Βανγκαρντισμός και ψευτοελίτ

Βανγκαρντισμός και ψευτοελίτ

Πολλοί αναγνώστες δυσκολεύονται να αντιληφθούν πως δουλεύει η ψευτο – ελίτ των Νεοταξιτών σοσιαλιστών. Μάλιστα μερικοί αμφισβητούν αν πράγματι υφίσταται. Θα κάνω έναν παραλληλισμό και πιστεύω πως θα γίνει πλήρως αντιληπτό και δεν θα υπάρχουν αμφιβολίες ή δυσκολίες κατανόησης. Δύο έννοιες παρεμφερείς μεταξύ τους είναι ο αβανγκαρντισμός ή βανγκαρτνισμός (vanguardism) και το Φόκο (foco).

Η λέξη vanguard σημαίνει εμπροσθοφυλακή στην στρατιωτική ορολογία. Έχει μεταφερθεί στις τέχνες, στα πολιτιστικά και στην πολιτική. Στις τέχνες και στα πολιτιστικά είναι συνώνυμο με το πρωτοποριακό. Οι πρωτοπόροι προπορεύονται όπως η εμπροσθοφυλακή και οι υπόλοιποι τους ακολουθούν. Στην πολιτική έχει παρεμφερή έννοια αλλά όχι των πρωτοπόρων. Είναι αυτοί που προπορεύονται πάλι ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούν.

Όμως στην πολιτική είναι περισσότερο αυτοί που ηγούνται σε ένα νέο πολιτικό ρεύμα ή σχέδιο. Ο βανγκαρντισμός είναι στοιχείο του Μαρξισμού-Λενινισμού. Σύμφωνα με τον Λένιν, μια εμπροσθοφυλακή πρέπει να προπορευθεί ή ηγηθεί των προλετάριων. Η έννοια του Φόκο (Foco) είναι η παραλλαγή της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής στον ανταρτοπόλεμο.

Αποδίδεται στον Τσε Γκεβάρα. Foco στα ισπανικά σημαίνει συγκεντρώνω ή προβολέας. Μια μικρή ομάδα ανταρτών χρειάζεται ώστε να ξεσηκώσει και τους υπόλοιπους πολίτες στον ανταρτοπόλεμο. Ο Τσε Γκεβάρα και ο Κάστρο ξεκίνησαν την επανάσταση στην Κούβα με διακόσιους αντάρτες που σταδιακά έγιναν πολλοί περισσότεροι. Η Νεοταξική σοσιαλιστική έννοια της ψευτοελίτ στηρίζεται στον Βανγκαρντισμό και στο Φόκο. Αν την πήραν οι σοσιαλιστές από τους κομμουνιστές ή το αντίθετο δεν το γνωρίζω.

Πάντως ο Βανγκαρντισμός και το Φόκο είναι γνωστά και δημοσιευμένα ενώ η δημιουργία της Νεοταξικής σοσιαλιστικής ψευτοελίτ κρυφή. Ίσως για αυτό αρκετοί δεν το πιστεύουν. Δεν τα λένε όλα οι σοσιαλιστές, μόνο αυτά που ακούγονται ωραία. Υπάρχει πολύ κρυφή ατζέντα στα σχέδια τους. Για να το καταλάβει κανείς πρέπει να παρατηρεί πολύ προσεκτικά, να διαβάζει ή να ενημερώνεται σωστά και να μην παρασύρεται από τα ψέματα που μας σερβίρουν. Νομίζω πως οι σοσιαλιστές πήραν την έννοια από τους κομμουνιστές και την διαφοροποίησαν αρκετά.

Η ψευτο-ελίτ των Νεοταξιτών σοσιαλιστών είναι η vanguard δηλαδή η εμπροσθοφυλακή του σχεδίου τους για Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Δικτατορία. Οι σοσιαλιστές το πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπροστά, να δημιουργήσουν την ελίτ. Ελίτ κατά την δική τους άποψη, ψευτο-ελίτ σύμφωνα την δική μας. Είναι ψευτο-ελίτ γιατί δεν ανεβαίνουν βάσει αξίας αλλά βάσει συνωμοσίας.  

Δηλαδή παίρνουν ανθρώπους που είναι δικοί τους και τους ανεβάζουν επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά ώστε να γίνουν η αφρόκρεμα της κοινωνίας και να υπηρετήσουν τους στόχους τους και τα σχέδια τους. Ενώ οι κομμουνιστές δουλεύουν ενάντια στο κατεστημένο, οι Νεοταξίτες σοσιαλιστές ανεβαίνουν μέσα από το κατεστημένο ώστε να γίνουν αυτοί κατεστημένο.

Βασικό στοιχείο του σχεδίου τους είναι η συσσώρευση πλούτου σε βάρος των υπολοίπων από την δική τους vanguard, την ψευτοελίτ καθώς ο πλούτος φέρνει δύναμη. Τόσο ο Καραμανλής όσο και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν πολλούς βαθύπλουτους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο κόσμος τους θεωρεί καπιταλιστές ενώ δεν είναι ούτε κατά διάνοια αλλά στην πραγματικότητα είναι Νεοταξίτες σοσιαλιστές. Βαθύπλουτοι είναι αλλά όχι καπιταλιστές αλλά σοσιαλιστές. 

Δεν είναι όλοι όσοι πλούτισαν υπερβολικά με Καραμανλή προ της επταετίας και στην μεταπολίτευση με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, Νεοταξική, σοσιαλιστική vanguard. Κάποιοι βαθύπλουτοι επιχειρηματίες τα κατάφεραν μόνοι τους μέσα από το σύστημα της ελεύθερης αγοράς. Η εκτίμηση μου για την Ελλάδα είναι πως οι περισσότεροι πολύ πλούσιοι είναι Νεοταξική σοσιαλιστική vanguard.

Όπως έχει εξηγηθεί, η Νεοταξική, σοσιαλιστική vanguard δεν περιορίζεται μόνο σε επιχειρηματίες. Οι χώροι που τους ενδιαφέρουν περισσότερο είναι η πολιτική, τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, οι τέχνες και οι επιχειρήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν για συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας όπως των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αυτό που φαίνεται ως καπιταλισμός ή ελεύθερη οικονομία δεν είναι στην πραγματικότητα. Υπάρχει έντονο παρασκήνιο όπου το κράτος αλλά και τα σοσιαλιστικά κέντρα εξουσίας παρεμβαίνουν υπέρ των συμφερόντων της δικής τους vanguard.

Λίγο πιο προσεκτική παρατήρηση χρειάζεται να μην δίνεται σημασία σε όσα γράφουν τα Νεοταξικά ΜΜΕ. Τους έχουν δημιουργήσει για αυτό τον σκοπό, για να εξαπατούν, να χειραγωγούν και να προπαγανδίζουν. Τους έχουν δώσει οικονομική δύναμη ώστε αυτή να μετατραπεί σε πολιτική και μιντιακή δύναμη. Πρέπει να το αντιληφθείτε επιτέλους και να βρίσκετε πηγές πραγματικής ενημέρωσης όπως αυτός εδώ ο ιστότοπος.   

Αχιλλέας

Scroll to Top