Σύνθετη απόφαση

Σύνθετη απόφαση

Μας μπολιάζουν HIV;

Οι υπέρμαχοι του εμβολιασμού παριστάνουν τους μορφωμένους και τους υποστηρικτές της προόδου της επιστήμης. Σίγουρα τα εμβόλια συγκαταλέγονται στην πρόοδο της επιστήμης. Οι διστακτικοί στον εμβολιασμό έχουν χαμηλό αλλά και πολύ ψηλό μορφωτικό επίπεδο. Στις ΗΠΑ, ο γερουσιαστής Κέννεντυ είναι ενεργά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Είναι με τους Δημοκρατικούς. Επομένως δεν έχει να κάνει με την Δεξιά του Κυρίου όπως μερικοί δήθεν προηγμένοι χλευάζουν. Όμως αφού θέλετε επιστήμη, πάρτε αμόρφωτοι.

Είναι θέμα πιθανοτήτων. Ποιες είναι οι πιθανότητες για άσχημες επιπλοκές από την νόσο και ποιες για άσχημες επιπλοκές από τον εμβολιασμό; Δεν σταματάει το θέμα εδώ. Αυτός που θα αποφασίσει να εμβολιαστεί έχει πιθανότητες 100% να κάνει το εμβόλιο. Αυτός που δεν θα κάνει το εμβόλιο, δεν έχει πιθανότητες 100% να κολλήσει. Οι πιθανότητες δύσκολα υπολογίζονται. Για τον καθένα είναι διαφορετικές, ανάλογα με τον τρόπο που ζει και κινείται. Έτσι για να είμαστε ακριβείς πρέπει να συγκρίνουμε τις πιθανότητες επιπλοκών από τον εμβολιασμό με το γινόμενο (πιθανότητες νόσησης Χ πιθανότητες άσχημης εξέλιξης της νόσου).

Και πάλι πρέπει να υπολογιστεί κάτι άλλο. Τα αντισώματα όσων έχουν νοσήσει είναι πιο ισχυρά από αυτών που έχουν εμβολιαστεί. Επομένως οι νοσήσαντες έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των εμβολιασμένων ως προς αυτό. Για κάποιον μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του μη εμβολιασμού ακόμη κι αν η σύγκριση των δύο αριθμών που ανέφερα παραπάνω είναι υπέρ του εμβολιασμού. Το ότι επιδιώκει η κυβέρνηση να μπολιάσει τους οι νοσήσαντες, δημιουργεί υποψίες πως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.  

Το αν θα εμβολιαστεί κανείς είναι μία απόφαση. Το πότε θα εμβολιαστεί είναι μία άλλη. Όσο καθυστερεί τον εμβολιασμό, τόσο βελτιώνεται το εμβόλιο πάνω στα πειραματόζωα, τους πρόθυμους. Βέβαια όσο καθυστερεί κινδυνεύει να νοσήσει. Όμως και ο εμβολιασμός δεν εξασφαλίζει 100% ανοσία. Αυτούς που διευκολύνει σίγουρα ο εμβολιασμός είναι η κυβέρνηση. Σε περίπτωση έξαρσης, θα υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ίσως να μην μπορέσει να ανταποκριθεί. Το θέμα το ιού είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και μάλλον το μεγαλύτερο για την κυβέρνηση του πορδηπουργού Κούλι.

Αυτό είναι άλλο ένα κριτήριο της απόφασης. Το ερώτημα για τον καθένα είναι το εξής. Θέλω να έχει προβλήματα η κυβέρνηση ή δεν θέλω; Όποιος είναι με την κυβέρνηση δεν θέλει. Με την κυβέρνηση δεν είναι όλοι οι κεντροδεξιοί. Είναι ένα μέρος της κεντροδεξιάς και οι Σημιτικοί. Πολλοί κεντροδεξιοί του πατριωτικού χώρου δεν είναι με την κυβέρνηση και θέλουν να πέσει για να αναλάβουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού λοιπόν το μπόλιασμα συμφέρει την κυβέρνηση γιατί ο Τσίπρας προτρέπει τους πολίτες να μπολιαστούν; Γιατί δεν τον παίρνει να πει κάτι διαφορετικό. Ναι μεν λέει να μπολιαστούν αλλά τον συμφέρει να μην μπολιαστούν. Απευθύνεται σε όλους αλλά δεν τον ακούν όλοι, παρά μόνο οι ψηφοφόροι και οι συμπαθούντες τον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως ας το έχουν υπόψη τους αυτό όλοι της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως ακόμα εξακολουθεί να είναι το δεύτερο κόμμα δηλαδή αυτό που θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους ανθρώπους του πατριωτικού χώρου. Ναι μεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση των διεθνιστών αλλά δεν θέλουν να έρθουν οι διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Πάραυτα η πιθανότητα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να περάσει στα χέρια των πατριωτών από τα χέρια των διεθνιστών και να αντικαταστήσει το Κούλι ο Έλληνας Τραμπ, είναι ένα σημαντικός παράγοντας κατά του εμβολιασμού. Διότι η διατήρηση σχετικά χαμηλού του ποσοστού εμβολιασμού, θα δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στην κυβέρνηση.

Αντιθέτως στην Βρετανία, οι υπέρμαχοι του Brexit, από πολιτική σκοπιά μόνο, θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση Τζόνσον. Για τον καθένα είναι μία προσωπική και πολύ σύνθετη απόφαση. Υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες όπως τους εξήγησα παραπάνω, ακόμα και πολιτικοί. Έτσι αυτοί που πάνε απροβλημάτιστα να μπολιαστούν, υπακούοντας πιστά στις διαταγές των καναλιών, είναι μάλλον οι χαζοί της υπόθεσης και όχι οι έξυπνοι. Τόσα πράγματα που έγραψα σε λιγότερες από 1500 λέξεις, ουδέποτε έχουν παρουσιαστεί στα κανάλια. Η προπαγάνδα πάει σύννεφο.  

Σίγουρα οι εμβολιασμοί έχουν συμβάλει να εξαλειφθούν πολλές αρρώστιες από την ανθρωπότητα. Όμως αυτός ο ιός είναι μια περίεργη ιστορία και οι Νεοταξίτες πάρα πολύ ύποπτοι. Ενδεχομένως πολλοί άνθρωποι να έχουν αντιληφθεί όπως κι εγώ πως λειτουργούν οι Νεοταξίτες και φοβούνται ότι μπορεί να κρύβεται κάτι πίσω από τον ιό και τον εμβολιασμό. Εγώ προσωπικά το σκέφτομαι ακόμα και ίσως τελικά να εμβολιαστώ αλλά μπορεί και να μην εμβολιαστώ. Αλλά αν δω ή ακούσω κανέναν να κοροϊδεύει αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, τουλάχιστον εγώ, θα του γ@μ$σω ότι έχει και δεν έχει!

Αντρέας

Scroll to Top