Απαιτείστε ό,τι δικαιούστε

Απαιτείστε ό,τι δικαιούστε

Τετραπλάσια από το ΄74

Σας είπανε ποτέ πως θα έπρεπε να έχετε τα τετραπλάσια σε σχέση με το 1974; Δεν σας το είπανε γιατί θέλουν να βρίσκεστε στο σκοτάδι! Να είναι ελάχιστα καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το '74 και να θεωρείτε βλακωδώς πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Να νομίζετε πως Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Σημιτικοί αναχρονιστές είναι μεγάλες πολιτικές μορφές που ωφέλησαν τα μέγιστα την χώρα ενώ στην πραγματικότητα είναι τρισάθλιοι που κατέστρεψαν την χώρα.

Τόσα εκατομμύρια ώρες προπαγάνδας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση και τόσα εκατομμύρια άρθρα προπαγάνδας στις εφημερίδες, το είπε ή το έγραψε ποτέ αυτό κάποιος ή κάποια του συστήματος ΕΕ - ΝΤΠ; Κάποιοι δεν είχαν γεννηθεί το '74. Άλλοι ήταν πολύ μικροί για να καταλάβουν. Σε όσους ήταν αρκετά μεγάλοι για να καταλαβαίνουν, τους φαίνεται πως σε σχέση με το '74, έχουμε το τετραπλάσιο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εισόδημα; Σε καμία περίπτωση. 

Κατανοώ πως αρκετοί δεν είχαν γεννηθεί το 1974 ή ήταν πολύ μικροί για να καταλαβαίνουν τι γίνεται. Έχουν όμως ένα πατέρα, μια μάνα, ένα θείο, μια θεία, ένα παππού, μια γιαγιά, ένα γείτονα, μια γειτόνισσα που είχε γεννηθεί στις αρχές του '60 ή πριν; Ας πάνε να τους ρωτήσουν «σου φαίνεται πως έχουμε το τετραπλάσιο εισόδημα σε σχέση με το '74;» Ας το κάνουν με ωραίο τρόπο και χαμόγελο γιατί μπορεί και να τους βάλουν τις φωνές «τι βλακείες είναι αυτές που λες;»

Πραγματικά είναι βλακεία να πει κανείς πως έχουμε τα τετραπλάσιο εισόδημα σε σχέση με το ΄74. Δεν λέω πως έχουμε τα τετραπλάσια αλλά πως θα έπρεπε να έχουμε τα τετραπλάσια. Δεν ξέρω αν υπάρξει κανένας που να υποστηρίξει πως έχουμε ακόμα και διπλάσιο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εισόδημα. Θα βρεθούν αρκετοί που θα πουν πως είμαστε χειρότερα. Τότε βγαίναμε κάθε μέρα. Πηγαίναμε συχνά σε ταβέρνες και τρώγαμε του σκασμού.

Άντε να τα κάνεις τώρα αυτά. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως είμαστε χειρότερα, σε σχέση με το '74. Να δεχτώ πως είμαστε καλύτερα. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τα τετραπλάσια που θα έπρεπε να έχουμε, με φυσιολογική ανάπτυξη για την χώρα μας. Δεν είμαστε υποανάπτυκτη αλλά ούτε από τις πλέον αναπτυγμένες.

Τώρα το καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ μπορεί να βγάλει τίποτα στατιστικά και να παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα από την πραγματική. Όλα με αυτούς είναι εικονική πραγματικότητα, δημιουργία εντυπώσεων και ψευδαισθήσεων. Τα στατιστικά είναι πάρα πολύ χρήσιμα όταν είναι σωστά. Έχει επικρατήσει στην Ευρώπη η έκφραση Greek Statistics που σημαίνει πως τα στατιστικά παρουσιάζονται όπως τους βολεύουν και όχι όπως πραγματικά είναι.

Όποιος αμφισβητεί πως 3% μέση ετήσια ανάπτυξη διπλασιάζει το εισόδημα σε περίπου είκοσι πέντε χρόνια και το τετραπλασιάζει σε πενήντα, ας ρωτήσει κάποιον οικονομολόγο, μαθηματικό, μηχανικό ή οποιονδήποτε είναι λίγο (δεν χρειάζεται πολύ) καλός στα μαθηματικά. Είναι 1,03^24 ή αλλιώς η 24η δύναμη του 1,03. Επί τη ευκαιρία να εξηγήσω και κάτι άλλο. Την περίοδο 2013 - 2021 ή Τουρκία είχε μέση ετήσια ανάπτυξη σχεδόν 6% ενώ η καημένη Ψωροκώσταινα σχεδόν 0%.

Αυτό δεν σημαίνει πως το ΑΕΠ της Τουρκίας αυξήθηκε 6% αλλά περισσότερο από 50%. Για την ακρίβεια σε αυτό το διάστημα των εννέα ετών, αυξήθηκε 1,06^9 ή αλλιώς στην 9η δύναμη του 1,06. Έτσι δεν είναι καθόλου παράξενο που μας πέρασε σε αγοραστική δύναμη όταν σε αυτό το διάστημα αύξησε το ΑΕΠ της και το μέσο εισόδημα περισσότερο από 50% ενώ εμείς σχεδόν καθόλου.

Τώρα ξέρετε! Φροντίστε να το μάθουν και άλλοι, όσο το δυνατόν περισσότεροι. Θα έπρεπε να έχουμε το τετραπλάσιο εισόδημα με μια κανονική για την χώρα μας ανάπτυξη. Δεν ήθελαν να το ξέρετε γιατί τώρα που το μάθατε, έχετε απαιτήσεις. Τώρα θα πρέπει να πείτε:

«Δεν μας τετραπλασιάσατε το εισόδημα όπως οφείλατε; Ρε ουστ απ' εδώ Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και Σημιτικοί αναχρονιστές. Εσείς δεν κάνετε, δεν μπορείτε. Να έρθουν άλλοι που μπορούν».

Τόσο καιρό δεν το ξέρατε γιατί δεν ήθελαν να το ξέρετε. Υπήρχε μια μικρή βελτίωση, αν υπήρχε και σκεφτόσαστε:

«Tι σπουδαίους πολιτικούς έχουμε σε αυτή την χώρα! Πόσο καλά τα κάνουν όλα! Πόσο ωφέλιμοι είναι για την χώρα».

Αυτό εκμεταλλεύονται τα τέρατα, την άγνοια του κόσμου και θέλουν να έχουν όλους τους ψηφοφόρους στο σκοτάδι. Καημένη Ψωροκώσταινα που σε κατάντησαν τα τέρατα!

Δεν επιτρέπεται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν πάνω από 5%. Χρειάζεται άλλο κόμμα στην κεντροδεξιά που να σας διπλασιάσει το εισόδημα σε είκοσι πέντε χρόνια και να το τετραπλασιάσει σε πενήντα. Αυτό δικαιούστε και πρέπει να το απαιτήσετε. Όσο μένουν αυτά τα τέρατα και ακολουθείται η ευρωπαϊκή πορεία της καταστροφής, η καταστροφή θα συνεχίζεται.

Με εξαίρεση την Ιρλανδία, οι χώρες με ψηλή ανάπτυξη είναι εκτός ΕΕ. Μπορεί να υπάρχει μια βελτίωση, αν υπάρχει αλλά δεν θα είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι, χωρίς υπερβολική αισιοδοξία ή απαισιοδοξία. Είναι κάτι που δικαιούστε και πρέπει να απαιτήσετε. Αν δεν μπορούν αυτοί που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να το προσφέρουν, να έρθουν άλλοι. Ξυπνήστε και βοηθήστε και άλλους να ξυπνήσουν!

Δημιουργία ψευδαισθήσεων

Θεόδωρος

Scroll to Top