Win win για Ρωσία
Win win για Ρωσία
προηγούμενο Ρωσική Γερμανία
Η Πολωνία πήρε ένα μεγάλο μέρος της προπολεμικής Γερμανίας, χωρίς να το αξίζει καθόλου. Η εισβολή των Ναζί στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο του ’39 καθόρισε την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά το σύμφωνο Μολότοφ – Ρίπεντροπ, μη επίθεσης μεταξύ Ρωσίας - Γερμανίας, εισέβαλαν οι Σοβιετικοί από τα Ανατολικά και η Πολωνία χωρίστηκε.
Μέσα σε ένα μήνα περίπου οι Ναζί είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος της Πολωνίας. Πολλοί Πολωνοί συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Μάλιστα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το Άουσβιτς βρίσκονται στην Πολωνία, όπου «εργάστηκαν» Πολωνοί. Η Γερμανία έδωσε αναγκαστικά εδάφη επίσης στην Τσεχοσλοβακία, το Βέλγιο και την Γαλλία.
Ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι το πήρε η Πολωνία, χωρίς να έχει πολεμήσει. Οι Σοβιετικοί ήταν αυτοί με τους περισσότερους νεκρούς, αυτοί που κατέλαβαν το Βερολίνο και πέτυχαν την τελική νίκη επί του Χίτλερ. Σοβιετική ένωση δεν υπάρχει πλέον. Όμως η μεγαλύτερη, ισχυρότερη και σημαντικότερη χώρα της Σοβιετικής Ένωσης ήταν η Ρωσία.
Οι Ρώσοι «χάρισαν» στους Πολωνούς σχεδόν όλη την βόρεια Πολωνία στην Βαλτική θάλασσα. Κράτησαν το Καλίνινγκραντ, ένα μικρό κομμάτι μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας. Αυτά τα εδάφη της Πολωνίας όπως και την Ανατολική Γερμανία, τα δικαιούνται. Τα κέρδισαν με αίμα, αμυνόμενοι στον Χίτλερ. Πιθανώς χωρίς τους Σοβιετικούς, τώρα ο κόσμος να ήταν υπό Γερμανική Κατοχή. Το ίδιο βέβαια ισχύει για Βρετανούς – Αμερικάνους.
Τα δύο τμήματα που χάρισαν οι Ρώσοι στους Πολωνούς δεν είναι συνεχόμενα. Το ένα είναι συνεχόμενο της Ανατολικής Γερμανίας και το άλλο του Καλίνινγραντ. «Δικαιούνται» μία στενή δίοδο όπως δικαιούνται μια στενή δίοδο από την Λευκορωσία στο Καλίνινγκραντ που είναι η βασική έξοδος τους στην Βαλτική. Έχουν και ένα άλλο τμήμα στη Βαλτική μεταξύ Εσθονίας και Φιλανδίας.
Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα το τι δικαιούνται και τι θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν. Αν όμως φθάσουν τα πράγματα στα άκρα, θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν αυτά που σωστά ή λάθος πιστεύουν πως δικαιούνται. Δηλαδή αν εγώ ήμουν Ρώσος αξιωματούχος, θα ήθελα να φθάσουν τα πράγματα στα άκρα ώστε να μπορέσει η χώρα μου να πάρει όσα πιστεύω πως δικαιούται, την Βόρεια Πολωνία και την Ανατολική Γερμανία.
Επομένως για την Ρωσία είναι win – win, με δεδομένη την στρατιωτική ισχύ που έχει. Αν οι Νεοταξίτες φθάσουν τα πράγματα στα άκρα, αρνούμενοι να συνθηκολογήσουν σε μία εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, θα πάρουν όσα δικαιούνται ή πιστεύουν πως δικαιούνται. Αν οι Νεοταξίτες συνθηκολογήσουν, θα επέλθει μια κατάσταση πιο συμφέρουσα για αυτούς, από ό,τι προβλέπει το Νεοταξικό σχέδιο με τις τέσσερις ηπειρωτικές Ενώσεις.
Υπάρχει και το σενάριο της διπλής νίκης. Δηλαδή αφού πάρουν τα εδάφη που δικαιούνται, στην συνέχεια επέρχεται μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, πιο συμφέρουσα σε αυτούς. Αν έχουν εξελιχτεί καλά τα πράγματα για αυτούς, η ισχυρότερη (όχι στρατιωτικά) χώρα της ΕΕ, η Γερμανία, θα είναι ηττημένη και σχεδόν μισή και επομένως η ΕΕ δεν θα έχει κανένα λόγο στην εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Θα την συναποφασίσουν οι Ρώσοι με ΗΠΑ – Βρετανία – Κίνα, τους νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ας εξετάσουμε ένα ακραίο σενάριο. Οι Νεοταξίτες δεν δέχονται να συνθηκολογήσουν και φθάνουν τα πράγματα στα άκρα. Οι Ρώσοι ζητούν άδεια διέλευσης στρατευμάτων από την Πολωνία για να φθάσουν στα Γερμανικά σύνορα. Δεν χρειάζεται να ζητήσουν άδεια διέλευσης από την Ουκρανία γιατί η Λευκορωσία έχει σύνορα με την Πολωνία.
Μπορεί η Ρωσία να τα βάλει με όλο το ΝΑΤΟ; Σίγουρα όχι, παρόλο που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη παγκόσμια. Όμως δεν θα είναι μόνη της αλλά θα έχει φροντίσει να βρει συμμάχους. Επίσης είναι αβέβαιο τι στάση θα κρατήσουν οι διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ. Εξαρτάται αν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση Νεοταξίτες ή αντί – Νεοταξίτες.
Οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να βοηθήσουν μια χώρα, αν δεχτεί επίθεση από χώρα μη μέλος. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς περιγράφεται στους κανονισμούς αλλά πιστεύω πως αφήνουν αρκετή ευελιξία ως προς το πότε και το πως. Νομίζω πως αν υπάρχουν αντί – Νεοταξικές κυβερνήσεις, θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ευελιξίας που τους δίνονται.
Δεν είναι μόνο τι στάση θα κρατήσουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, αν υπάρχουν αντί – Νεοταξικές κυβερνήσεις. Είναι επίσης τι φθορά θα έχουν οι Νεοταξικές κυβερνήσεις, αν σπεύσουν να βοηθήσουν την Γερμανία και να επιτεθούν στην Ρωσία. Κατά την άποψη μου, θα έχουν τεράστια φθορά, κάτι που θα οδηγήσει τους αντί – Νεοταξίτες στην εξουσία.
Πιστεύω πως οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται πολύ καλά τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για τους ίδιους και την χώρα τους, αν φθάσουν τα πράγματα στα άκρα. Για αυτό, παρόλο που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να επικρατήσουν οι αντί – Νεοταξίτες, σε σχέση με τις άλλες δύο χώρες του Διαβολικού Τριγώνου, ίσως είναι αυτοί που πρώτοι θα υποχωρήσουν και θα δεχτούν μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, διαφορετική από την Νεοταξική.
συνέχεια Απειλή της απειλής
Δημήτρης