Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε

Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε

Πως γίνεται να υπάρχει πολύ καλή προσωπική σχέση του Πομπέο με τον Μητσοτάκη όπως την παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης; Ο Πομπέο είναι του στενού περιβάλλοντος του Τραμπ ενώ ο Μητσοτάκης είναι με τον Μπάιντεν όπως όλη η Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον ο Πομπέο πιστεύει στον Θεό.

Το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε στο σπίτι του στο Ακρωτήρι δεν σημαίνει κάτι. Σίγουρα θα ήταν λόγοι ασφαλείας όπως και η κοντινή απόσταση από τη βάση της Σούδας. Μάλιστα υποστηρίχτηκε ότι θα παρακολουθούσαν μαζί το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων. Αυτό θα ήταν επικίνδυνο γιατί αν πιαστούν στα χέρια, ο Μητσοτάκης θα τις φάει από τον Πομπέο που είναι γομαράκι.

Η δουλειά του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του πρέσβη που είναι ο αντιπρόσωπος του, είναι η μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Και με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε πολύ καλές σχέσεις ο πρέσβης. Και με το ΚΚΕ ή την Χρυσή Αυγή θα επεδίωκε καλές σχέσεις, αν ερχόντουσαν στην εξουσία, παρόλο που μπορεί να μην τους ενθουσίαζαν αυτά τα ενδεχόμενα.

Η δουλειά του πρέσβη και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν είναι η ανατροπή του φαύλου συστήματος που έχει καταστρέψει την χώρα για ίδιον όφελος. Αυτό είναι δικαίωμα και υποχρέωση των Ελλήνων. Από την άλλη, οι ομογενείς στις ΗΠΑ, δεν γνωρίζουν λεπτομερώς τι γίνεται στην Ελλάδα γιατί ασχολούνται κυρίως με την πολιτική στην χώρα που μένουν. Δεν ξέρουν τις βρωμιές του ελληνικού σάπιου συστήματος.

Αν όμως δημιουργηθεί ένα κεντροδεξιό σχήμα που θα σχετίζεται με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και άλλα κεντροδεξιά στις αγγλόφωνες χώρες, αυτονόητο είναι πως θα υπάρχει αλληλοϋποστήριξη όπως υπάρχει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Από τους Έλληνες εξαρτάται αν θα δημιουργηθεί το νέο σχήμα. Αυτά (Ρεπουμπλικανικό κόμμα κ.α.) είναι κόμματα εξουσίας και θα δεχτούν σχέσεις μόνο με ένα σχήμα που έχει προοπτικές εξουσίας.

Πίσω από την μάχη Τραμπ - Μπάιντεν είναι δύο διαφορετικά μοντέλα παγκοσμιοποίησης. Πίσω από τον Μπάιντεν έχουν στοιχιστεί όλοι οι υποστηρικτές της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Το μοντέλο είναι συγκεκριμένο. Δημιουργεί τέσσερα επίπεδα διακυβέρνησης, περιφέρειες, υπερ-περιφέρειες, ηπειρωτικές ενώσεις, παγκόσμια κυβέρνηση. Οι χώρες καταργούνται. Οι ηπειρωτικές ενώσεις, Ευρωπαϊκή, Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική έχουν διοικητικό ρόλο.

Τα σύνορα και οι αγορές είναι σε όλο τον κόσμο ανοιχτά. Επιπλέον υπάρχει ένα νόμισμα, μία θρησκεία, μία κουλτούρα, μία ιδεολογία. Αυτό το μοντέλο όμως είναι πολύ μακριά μέχρι να γίνει και ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθεί. Η εναλλακτική είναι ακόμη χειρότερη. Η Γερμανία θα κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κίνα στην Ασιατική και ίσως το διατηρήσουν για πολλές δεκαετίες ή και για πάντα.  

Το μοντέλο της ήπιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης υποστηρίζει ο Τραμπ, ο Τζόνσον και διάφοροι άλλοι ηγέτες παγκόσμια. Δεν είναι συγκεκριμένο αλλά τώρα διαμορφώνεται, ανάλογα με τις συνθήκες. Δημιουργούνται παγκόσμια κάποια γκρουπ οικονομικών, πολιτικών, στρατιωτικών συμμαχιών χωρίς όμως να υπάρχει ένας θεσμός όπως η ΕΕ ή η Παγκόσμια Δικτατορία πάνω από τις χώρες που διατηρούν την ανεξαρτησία τους και την οντότητα τους.

Αν τυχόν ο Τραμπ χάσει τις εκλογές, εξαιτίας νοθείας μέσω επιστολικών ψήφων, μπορεί να υπάρξουν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Τι θα κάνει ο στρατός, η αστυνομία και η Εθνοφυλακή; Ότι πει ο Πρόεδρος. Ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να φύγει το άλλο πρωί όπως γίνεται στην Ελλάδα αλλά στις 20 Ιανουαρίου. Επιπλέον δεν θα δεχτεί να φύγει πριν αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο που είναι 6-3 υπέρ των Ρεπουμπλικάνων. Ένα σενάριο προβλέπει δύο Προέδρους με την δημιουργία Συνομοσπονδίας Ενδιάμεσων Πολιτειών που είναι το μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών ΗΠΑ. Θα μείνουν οι δύο ακτές για τον Μπάιντεν.

Εμείς στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης που ένα μέρος της είναι η ΕΕ, γιατί έχουμε καταστραφεί από αυτή και μας περιμένουν πολύ χειρότερα αν συνεχιστεί. Άρα πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον της ακόμα και με όπλα. Πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση ώστε αν προκύψει ανάγκη, να πάμε να πολεμήσουμε με το μέρος των δυνάμεων της ήπιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Δεν χρειάζεται τίποτα παρά μόνο θέληση και απόφαση. Δεν χρειάζεται καλή γνώση αγγλικών ούτε όπλα. Οι επικεφαλής των ελληνικών διμοιριών ή λόχων θα πρέπει να ξέρουν Αγγλικά για να συνεννοούνται αλλά όχι οι υπόλοιποι. Όπλα και στολές θα πάρουμε εκεί.

Δημήτρης

Scroll to Top