Σύμπτυξη σοσιαλιστών

Σύμπτυξη σοσιαλιστών

Τι βγάζουν οι δημοσκοπήσεις, αν είναι αληθινές, ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, ποιος σοσιαλιστής είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, είναι άνευ σημασίας σε βάθος χρόνου. Οι αλλαγές που θα συμβούν σε παγκόσμιο επίπεδο θα αλλάξουν τελείως και το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΝΤΠ ή θα συνθηκολογήσει ή θα ηττηθεί από την αντί – ΝΤΠ.

Αν ηττηθεί, όλοι οι Νεοταξίτες, κόμματα, πολιτικοί, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες θα εξαφανιστούν και αυτό είναι το μικρότερο κακό που θα πάθουν. Πολλοί μπορεί να καταλήξουν στην φυλακή και να κατασχεθεί όλη η περιουσία τους. Αν υπάρξει συνθηκολόγηση, θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα για αυτούς αλλά και πάλι θα συμβούν μεγάλες αλλαγές. 

Τα θέματα παγκοσμιοποίησης, από εδώ και στο εξής θα εξετάζονται στο Globalization. Εδώ θα εξετάζονται οι επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό και πολλά άλλα θέματα. Αν υπάρξει συνθηκολόγηση μεταξύ ΝΤΠ και αντί-ΝΤΠ, αναμένουμε σταδιακά να επικρατήσει ένα συγκεκριμένο σκηνικό στην Ελλάδα, εναρμονισμένο με το αμερικανικό και το ευρωπαϊκό, της ηπείρου όχι της Ένωσης του Διαβόλου.

Θα υπάρξει σύμπτυξη των σοσιαλιστών σε δύο το πολύ κόμματα, στο χώρο της κεντροαριστεράς και του κέντρου. Στους σοσιαλιστές περιλαμβάνονται όλων των ειδών και οι υβριδικοί. Για να μπορέσουν τα σοσιαλιστικά κέντρα εξουσίας να εξαλείψουν τα δύο αντίπαλα συστήματα, τον κομμουνισμό - αναρχισμό και το σύστημα ελεύθερης αγοράς (& συντηρητισμού), δημιουργούν υβριδικά σοσιαλιστικά κόμματα, αριστερά και δεξιά.

Αυτά παίρνουν κάποια στοιχεία από την αριστερά ή την δεξιά αλλά στην βάση τους είναι σοσιαλιστικά. Σοσιαλισμός δεν είναι μόνο η σοσιαλδημοκρατία αλλά μια ομπρέλα παρεμφερών ιδεολογιών, μεταξύ κομμουνισμού - αναρχισμού από την μία πλευρά και ελεύθερης οικονομίας και συντηρητισμού από την άλλη. Πολλοί μετέπειτα σοσιαλδημοκράτες όπως ο Μιτεράν, η Μερκούρη, ο Σημίτης (πατέρας) ήταν συνεργάτες του Χίτλερ και των Ναζί. Ο Χίτλερ ήθελε να εξαλείψει τα αντίπαλα πολιτικά συστήματα και να επιβάλει με την δύναμη των όπλων Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Δικτατορία.

Στην Κατοχή, ο Καραμανλής ήταν μέλος της φιλοναζιστικής ομάδας Σοσιαλιστική Ένωση μαζί με άλλους γερμανόφιλους δωσίλογους. Η Σοσιαλιστική Ένωση αναφερόταν στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ένωση υπό τον σοσιαλιστή Χίτλερ. Ο Καραμανλής έμεινε ταγμένος σε όλη του την ζωή στην ιδέα της Σοσιαλιστικής Ένωσης. Η λαϊκή δεξιά είναι αραιωμένος εθνικοσοσιαλισμός που ανήκει στην σοσιαλιστική ομπρέλα ιδεολογιών και όχι στην άκρα δεξιά.

Ο ρόλος των Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων είναι να παρασύρουν τους κεντροδεξιούς – δεξιούς ψηφοφόρους στον δρόμο του σοσιαλισμού. Το έχουν καταφέρει. Η μεγαλύτερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει στην κεντροδεξιά επειδή οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως είναι ιδέα της κεντροδεξιάς ενώ είναι καθαρά σοσιαλιστική ιδέα και μάλιστα των ουτοπικών σοσιαλιστών.

Όλα τα σημάδια είναι εκεί, αν τα παρατηρήσει κανείς πιο προσεκτικά, προώθηση ομοφυλοφιλίας, προώθηση οικολογίας κλπ. Ο Καραμανλής πέρασε την οικολογική δασική νομοθεσία με υπουργό τον Μάνο. Ο ένας σοσιαλιστής κόβει και ο άλλος ράβει. Ο Καραμανλής το πέρασε σε νόμους και ο Σημίτης στο Σύνταγμα. Ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΕ και ο Σημίτης στην Ευρωζώνη.

Είναι καλύτεροι οι Μητσοτάκηδες; Όχι δεν είναι. Κατ’ αρχάς βρέθηκαν από σπόντα στην Νέα Δημοκρατία επειδή δεν τους ήθελαν στο ΠΑΣΟΚ λόγω της Αποστασίας. Η ιδεολογία τους είναι επίσης υβριδική σοσιαλιστική, λίγο διαφορετική από των Καραμανλήδων. Απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες κεντροδεξιών – δεξιών ψηφοφόρων αλλά με τον ίδιο σκοπό, να παρασύρουν τους κεντροδεξιούς – δεξιούς ψηφοφόρους στον δρόμο του σοσιαλισμού.

Τώρα επί της ουσίας. Οι σοσιαλιστές θα συμπτυχθούν το πολύ σε δύο κόμματα, ένα στην κεντροαριστερά και ένα στο κέντρο. Το πιθανότερο είναι το μεγάλο κόμμα του σοσιαλιστικού χώρου να είναι το κεντροαριστερό. Μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα από αριστερούς σοσιαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ενώ οι δεξιοί σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ να πάνε με τους δεξιούς σοσιαλιστές της Νέας Δημοκρατίας στο κεντρώο κόμμα.

Στα δεξιά τους θα υπάρχει ένα γνήσιο κεντροδεξιό, Αντινεοταξικό κόμμα που ενδέχεται να αναπτύξει μια anti-Third Way ιδεολογία δηλαδή μια ιδεολογία απένταντι στον Τρίτο Δρόμο που είναι η ιδεολογία των περισσότερων Νεοταξιτών. Η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, ίσως και για πρώτη φορά μεταπολεμικά θα έχει γνήσια κεντροδεξιά. Αυτό που ονόμαζαν κεντροδεξιά και δεξιά ήταν δεξιός σοσιαλισμός. Για αυτό δεν προκόψαμε σαν χώρα!

Στα αριστερά των σοσιαλιστών θα δημιουργηθεί εκτός από το ΚΚΕ και ένα Αντινεοταξικό κόμμα, στα πρότυπα του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, πριν την μεγάλη κωλοτούμπα, μεγαλύτερη και από του Σαμαρά. Θα είναι δηλαδή περισσότερο αριστερό παρά σοσιαλιστικό. Αν θα ηγείται ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου ή κάποιος άλλος δεν το ξέρουμε.

Τώρα αν ΚΚΕ και η αναβίωση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ κατορθώσουν να συνεργαστούν σε ένα κόμμα, είναι δικό τους θέμα. Όπως είναι δικό τους θέμα που θα αποφασίσουν να μπουν οι διάφοροι πολιτικοί όμως οι Νεοταξίτες και οι σοσιαλιστές θα εκδιωχθούν και από τον χώρο της κεντροδεξιάς – δεξιάς και από τον χώρο της αριστεράς. Εκεί θα καταλήξουμε κάποια στιγμή, σε περίπτωση συνθηκολόγησης ΝΤΠ και αντί – ΝΤΠ. Πόσο καιρό θα μας πάρει να καταλήξουμε εκεί δεν μπορώ να το ξέρω.

Τηλέμαχος

Scroll to Top