Θα ζούσαν τώρα τα παιδιά

Θα ζούσαν τώρα τα παιδιά

Συμφωνώ σε πάρα πολλά που εξηγούνται στο προηγούμενο άρθρο. Πράγματι μας έχουν φτωχοποιήσει. Πράγματι μια φτωχή χώρα δεν έχει να ξοδέψει. Όμως ξέρω πως υπήρχαν δυνατότητες περικοπών αλλού. Ξέρω και δεν θα το πω πως ξέρω ότι υπάρχουν πολλά κομματόσκυλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τους πληρώνει ο φορολογούμενος για να κάθονται. Αρκετοί δεν πατάνε καν στις υπηρεσίες, παρά μόνο παίρνουν ένα μισθό από το υστέρημα του φορολογούμενου.

Συμφωνώ επίσης πως αν οι κεντροδεξιοί είχαν βγάλει ένα άλλο κόμμα αντί για την Νέα Δημοκρατία, όλα αυτά τα παιδιά θα ζούσαν τώρα. Η καταστροφή που έγινε μέχρι το 2010 δεν μπορούσε να αλλάξει. Όμως μπορούσε να αρχίσει η αναστροφή της κατάστασης και τώρα θα είμαστε πολύ καλύτερα οικονομικά. Όσο ψηλότερο μέσο εισόδημα έχουμε σε αγοραστική δύναμη, τόσα περισσότερα μπορούμε να ξοδέψουμε ανά κάτοικο.

Αυτό ανεβαίνει με ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσα στην ΕΕ. Στην Νέα Δημοκρατία επέμεναν στην ευρωπαϊκή πορεία. Έχει ήδη αποδειχθεί απλά αλλά επιστημονικά πως η ευρωπαϊκή πορεία, η συμμετοχή στην Ευρωζώνη και η διαχείριση των ευρωπαϊστών ήταν άκρως επιζήμια για την οικονομία. Θα γίνει ξεκάθαρο και στην συνέχεια. Όσοι τα καταλαβαίνετε καλύτερα, να βοηθήστε και άλλους που δυσκολεύονται να τα καταλάβουν. Και όλοι μαζί να τα διαδώστε σε όσους περισσότερους μπορείτε.

Όσο η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας, γίνεται μεγάλη ζημιά στην χώρα. Με ένα άλλο κόμμα στην κεντροδεξιά, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα οικονομικά. Όμως ακόμη και να μην συνέβαινε αυτό, θα πήγαιναν τα λεφτά εκεί που έπρεπε. Αυτοί όλοι τα μοιράζουν στους υμετέρους. Τα μοιράζουν στα κανάλια και στα συστημικά ΜΜΕ για να προπαγανδίζουν υπέρ τους. Να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία πως οι μίζες συνεχίζονται.

Αντί να τα δώσουν στην ασφάλεια των παιδιών, των πολιτών αυτής της χώρας που πληρώνουν τους φόρους, εξακολουθούν να τα τρώνε με παράνομους αλλά και νόμιμους τρόπους. Η μίζα είναι παράνομη. Όταν έχουν βάλει όλους τους κομματικούς να συντηρούνται από το υστέρημα του φορολογούμενου, χωρίς να αποδίδουν έργο, δεν είναι παράνομο. Όταν μοιράζουν λεφτά στα κανάλια, στα ΜΜΕ, στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, σε δικές τους εταιρείες, τυπικά δεν είναι παράνομο.

Δεν είναι ένα και δύο τα στραβά, είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες. Αυτό, με τα τρένα, τώρα το μάθαμε. Δεν το ξέραμε. Δεν το ήξερα. Έχω ταξιδέψει πολλές φορές με τρένο γιατί είναι πιο άνετο από το λεωφορείο και πιο φθηνό από το αυτοκίνητο. Θεωρούσα πως ήταν ασφαλές μέσο. Τελικά δεν ήταν καθόλου ασφαλές. Εξαρτιόταν η ασφάλεια των επιβατών από την κακιά στιγμή ενός σταθμάρχη, χωρίς να υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας στο ανθρώπινο λάθος.

Θα είναι πάρα πολλά που δεν τα ξέρουμε και κινδυνεύουμε. Θα πρέπει να γίνει ένα ανθρώπινο λάθος για να τα μάθουμε, το οποίο ανθρώπινο λάθος θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Χρειάζονται καινούριοι άνθρωποι, με διαφορετική νοοτροπία, με νέες ιδέες, με νέα κατεύθυνση, να τα σαρώσουν όλα και να ισιώσουν όλα τα στραβά. Άνθρωποι που δεν θα κοιτάζουν πως θα παραμείνουν βολεμένα τα κομματόσκυλα τους ή πως θα χαϊδεύουν τους μιντιάρχες για να προπαγανδίζουν υπέρ τους.

Εσύ που εξακολούθησες να ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία μετά την χρεοκοπία και τους διατήρησες στην εξουσία, για να συνεχίσουν να μας καταστρέφουν, πως θα κοιμάσαι τα βράδια; Πως θα κοιμάσαι τα βράδια όταν μπορείς να είσαι σίγουρος πως αν δεν διατηρούσες στην εξουσία την Νέα Δημοκρατία και επέτρεπες να κυβερνήσουν καινούριοι (όχι απαραίτητα νέοι σε ηλικία) άνθρωποι, με άλλη νοοτροπία, με νέες ιδέες και νέα κατεύθυνση, τα παιδιά σήμερα θα ζούσαν;

Μπορεί να ήταν το δικό σου παιδί, ο δικός σου αδελφός, ο δικός σου πατέρας, η δική σου μάνα. Την άλλη φορά που θα συμβεί κάτι, μπορεί πράγματι να είναι το δικό σου παιδί, ο δικός σου αδελφός, ο δικός σου πατέρας, η δική σου μάνα. Σκέψου τι μεγάλο κακό έχεις κάνει σε αυτούς τους ανθρώπους, όταν στηρίζοντας το σάπιο, το διεφθαρμένο, δεν επέτρεψες να διορθωθούν πολλά στραβά και να ζούνε τώρα αυτά τα παιδιά.

Θα έχουμε εκλογές το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Έχεις κάνει μεγάλη ζημιά στην χώρα και σε πολλούς ανθρώπους, εμποδίζοντας την αναστροφή της καταστροφικής πορείας, την αλλαγή προς το πολύ καλύτερο. Μην συνεχίζεις τουλάχιστον αυτή την ζημιά. Σταμάτησε να τους ψηφίζεις για να πάει επιτέλους η χώρα μπροστά. Βάλε ένα stop στην καταστροφή, με το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις, να μην τους δώσεις την ψήφο σου.

Μάριος

Scroll to Top