Ρωσική Γερμανία

Ρωσική Γερμανία

Έχει γραφτεί πολλές φορές ένα σενάριο όπου μία ή περισσότερες από τις χώρες του Τριγώνου του Διαβόλου (Γαλλία – Ιταλία – Γερμανία) παύει να υφίσταται. Θεωρητικά μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τις τρεις αλλά πρακτικά, πολύ περισσότερες πιθανότητες έχει η Γερμανία. Είναι μια χώρα που προκάλεσε δύο Παγκοσμίους Πολέμους με σκοπό να καταλάβει την Ευρώπη και τον κόσμο.

Για ένα μεγάλο μέρος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χίτλερ είχε καταλάβει σχεδόν όλη την Ευρώπη. Αν οι Ναζί είχαν κερδίσει τον πόλεμο, τώρα η Ευρώπη αλλά και ο κόσμος θα ήταν υπό Γερμανική Κατοχή δηλαδή οι Γερμανοί θα εξουσίαζαν όλο τον κόσμο. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία χωρίστηκε σε Ανατολική και Δυτική. Ένα σημαντικό κομμάτι από την Γερμανία το πήρε η Πολωνία.

Η Δυτική Γερμανία πέρασε στην επιρροή ΗΠΑ – Βρετανίας και λιγότερο της Γαλλίας ενώ η Ανατολική της Σοβιετικής Ένωσης. Λίγο μετά το τέλος του Πολέμου, η Δυτική Γερμανία χωριζόταν στο Βρετανικό τμήμα στο Βορρά, το Αμερικανικό στο Νότο και ένα μικρό Γαλλικό κομμάτι στα Νοτιοδυτικά. Το Βερολίνο χωρίστηκε σε Δυτικό και Ανατολικό με ένα τοίχο. Ήταν μεγάλο λάθος διότι έπρεπε να παραμείνει όλο στην Ανατολική Γερμανία αφού βρισκόταν βαθιά μέσα, πιο κοντά στα νέα σύνορα με την Πολωνία, παρά με την Δυτική Γερμανία. Δεν ήταν μόνο λάθος αλλά και ντροπή να χωρίσουν μια πόλη στην μέση με τείχος.

Εκείνη την εποχή, η Ανατολική Ευρώπη ήταν κομμουνιστική. Η Ρωσία ανήκε στην Σοβιετική Ένωση και ήταν η ισχυρότερη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Είχε μεγάλη επιρροή στις υπόλοιπες χώρες. Το ΝΑΤΟ ήταν η αντίπαλη συμμαχία του Συμφώνου της Βαρσοβίας, στο οποίο συμμετείχαν όλες σχεδόν οι κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας υπερίσχυε στρατιωτικά του ΝΑΤΟ στους περισσότερους τομείς. Το ΝΑΤΟ υπερίσχυε μόνο στη θάλασσα καθώς ΗΠΑ και Βρετανία είναι μεγάλες ναυτικές δυνάμεις. Όμως το σύμφωνο της Βαρσοβίας υπερίσχυε στα υποβρύχια. Αν γινόταν πόλεμος, θα ήταν πολύ δύσκολη αναμέτρηση αλλά μάλλον θα κέρδιζε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Ευτυχώς ο Πόλεμος παρέμεινε Ψυχρός και δεν εξελίχθηκε σε Θερμό.

Μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, μπήκε σε εφαρμογή το Νεοταξικό Σχέδιο που χωρίζει τον κόσμο σε ηπειρωτικές Ενώσεις, Ευρωπαϊκή, Ασιατική, Αφρικανική, Αμερικανική. Πρώτο σημείο εφαρμογής ήταν η Ευρώπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρωσία τοποθετείται (βάσει του Νεοταξικού σχεδίου) στην Ασιατική Ένωση ενώ όλες οι άλλες πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας στην Ευρωπαϊκή.

Με αυτό τον τρόπο, «έριξαν» πολύ άσχημα την Ρωσία διότι της στέρησαν πολλές πρώην σύμμαχες χώρες. Εκτός από το κοινό κομμουνιστικό παρελθόν, τους συνδέουν φυλετικοί, πολιτισμικοί, θρησκευτικοί και ιστορικοί δεσμοί. Οι Ρώσοι είναι Σλάβοι, Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ένα μεγάλο μέρος των Ανατολικοευρωπαίων είναι επίσης Σλαβικής καταγωγής. Αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι επίσης Ορθόδοξες.  

Ποιοι έκλεψαν τους συμμάχους της Ρωσίας; Αρχικά έπαιξαν ρόλο και ΗΠΑ – Βρετανία. Τελικά όμως η Βρετανία βγήκε εκτός ΕΕ, η Γερμανία κυριάρχησε στην ΕΕ και αυτονομήθηκε από τις ΗΠΑ. Έτσι μπορούμε να πούμε πως τελικά τους συμμάχους της Ρωσίας τους έκλεψαν κυρίως οι Γερμανοί. Επίσης με την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, έγινε η επανένωση της Γερμανίας.

Πριν ήταν υπό Σοβιετική επιρροή όπου στην Σοβιετική Ένωση η ισχυρότερη χώρα ήταν η Ρωσία. Οι Ρώσοι έχασαν και την Ανατολική Γερμανία. Επίσης δέχτηκαν να πάει ένα σημαντικό τμήμα της προπολεμικής (πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) Γερμανίας στην Πολωνία, γιατί τότε η Πολωνία ήταν μαζί τους, στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας και στο κουμμουνιστικό μπλοκ.

Σε ένα ακραίο σενάριο, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Γερμανίας. Τι θα κάνουν οι χώρες του ΝΑΤΟ; Εξαρτάται από το ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση. Κατά την άποψη μου, οι αντί – Νεοταξίτες δηλαδή όσοι είναι αντίθετοι με το Νεοταξικό σχέδιο, δεν θα σπεύσουν να επιτεθούν στην Ρωσία.

Στους αντί – Νεοταξίτες συμπεριλαμβάνονται το δεύτερο και το τρίτο κόμμα της Γαλλίας δηλαδή Λεπέν και Μελανσόν και το πρώτο, το τρίτο και το τέταρτο κόμμα της Ιταλίας δηλαδή Μελόνι, Σαλβίνι, Κίνημα Πέντε Αστέρων. Επίσης στους Αντί – Νεοταξίτες είναι ο Τραμπ και όποιος πιθανόν να τον διαδεχτεί στην κυρίαρχη φράξια των Ρεπουμπλικανών που είναι αντί – Νεοταξική.

Οι Γερμανοί προκάλεσαν δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Η Σοβιετική Ένωση είχε τους περισσότερους νεκρούς. Αυτοί τελικά κατέλαβαν το Βερολίνο. Σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο η Απόβαση της Νορμανδίας. Γιατί έπρεπε οι Ρώσοι (Σοβιετικοί) να παραδώσουν στην Γερμανία, την Ανατολική Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη, όταν κέρδισαν τον Πόλεμο με κόστος τους περισσότερους νεκρούς;

συνέχεια Win win για Ρωσία

Δημήτρης

Scroll to Top