Υποδείξτε λύση

Υποδείξτε λύση

Διαβάζω με πολύ μεγάλη προσοχή όσα γράφονται εδώ μέσα για την Ανατροπή του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ από την Αντίσταση. Δεν γνωρίζω το σχέδιο της Αντίστασης και καταλαβαίνω πολύ καλά πως δεν μπορεί να δημοσιευτεί. Επίσης αντιλαμβάνομαι πως θα το γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι εμπιστοσύνης γιατί αν το γνωρίζουν πολλοί υπάρχει ο κίνδυνος να διαρρεύσει στο Καθεστώς. Αν το Καθεστώς γνωρίζει το σχέδιο Ανατροπής του είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να το εμποδίσουν και έτσι να αποτύχει.

Παρόλο που δεν γνωρίζω το σχέδιο Ανατροπής του Καθεστώτος, ομολογώ πως έχω φάει άπειρες ώρες σπάζοντας το κεφάλι μου για το τι μπορεί αυτό είναι. Επίσης έχω φάει άπειρες ώρες συζητώντας κατ’ ιδίαν προφορικά με κάποιους φίλους, προσπαθώντας να βρούμε τι μπορεί να περιλαμβάνει το σχέδιο. Να ξεκινήσω με κάποιες παρατηρήσεις.

Το πολύ σε ένα χρόνο και κάτι θα έχουμε εκλογές. Μπορεί να γίνουν και νωρίτερα. Πως θα προφυλαχθούν από πιθανό κτύπημα όταν οργώνουν την Ελλάδα (ή το νομό τους) με δεκάδες ομιλίες σε πλήθος κατά την προεκλογική εκστρατεία; Επίσης μέλη των κυβερνήσεων Καραμανλή - Σημίτη μπορεί να μην έχουν μεγάλες θέσεις τώρα. Ίσως να μην είναι ούτε βουλευτές.

Όμως κτύπημα σε αυτούς έχει μεγάλη σημασία καθώς οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Σημίτη ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή και την υποδούλωση. Επιπλέον περνάει το μήνυμα πως μπορεί να υπάρξει κτύπημα και στα σημερινά μέλη της κυβέρνησης, μελλοντικά όταν δεν είναι πλέον σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών.

Πέρα από τις παρατηρήσεις, καταλήγουμε όλοι στο ίδιο συμπέρασμα. Είναι αναπόφευκτες οι ακραίες καταστάσεις όποιες κι αν είναι αυτές. Όσο και να το πιάνουμε από εδώ, να το πιάνουμε από εκεί, διαπιστώνουμε πως το Καθεστώς είναι αδύνατο να ανατραπεί χωρίς να μεσολαβήσουν ακραίες καταστάσεις και μια μικρή περίοδος πολιτικής αστάθειας. Υπάρχουν πολλοί που διαμαρτύρονται για αυτό το ενδεχόμενο. Κανείς δεν θέλει ακραίες καταστάσεις και μια μικρή περίοδο αστάθειας και πρώτος από όλους εγώ.

Μακάρι να μπορέσει να ανατραπεί το Καθεστώς με ήπιους τρόπους. Το εύχομαι πραγματικά και ελπίζω το σχέδιο της Αντίστασης αυτό να περιλαμβάνει. Όμως όσο και να σπάμε το κεφάλι μας μαζί με τους φίλους μου και να συζητάμε πολλές ώρες δεν βρίσκουμε ένα τρόπο να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην ανατραπεί το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ. Αυτό το ξεχνάμε. Δεν υπάρχει ως εναλλακτική.

Το Καθεστώς πρέπει να ανατραπεί με κάθε τρόπο. Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας κατακλέβουν, να μας κατακοροΐδεύουν, να μας καταπιέζουν, να μας εκμεταλλεύονται και στο τέλος να μας καταστρέψουν τελείως. Αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Επομένως αν είναι μόνο δύο εναλλακτικές α) Ανατροπή του Καθεστώτος με ακραίους τρόπους β) Παραμονή του Καθεστώτος, σίγουρα επιλέγω το πρώτο και πιστεύω πως το ίδιο προτιμάει και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Μακάρι να υπάρχει και τρίτη επιλογή γ) Ανατροπή του Καθεστώτος με ήπιο τρόπο. Όσο και να σπάω το κεφάλι μου όμως δεν βρίσκω την λύση. Μπορεί να μην είμαι και πολύ έξυπνος και να υπάρχουν πιο έξυπνοι από εμένα. Για αυτό αν υπάρχει κανείς έξυπνος αρκετά ώστε να βρει πως μπορεί να γίνει Ανατροπή του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ με ήπιο τρόπο, ας το υποδείξει σύντομα. Αλλιώς ας σιωπήσει.

Το να λέτε πως δεν πρέπει να περάσουμε από ακραίες καταστάσεις δεν αποτελεί θέση αλλά άρνηση. Υποδείξτε πως μπορεί να γίνει η Ανατροπή του Καθεστώτος με ήπιο τρόπο. Δυστυχώς δεν υπάρχει γιατί δεν έχω ασχοληθεί μόνο εγώ αλλά και άλλοι με αυτό το ζήτημα. Μπορεί να μην είμαστε πανέξυπνοι αλλά σίγουρα δεν είμαστε βλάκες.

Ποιες θα είναι αυτές οι ακραίες καταστάσεις είναι μία άλλη ιστορία και δεν χρειάζεται να υποδείξει κανένας τίποτα γιατί άθελα του ίσως αποκαλύψει το σχέδιο Ανατροπής του Καθεστώτος στους Καθεστωτικούς. Αν όμως κάποιος έχει μια ιδέα γιατί πως μπορεί να ανατραπεί το Καθεστώς ήπια, ας το κάνει γρήγορα γιατί πολύ φοβάμαι πως τα γεγονότα δεν θα αργήσουν να συμβούν.

Τόσο εγώ όσο και οι συνομιλητές μου σε αυτό το ζήτημα, έχουμε καταλήξει πως η Ανατροπή του Καθεστώτος θα περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών που θα είναι α) ήπιες β) μεσαίες γ) ακραίες. Θα είναι και οι τρεις κατηγορίες γιατί χωρίς ακραίες καταστάσεις δεν είναι δυνατή η Ανατροπή του Καθεστώτος. Υποδείξτε λύση για να αποδείξτε πως υπάρχει και άλλος τρόπος, ήπιος.  

Ανδρέας

Scroll to Top