, η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν θα έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του σκληρού ισλαμισμού στις μουσουλμανικές χώρες νότια της Ρωσίας, στις οποίες ασκεί κάποια επιρροή. Έτσι θα την αναγκάσει (την Ρωσία) να συγκεντρωθεί εκεί και να ξεχάσει την Ανατολική Ευρώπη. Ο άνθρωπος αυτός μάλλον ονειρεύεται και το όνειρο του το κάνει άποψη. Καμία σχέση με την πραγματικότητα!

Επίσης ειπώθηκε πως Ρωσία και Κίνα ίσως διατηρήσουν τις πρεσβείες τους, σε αντίθεση με τις Δυτικές χώρες που οι διπλωμάτες τους εγκαταλείπουν την χώρα. Ενδεχομένως Ρώσοι και Κινέζοι να μην κινδυνεύουν. Αν κοιτάξτε τον χάρτη, η Κίνα είναι δίπλα, στα ανατολικά και η Ρωσία λίγο παραπάνω στα Βόρεια. Όμως όπως θα εξηγηθεί σε λίγο, άλλες χώρες θα παίξουν ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Τι γίνεται πραγματικά στο Αφγανιστάν;

Κατ’ αρχάς, η αναχώρηση του στρατού των ΗΠΑ ήταν αναμενόμενη. Η Δύση αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο παγκόσμια. Στην Δύση περιλαμβάνονται εκτός από την Ευρώπη (όχι ΕΕ), ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στο τόξο της Δύσης που μπορεί σπάσει σε επιμέρους τόξα. Οι Σύμμαχοι (αγγλόφωνες χώρες μαζί με άλλες) μπορεί να είναι το ένα τόξο και ο Άξονας (Γερμανία - Γαλλία μαζί με άλλες) το άλλο. Η Ελλάδα θα είναι με τους Συμμάχους, όχι 100% αλλά 1000%.

Ο ISIS ήθελε να δημιουργήσει Ισλαμικό Κράτος ή αλλιώς Ισλαμική Ένωση με πολεμικές μεθόδους δηλαδή κατάληψη περιοχών από ένοπλες δυνάμεις. Αντί αυτού δημιουργείται ένα η περισσότερα ισλαμικά τόξα. Δεν θα είναι Ενώσεις αλλά γκρουπ ισλαμικών χωρών. Σε αυτές θα παίξουν ηγετικό ρόλο χώρες που έχουν καλές σχέσεις με την Δύση όπως Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Πακιστάν. Η Δύση θα δίνει τεχνογνωσία σε αυτές και αυτές στις υπόλοιπες. Επειδή δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, μπορεί να μην είναι ένα το Ισλαμικό τόξο αλλά περισσότερα από ένα.

Η Ρωσία μπορεί να παίξει στην Ανατολική Ευρώπη, στην Κεντρική Ασία ή και στα δύο. Ούτως ή αλλιώς η Ρωσία είναι και στην Ευρώπη και στην Ασία. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι στην Ασία αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού διαμένει στην Ευρώπη και είναι Ευρωπαίοι Σλαβικής καταγωγής όπως οι περισσότεροι Ανατολικοευρωπαίοι. Πάντως να μην ονειρεύονται οι Νεοταξίτες πως θα εγκαταλείψει την Ανατολική Ευρώπη, εκτός αν είναι μέρος μιας συμφωνίας με ανταλλάγματα.

Κίνα και Ρωσία μπορεί να έχουν κάποια επιρροή στο Αφγανιστάν και στην Κεντρική Ασία αλλά τον ηγετικό ρόλο στην περιοχή θα τον αναλάβουν μουσουλμανικές χώρες που έχουν καλές σχέσεις με την Δύση. Δηλαδή το γκρουπάρισμα γίνεται σε ομοιογενή γκρουπ, το τόξο της Δύσης, το Ισλαμικό τόξο κλπ. Το κάθε τόξο μπορεί να αποτελείται από επιμέρους τόξα. Δηλαδή οι Αμερικάνοι έφυγαν από το Αφγανιστάν αλλά έβαλαν τους Τούρκους (ή τους Πακιστανούς;) στην θέση τους.

Το ό,τι θα έφευγαν οι Αμερικάνοι ήταν αναμενόμενο. Δεν ήταν αναμενόμενο να καταλάβουν οι Ταλιμπάν την εξουσία και μάλιστα τόσο γρήγορα. Οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και μήνες, άνθρωποι του Αφγανικού στρατού έκαναν συμφωνίες με τους Ταλιμπάν. Αυτοί δεν ήταν στην κορυφή του στρατού αλλά στο μέσο, συμπεριλαμβανομένων και των μεγαλομεσαίων. Η συμφωνία περιείχε παράδοση οπλισμού και μη αντίσταση στην επέλαση των Ταλιμπάν. Για αυτό δεν υπήρξε καμία αντίσταση από τον Αφγανικό στρατό.

Εδώ και μήνες ή χρόνια, άνθρωποι του Νεοταξικού συστήματος στην Ελλάδα, κυρίως μέσου επιπέδου, έχουν έρθει σε συμφωνία με την Αντίσταση και ουσιαστικά δουλεύουν για την Αντίσταση. Βέβαια η ελληνική Αντίσταση δεν έχει καμία σχέση με την νοοτροπία των Ταλιμπάν. Οι φανατικοί είναι οι Νεοταξίτες και όχι οι Αντιστασιακοί. Όμως μπορούμε να κάνουμε έναν παραλληλισμό.

Όπως και στο Αφγανιστάν, το Νεοταξικό σύστημα θα πέσει εύκολα γιατί έχει διαβρωθεί από την Αντίσταση και συνεχίζει να διαβρώνεται. Τώρα που βλέπουν όλοι πως ό,τι λέμε γίνεται, θα σπεύσουν να έρθουν με το μέρος της Αντίστασης. Τρέξτε κόσμε να προλάβετε πριν είναι αργά. Ελάτε με την Αντίσταση! Όσοι δεν έχουν κάνει συμφωνία, θα ψάχνουν ελικόπτερα να φύγουν.

Οριστικό τέλος σε ΕΕ

Σταύρος

Scroll to Top