Το φαινόμενο της χιονοστιβάδας

Το φαινόμενο της χιονοστιβάδας

Ομολόγησε ο Ευαγγελάτος

Για τον συνιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός», είχε ακουστεί σχέση του με κυκλώματα ναρκωτικών. Να τονίσω ότι άλλο είναι μία φήμη κι άλλο οι αποδείξεις. Η φήμη μπορεί να είναι ψευδής. Πάντως το προφίλ του ταιριάζει με του τελικού πωλητή. Ήταν κάποιος με πολύ καλές γνωριμίες σε Αθήνα και Μύκονο που συναναστρεφόταν και λόγω δουλειάς του με την καλή κοινωνία. Στην ταβέρνα πήγαινε όλη η καλή κοινωνία.

Ακούγονται φοβερά πράγματα. Πως τα ναρκωτικά τα φέρνουν με τα καράβια τους γνωστοί εφοπλιστές. Η κοκαΐνη παράγεται κυρίως σε Κολομβία, Περού, Βολιβία. Η ηρωίνη παράγεται κυρίως σε τρεις περιοχές, κατά σειρά α) Αφγανιστάν - Πακιστάν β) Βιρμανία - Λάος - Ταϊλάνδη γ) Κολομβία - Γουατεμάλα - Μεξικό. Ανάλογα από που προέρχεται και που πηγαίνει είναι ο τρόπος και η διαδρομή μεταφοράς. Στις ΗΠΑ, η κοκαΐνη μεταφέρεται κυρίως οδικώς από το Μεξικό. Στην Ευρώπη μεταφέρεται δια θαλάσσης. Ενδιάμεσοι σταθμοί μπορεί να είναι Βενεζουέλα, Καραϊβική, Δυτική Αφρική. Εκεί τα μέτρα ελέγχου είναι από υποτυπώδη έως ανύπαρκτα δηλαδή τα ξεφορτώνουν χωρίς κίνδυνο. Από την Δυτική Αφρική έρχεται οδικώς.

Επίσης ακούγεται πως την διακίνηση εντός της χώρας, την κάνουν γνωστοί επιχειρηματίες, παράλληλα με το logistics νόμιμων εμπορευμάτων. Μεταξύ άλλων ακούγονται φαρμακευτικές και εταιρείες ποτών - τροφίμων. Δηλαδή στις αποθήκες τους έχουν τα νόμιμα εμπορεύματα αλλά και τα ναρκωτικά. Με τα φορτηγά μεταφέρουν νόμιμα εμπορεύματα και ναρκωτικά. Ακόμη και για γιατρούς και φαρμακοποιούς έχει ακουστεί πως διακινούν τα ναρκωτικά.  

Κάνω ερώτηση στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και στον αρμόδιο υπουργό Χρυσοχοΐδη. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Αν συμβαίνουν δεν μπορεί να μην τα γνωρίζουν. Αν τα γνωρίζουν κάνουν τα στραβά μάτια. Γιατί άραγε γίνεται αυτό; Κάποιο όφελος θα έχουν. Η ερώτηση βέβαια είναι και για τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και αρμόδιους υπουργούς διότι δεν ξεκίνησαν τώρα αλλά προϋπήρχαν. Φήμες λένε ότι το εμπόριο ναρκωτικών είναι από τους ισχυρούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή μας κατάστρεψαν την οικονομία μας για να αναπτύξουν την ντρόγκα και την πορνεία. Επί τη ευκαιρία ακούγεται πως οι «νταβατζήδες» των επωνύμων είναι άνθρωποι του καλλιτεχνικού και μιντιακού χώρου. Δηλαδή (πολύ ή σχετικά) γνωστοί ασχολούνται παράλληλα με το κύριο επάγγελμα τους, με εμπόριο λευκής σαρκός και ντρόγκας. Δηλαδή έχουμε εφοπλιστές, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, μιντιακούς που έχουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα από πορνεία και ναρκεμπόριο που συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τους δίνει το κύριο επάγγελμα τους.

Και στην πορνεία και στα ναρκωτικά όπως και σε άλλες μορφές λαθρεμπορίου εμπλέκονται πολλά ονόματα. Τα ονόματα τα γνωρίζω πολύ καλά, μου τα έχουν πει. Δεν μπορώ να τα αποκαλύψω όμως γιατί μετά αν με μηνύσουν, δεν θα μπορέσω να το αποδείξω σε κάποιο δικαστήριο. Μάλιστα ακούγεται πως η Αντίσταση έχει στοιχεία και θα τα βγάλει στην βόμβα μεγατόνων που θα σκάσει, αν δεν επέλθει συμφωνία με το νεοταξικό σύστημα. Εγώ δεν είμαι στην Αντίσταση ούτε έχω στοιχεία. Γνωρίζω όμως με βεβαιότητα το εξής.

Υπάρχει το φαινόμενο της χιονοστιβάδας. Δηλαδή δεν χρειάζεται να υπάρχουν στοιχεία για όλους και για τα πάντα που έχουν κάνει. Λίγα στοιχεία για μερικούς αρκούν. Μετά ανοίγουν τα στόματα, για να σώσουν το τομάρι τους και τα στοιχεία πολλαπλασιάζονται όπως η χιονοστιβάδα που ξεκινάει μικρή και γίνεται τεράστια. Παρόμοιο είναι το φαινόμενο του ντόμινο. Ένα ντόμινο αρκεί για να πέσουν όλα.

Εγώ πραγματικά δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν ισχύουν αυτά που ακούγονται. Το ξέρουν όμως πολύ καλά αυτοί που έχουν κάνει και συνεχίζουν να τα κάνουν. Τα ξέρουν με βεβαιότητα και δεν έχουν καμία αμφιβολία. Αν ισχύουν κι αν ήμουν στην θέση τους, θα έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη την όποια συμφωνία μου δίνει η Αντίσταση. Γιατί σε εκτεταμένες παρανομίες όπως αυτές που ακούγονται, βρίσκονται εύκολα αποδείξεις. Και αν υπάρχουν έστω και μερικές αποδείξεις, μετά θα γίνουν πάρα πολλές όπως η χιονοστιβάδα. Θα προκύψουν στην πορεία αποδείξεις για όλους και για τα πάντα που έχουν κάνει.

Είναι να μην ξεκινήσει η έρευνα γιατί αν ξεκινήσει αλί αλί και τρις αλίμονο τους. Το νεοταξικό σύστημα ελέγχει σε κάποιο βαθμό, μικρό ή μεγάλο, τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Αν όμως ανατραπεί, μετά δεν θα ελέγχει τίποτα. Οι ποινές για τέτοια εγκλήματα είναι βαρύτατες, ειδικά αν υπάρχουν και άλλες δολοφονίες όπως στην περίπτωση της Καρολάιν. Τότε δεν θα βρεθεί κανένας να τους σώσει διότι όλοι θα τρέχουν να σώσουν το τομάρι τους και θα είναι έτοιμοι να «δώσουν» τους άλλους αντί να τους βοηθήσουν.  

Αλέξης

Scroll to Top