Το παιχνίδι του ΛΑΟΣ

Το παιχνίδι του ΛΑΟΣ

ΛΑΟΣ βουλευτές

Στην πολιτική γίνονται πολλά πράγματα παρασκηνιακά. Δεν χρειάζεται κανείς να έχει απαραίτητα εμπιστευτική πληροφόρηση για να καταλάβει αρκετά από αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Αρκεί μία πιο προσεκτική κριτική ματιά αντί για την συνηθισμένη επιφανειακή. Το κόμμα του ΛΑΟΣ και οι άνθρωποι του παίζουν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι.

Είχαν αρκετούς βασιλικούς στις τάξεις τους και έτσι ανέπτυξαν σχέσεις με την πρώην βασιλική οικογένεια και έμμεσα με την Βρετανία. Ήταν ο τόπος κατοικίας της βασιλικής οικογένειας (η Βρετανία) και μην ξεχνάμε πως ο Φίλιππος, ο σύζυγος της Ελισάβετ ήταν θείος του Κωνσταντίνου. Δευτερευόντως ανέπτυξαν σχέσεις με την Ρωσία, λόγω της Ορθοδοξίας.

Εκτός από την δριμεία κριτική που ασκούσαν στην Νέα Δημοκρατία, της έκοβαν ψήφους από τα δεξιά ενώ δεν συνέβαινε το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ. Έτσι έμμεσα ευνοούσαν και βοηθούσαν το ΠΑΣΟΚ. Η στάση του κόμματος και των ανθρώπων του, τον καιρό των Μνημονίων, το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι αισχρή.

Για την χρεοκοπία είχαν ευθύνη τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Στην χρεοκοπία οδήγησε η κυβέρνηση Καραμανλή. Για την χρεοκοπία δεν έχει ευθύνη ο ΛΑΟΣ. Δεν είχαν κανένα απολύτως λόγο να σπεύσουν να στηρίξουν με τόσο μεγάλο ζήλο τα Μνημόνια της υποδούλωσης. Εκείνη την εποχή, η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά κρατούσε αντιμνημονιακή στάση και δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο. Έχουν ψηφίσει όλα τα Μνημόνια. Οι μόνοι που τα ψήφισαν στην κεντροδεξιά ήταν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη. 

Υπάρχει μία σύμπλευση με τους Μητσοτάκηδες αν και οι μεν είναι στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας και οι άλλοι στα δεξιά. Ο Σαμαράς τους έφερε στην Νέα Δημοκρατία για να κτυπήσει την Χρυσή Αυγή που βρίσκεται κοντά στον ΛΑΟΣ πολιτικά. Δεν του ήταν άγνωστοι. Ο Γεωργιάδης πέρασε από την Πολιτική Άνοιξη. Ο θείος του Βορίδη ήταν ο καρδιολόγος του θείου Καραμανλή. Ο πατέρας του Σαμαρά ήταν επίσης καρδιολόγος, Διευθυντής στον Ευαγγελισμό.

Ο πατέρας του Πλεύρη, Κωνσταντίνος, είχε φτιάξει την 4η Αυγούστου. Από εκεί πέρασαν ο Μιχαλολιάκος και ο Κιλτίδης. Ο δεύτερος όταν έφυγε από την Νέα Δημοκρατία, πήγε στην Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη και μετά στον ΛΑΟΣ. Βλέπουμε και άλλη σύμπλευση αυτοπροσδιοριζόμενων πατριωτών με την επιτομή του διεθνισμού, τους Μητσοτάκηδες. Όλοι μία κλίκα είναι. 

Η ευρωπαϊκή πορεία είναι ένα καθαρά διεθνιστικό εγχείρημα σοσιαλιστικής προέλευσης. Είναι αντίθετη με τον πατριωτικό δρόμο. Όλοι οι άνθρωποι του ΛΑΟΣ υποστηρίζουν την ΕΕ, του Βελόπουλου συμπεριλαμβανόμενου. Ο Γεωργιάδης είναι από τις μεγαλύτερους υποστηρικτές της ΕΕ, μεγαλύτερος και από τον Σημίτη. Ο ευρωσκεπτικισμός για κάποιο διάστημα έχει νόημα. Ακολουθεί η έξοδος όπως έκαναν οι Βρετανοί. Ο διαχρονικός δηλαδή αιώνιος ευρωσκεπτικισμός είναι μία απάτη με σκοπό να συγκρατήσει την αντίδραση εντός της ΕΕ.

Οι του ΛΑΟΣ πρωτοστάτησαν στην απάτη της Νέας Δημοκρατίας για την συμφωνία των Πρεσπών. Το χειρίστηκαν πραγματικά έξυπνα, σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι πολίτες που ξεσηκώθηκαν ήταν κατά της σύνθετης ονομασίας. Οι Νεοδημοκράτες, με πρώτους του εκ τους ΛΑΟΣ προερχόμενους, διαφοροποιήθηκαν μόνο σε κάτι λεπτομέρειες και όχι στην ονομασία. Θόλωσαν όμως έξυπνα το τοπίο ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών είτε αφορούσε το βασικό θέμα (την ονομασία) είτε μικρολεπτομέρειες. Στον απατεώνα που σε εξαπατά δεν του δίνεις συγχαρητήρια αλλά τον τιμωρείς, παρόλο που μπορεί να παραδεχτείς πως ενήργησε έξυπνα.

Ο σημερινός τους ρόλος είναι να υφαρπάζουν τις ψήφους των δεξιών και να στηρίζουν μία κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλαδή μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πίσω από την οποία βρίσκεται ο Σημίτης. Δεν υπάρχει λόγος συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ λόγω έλλειψης αυτοδυναμίας όπως υπήρχε στην κυβέρνηση Σαμαρά και στην κυβέρνηση Τσίπρα (με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Όλη η πορεία του ΛΑΟΣ είναι βοηθητική του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτα έκοβαν μονάδες από την Νέα Δημοκρατία, χωρίς να κόβουν από το ΠΑΣΟΚ. Μετά έσπευσαν να υποστηρίξουν με ζήλο τα Μνημόνια. Και τώρα υφαρπάζουν τις ψήφους των δεξιών για να στηρίξουν μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται μία πιο προσεκτική ματιά και όχι επιφανειακή. Αυτός που είναι δεξιός δεν πάει να πει ότι είναι πατριώτης, ακόμα κι αν τον παριστάνει. Αυτός που το παίζει δεξιός, μπορεί να είναι αλλά να εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, μία πολιτική κεντροαριστερή, συνέχεια της πολιτικής Σημίτη.

Γερμανικός δάκτυλος

 Βασίλης

error: Content is protected !!
Scroll to Top