Βαλλιανάτος για Πρόεδρος ΝΔ

Βαλλιανάτος για Πρόεδρος ΝΔ 

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας, πολιτικός. Γεννήθηκε στην Πλάκα το 1956 και έχει καταγωγή από τα Βαλλιανάτα της Κεφαλλονιάς. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες σε Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο, Βοστώνη. Και οι δύο γονείς του πέθαναν από καρκίνο στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Είναι άθεος που προέρχεται από θρησκευόμενη οικογένεια με αδελφό θεολόγο και αδελφή ηγουμένη.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ήταν συνοδός ομοφυλόφιλων ανδρών για δύο χρόνια στο Λονδίνο ενώ σπούδαζε στο Παρίσι. Έχει έρθει σε ερωτική επαφή με πολλούς επώνυμους ομοφυλόφιλους της Ελλάδας και της Ευρώπης και συνευρεθεί ταυτόχρονα σε ερωτικό σχήμα με περισσότερους από δέκα άντρες. Δηλώνει οροθετικός από το 1990.

Έχει δοκιμάσει όλα τα ναρκωτικά εκτός από ενδοφλέβια και τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης τους. Έχει χάσει φίλους από ναρκωτικά και AIDS. Κάνει σπάνια κανένα τσιγαριλίκι και καμιά μυτιά. Έχει στενές σχέσεις με το νησί της Μυκόνου. Έχει κάνει έρωτα με πάρα πολλούς άντρες «λιγότερο από εννέα χιλιάδες» όπως λέει αστειευόμενος.

Διεκδικεί τις ατομικές ελευθερίες ΛΟΑΤΚΙ, μεταναστών και προσφύγων, χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών, Εβραίων, γυναικών, εθνικών μειονοτήτων, αναπήρων, φυλακισμένων και αστέγων. Είχε δηλώσει πως δεν ήταν ο μόνος ομοφυλόφιλος υποψήφιος Δήμαρχος κάτι που είχε προκαλέσει τη οργή της Φωτεινής Πιπιλή που τον χαρακτήρισε «καρφί» και του απαγόρεψε να λέει ποιοι άλλοι είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο τρόμος και ο πανικός της Πιπιλή προερχόταν από το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα κρυφών ΛΟΑΤΚΙ. Η Πιπιλή με την στάση της έκανε το άσπρο – μαύρο, γιατί το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι ομοφυλόφιλοι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους είναι να δηλώσουν πως είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτό όμως δεν συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία καθώς απευθύνεται σε ψηφοφόρους που στην πλειονότητα τους είναι συντηρητικοί.

Στην Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να τα έχουν όλα υπέρ τους. Δεν πάει άλλο πιο! Αν θέλουν να είναι ομοφυλόφιλοι «με ‘γεια τους με χαρά τους». Ας είναι σε ένα κόμμα όπως η Φιλελεύθερη Συμμαχία στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος ο Βαλλιανάτος από το 2011 έως το 2015. Δεν μπορεί να είναι και ομοφυλόφιλοι και να υφαρπάζουν τις ψήφους των συντηρητικών ψηφοφόρων. Υπάρχουν λέξεις για αυτή την στάση τους, διπροσωπία, υποκρισία, απάτη κλπ.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έχει αρκετά κοινά με τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ίσως είναι ο σημερινός πολιτικός που του μοιάζει περισσότερο, τόσο εξωτερικά όσο και σε συνήθειες και συμπεριφορά. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι πως ο Καραμανλής διατηρούσε πάρα πολλά κρυφά από την δημοσιότητα.  

Όπως ο Καραμανλής, ο Βαλλιανάτος είναι γοητευτικός, αρρενωπός, με κορμοστασιά και φαίνεται ψηλός στις φωτογραφίες. Δεν μπόρεσα να βρω το ύψος του. Ο Καραμανλής ήταν συγκρατημένος αθυρόστομος δηλαδή του ξέφευγαν καμιά φορά. Ο Βαλλιανάτος είναι ασυγκράτητος αθυρόστομος, δεν προσπαθεί να τα μαζέψει. Το αγαπημένο νησί και των δύο είναι η Μύκονος, το νησί των γκέι. Και οι δύο είναι περισσότερο ενεργητικοί αλλά όπως σωστά έχει γραφτεί, αυτό δεν είναι απόλυτο.

Ο Καραμανλής ενδέχεται να είχε οικονομικά οφέλη από τις σχέσεις του με ομοφυλόφιλους αλλά σίγουρα είχε οφέλη γενικότερα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την διαφορετική εποχή. Ο θείος Καραμανλής γεννήθηκε το 1907 και ο Βαλλιανάτος το 1956, πενήντα χρόνια αργότερα. Είναι συνομήλικος με τον ανιψιό Καραμανλή και πρώην πρωθυπουργό.

Αν είχε γεννηθεί πενήντα χρόνια αργότερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ίσως να έμοιαζε ακόμη περισσότερο με τον Βαλλιανάτο. Ο Βαλλιανάτος είναι πολύ κοντά σε αυτό που πραγματικά είναι η Νέα Δημοκρατία. Απλώς η Νέα Δημοκρατία δίνει μια διαφορετική εικόνα από αυτό που πραγματικά είναι ενώ ο Βαλλιανάτος έχει το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ που είναι ομοφυλόφιλος και αυτά που έχει κάνει. Είναι μια συμπεριφορά και ένας τρόπος ζωής που εμένα προσωπικά με βρίσκει  τελείως αντίθετο. Αλλά δεν είμαι σαν την Πιπιλή, να απαγορεύω σε κάποιον να είναι όπως θέλει και να κάνει ό,τι θέλει. Θα πρέπει όμως να βρίσκονται στον χώρο τους. Από την στιγμή που είναι ομοφυλόφιλος και έχει ζήσει έτσι όπως έχει ζήσει, του αναγνωρίζω που είναι ειλικρινής και θαρραλέος, αντίθετα με μεγάλα ονόματα της ΝΔ.

Και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως δεν ανήκει στον συντηρητικό χώρο, κάτι που δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους συμφέρει να αντιληφθούν πολλά μεγάλα ονόματα της Νέας Δημοκρατίας. Η προσωποποίηση της πραγματικής Νέας Δημοκρατίας είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος και ο σημερινός πολιτικός που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά ήταν ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος πρέπει να είναι ο επόμενος Προέδρος της ΝΔ, όποτε προκύψει το ζήτημα. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση. Επειδή τελευταία δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, δεν γνωρίζω πως είναι η υγεία του. Ελπίζω να είναι ακόμη καλή και να μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα του Προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς προβλήματα.

Θεόδωρος

Scroll to Top