Η καταστροφή συνεχίζεται

Η καταστροφή συνεχίζεται

Όταν ανακαλύπτεται ένα πτώμα, με μια σφαίρα και χωρίς να υπάρχει όπλο που να υποδηλώνει αυτοκτονία, είναι προφανές πως έχει γίνει δολοφονία. Η δολοφονία της ελληνικής οικονομίας είναι προφανής από στατιστικά στοιχεία που το μιντιακό και πολιτικό ευρώδουλο Νεοταξικό σύστημα αποκρύπτει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εξόντωσαν την ελληνική οικονομία, αυτοί που κυβερνούσαν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κυρίως Καραμανλής και Σημίτης.

Όμως δεν θα αρκεστούμε μόνο σε αυτό, το προφανές του πτώματος της ελληνικής οικονομίας. Θα εξηγήσουμε περισσότερο πως έγινε η δολοφονία της ελληνικής οικονομίας ώστε πέρα από το αδιαμφισβήτητο της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, να γίνει καλύτερα αντιληπτό πως αυτό συνετελέσθη. Εμείς (οι αρθρογράφοι) θα τα εξηγήσουμε όσο πιο απλά μπορούμε και κάθε αναγνώστης ή αναγνώστρια ας καταλάβει όσα πιο πολλά δύναται.

Η ψεύτικη υπόσχεση οικονομικής ευημερίας, ήταν το τυράκι για να πέσουμε μέσα (οι ψηφοφόροι) στην ποντικοπαγίδα της ΕΕ. Με αυτή την προοπτική δεχτήκαμε, με ενθουσιασμό πολλές φορές, να συμμετέχουμε στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Ήταν ένα μεγάλο ψέμα, μια καλοστημένη επικοινωνιακή παγίδα. Αντί για οικονομική ευημερία ήρθε η οικονομική καταστροφή. Αποδεικνύεται από διεθνή στατιστικά στοιχεία. Το πως έγινε, θα εξηγηθεί περισσότερο, πέρα από όσα έχουν ήδη γραφτεί.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό σημείο είναι πως η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Δεν σταμάτησε η καταστροφή με την χρεοκοπία. Κάθε χρόνος που περνάει, κάθε μήνας που περνάει, κάθε βδομάδα που περνάει, κάθε μέρα που περνάει, είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, όσο η χώρα βρίσκεται στον δρόμο της καταστροφής. Η λύση είναι μία αλλά 2 Χ 2. Θέλει αλλαγή προσώπων και αλλαγή πορείας και στην κεντροαριστερά αλλά κυρίως στην κεντροδεξιά.

Δυστυχώς όλοι έχουν προσκυνήσει την ΝΤΠ - ΕΕ και υπηρετούν τα σχέδιο της Νέας Τάξης, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των Ελλήνων. Η ΝΤΠ είναι η επέκταση της ΕΕ παγκόσμια. Δηλαδή με βάση την ΕΕ, θα δημιουργηθούν Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική Ένωση κάτω από μία Παγκόσμια Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία. Έτσι τουλάχιστον θέλουν και προσπαθούν οι Νεοταξίτες. Να το πούμε αλλιώς, η ΕΕ είναι η Ευρωπαϊκή εκδοχή της ΝΤΠ.

Όσον αφορά την αλλαγή πορείας, ίσως σταθούμε τυχεροί ως χώρα, από τις διεθνείς εξελίξεις. Είναι πιθανό να γίνει τριχοτόμηση Ευρώπης - ΕΕ - NATO και να δημιουργηθούν άλλα δύο γκρουπ χωρών, με την σημερινή ΕΕ να μικραίνει αρκετά. Έτσι θα έχουμε τρία γκρουπ, το υπάρχον με Γαλλία - Γερμανία, ένα δεύτερο με ΗΠΑ - Βρετανία και ένα τρίτο με Ρωσία και ίσως Τουρκία. Πιθανότατα να προστεθεί ένα τέταρτο με την Κίνα.

Επιπλέον θα δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο νέα μοντέλα για γκρουπ χωρών. Το μοντέλο της ΕΕ είναι αποτυχημένο. Μπορεί κάποιες χώρες να ωφελήθηκαν από την συμμετοχή τους αλλά αρκετές ζημιώθηκαν. Η Ελλάδα όχι απλώς ζημιώθηκε αλλά καταστράφηκε. Εμάς μας ενδιαφέρει τι γίνεται με την Ελλάδα. Από προηγούμενα και μελλοντικά άρθρα, θα γίνει κατανοητό τι πήγε στραβά στην περίπτωση της Ελλάδας. Στα δύο νέα μοντέλα, θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μην υπάρχουν τα ελαττώματα του μοντέλου της ΕΕ.

Η Ελλάδα θα βρεθεί με ΗΠΑ - Βρετανία ή με την Ρωσία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συμπόρευση με Γαλλία - Γερμανία όταν αυτή ήταν καταστροφική. Ούτε μπορούν να μείνουν οι ίδιοι άνθρωποι που προσκύνησαν την ΕΕ - ΝΤΠ. Πρέπει να αλλάξουν και στην κεντροαριστερά αλλά περισσότερο στην κεντροδεξιά. Η αλλαγή μπορεί να γίνει μέσα στα κόμματα εξουσίας, με αντικατάσταση της ηγεσίας. Μπορεί όμως να γίνει αντικατάσταση των κομμάτων εξουσίας από νέα σχήματα.

Η πολύ-αναμενόμενη μετακαραμανλική εποχή για την κεντροδεξιά ίσως ξεκίνησε με την απόφαση του Καραμανλή να μην κατέβει για βουλευτής. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Πολλοί χαρακτηρίζουν τον Καραμανλή άνθρωπο των Γάλλων και τον Σημίτη άνθρωπο των Γερμανών. Ενδεχομένως να αμφισβητείται από κάποιους. Εγώ θα περιοριστώ σε ηπιότερους χαρακτηρισμούς που δεν αμφισβητούνται από κανένα.

Ο Καραμανλής είναι τουλάχιστον γαλλόφιλος. Άλλοι το πάνε παραπέρα και τον θεωρούν γαλλόδουλο ή αχυράνθρωπο των Γάλλων. Παρομοίως ο Σημίτης είναι τουλάχιστον γερμανόφιλος, κάτι που είναι αποδεκτό από όλους. Το αν είναι γερμανόδουλος ή αχυράνθρωπος των Γερμανών είναι μία άποψη που δεν την δέχονται όλοι. Ο Μητσοτάκης είναι Καραμανλής + Σημίτης, δύο σε ένα.

Τον στηρίζει προσωπικά ο Σημίτης αλλά και έμμεσα ο Καραμανλής, στηρίζοντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο ηγείται ο Μητσοτάκης. Ο Τσίπρας επέλεξε να προσκυνήσει την ΕΕ - ΝΤΠ. Για τον Ανδρουλάκη δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία. Ερωτηματικό υπάρχει για τους υπόλοιπους. Όμως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι τα τρία πρώτα κόμματα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κόμματα εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ανάλογα με το σε πιο γκρουπ θα βρεθεί τελικά η Ελλάδα, θα είναι και η ηγεσία κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς. Αν είναι στο ίδιο γκρουπ με ΗΠΑ - Βρετανία θα είναι αμερικανόφιλη ή αγγλόφιλη, αλλιώς θα είναι ρωσόφιλη. Σίγουρα δεν θα είναι Νεοταξίτες καθώς στην καλύτερη περίπτωση για αυτούς, θα γίνει συμβιβασμός μεταξύ ΝΤΠ και αντί - ΝΤΠ σε μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.

Βασίλειος

Scroll to Top