Πατώσαμε διεθνώς

Πατώσαμε διεθνώς

Το νέο παραμύθι του ευρώδουλου Νεοταξικού συστήματος είναι πως η ελληνική ΕΜΑΚ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου. Όλα γίνονται για να πάρει ο Μητσοτάκης ψήφους. Ο Μητσοτάκης είναι ο εκλεκτός του συστήματος. Και ο Τσίπρας στον ίδιο δρόμο βρίσκεται, της καταστροφής. Τους τα χάλασε όμως λίγο όταν πήγε κόντρα στην ΕΕ. Βέβαια στο τέλος έγινε και αυτός καλό και φρόνιμο παιδί και προσκύνησε την ΝΤΠ – ΕΕ όπως ο Μητσοτάκης αλλά δεν μπορούν να του συγχωρήσουν τις αταξίες της αρχής.

Το Πραγματικά είναι απλά ένας ιστότοπος που φιλοξενεί τις απόψεις διάφορων αρθρογράφων. Δεν ελέγχει αν οι απόψεις είναι σωστές ή λάθος. Ξεκαθαρίζει πως είναι μόνο η άποψη ενός αρθρογράφου και έτσι θα πρέπει να την δέχονται οι αναγνώστες. Πάραυτα οι αρθρογράφοι δείχνουν πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα από τα κανάλια και ΜΜΕ όπου διακινούνται εκατομμύρια ευρώ.

Όταν λέμε κάτι, προσπαθούμε να το στηρίξουμε. Παλαιότερα είχαμε αναφέρει (οι αρθρογράφοι) σε αρκετά άρθρα, την κατάταξη της στρατιωτικής δύναμης των χωρών. Είπαμε πως προέρχεται από τον ιστότοπο Global Fire Power. Επίσης ελέγξαμε άλλες πηγές για να διαπιστώσουμε πως καταλήγουν σε περίπου ίδια αποτελέσματα. Η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στην 30η θέση και Τουρκία περίπου στην 10η, σχεδόν μπαίνει στην πρώτη δεκάδα. Για το 2023, είναι στην 11η θέση.

Επί μήνες, στα κανάλια, διάφοροι ειδικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί προσπαθούσαν να πείσουν τους δύσμοιρους τηλεθεατές πως η Ελλάδα είναι περίπου ισοδύναμη στρατιωτικά με την Τουρκία ενώ αυτοί βρίσκονται περίπου στην 10η θέση και εμείς περίπου στην 30η. Για να σκεφτεί ο κακόμοιρος ο Έλληνας πως η χώρα τα πηγαίνει πολύ καλά και Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.

Στην ίδια θέση δηλαδή, την 11η, βρίσκεται η τουρκική οικονομία συνολικά, σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. Οι ονομαστικές τιμές είναι φουσκωμένες από το επίπεδο τιμών. Αναφέρουμε (οι αρθρογράφοι) τις πηγές, IMF και CIA. Μάλιστα διευκρινίστηκε σε κάποιο άρθρο πως η κατάταξη της Τουρκίας σύμφωνα με την World Bank, είναι λίγο χαμηλότερα, στην 13η θέση. Η Ελλάδα βρίσκεται μετά την 50η θέση.

Να δεχτούμε πως τόσο στην στρατιωτική δύναμη όσο και στο μέγεθος της οικονομίας, παίζει ρόλο ο πληθυσμός. Αυτό πρέπει να λέγεται και να εξηγείται αλλά δεν μπορούν να κοροϊδεύουν συνεχώς τον κοσμάκη, δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα πως δήθεν είμαστε ισοδύναμοι στρατιωτικά. Όλες οι διεθνείς κατατάξεις μας βάζουν πολύ πίσω από την Τουρκία. Αφού η τουρκική οικονομία και ο τουρκικός στρατός, βρίσκονται σχεδόν στην πρώτη δεκάδα διεθνώς, σκέφτηκαν να πουν πως η ελληνική ΕΜΑΚ βρίσκεται επίσης στην πρώτη δεκάδα.

Από που προκύπτει αυτό; Έψαξα στο Διαδίκτυο και δεν προκύπτει από πουθενά. Να μας πουν από που προκύπτει. Επειδή έτσι τους βολεύει για να πάρει ψήφους ο Μητσοτάκης; Κατανοητό είναι να θέλουν να πάρουν ψήφους αλλά δεν πρέπει να γίνεται φλομώνοντας τον κόσμο στο παραμύθι. Πρέπει να γίνεται βάσει αποτελεσμάτων και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι τραγικά.

Ένα άλλο επικοινωνιακό αφήγημα είναι πως οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Η κάθε χώρα θεωρεί τους δικούς της πιλότους καλύτερους του κόσμου. Οι Έλληνες κάποιες φορές είχαν ψηφιστεί από συναδέλφους τους καλύτεροι του ΝΑΤΟ. Aυτό δεν είναι απόλυτο γιατί έχουν ψηφιστεί και από άλλα κράτη, σε άλλες ψηφοφορίες. Το NATO δεν είναι όλος ο κόσμος. Ακόμη και να δεχτούμε πως οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι του κόσμου, δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα πράγματα. Άλλο Έλληνες πιλότοι και άλλο ελληνική πολεμική αεροπορία. Η κατάταξη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας συνολικά είναι περίπου ίδια με την κατάταξη του ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Είναι καλό που η Παπαρίζου κέρδισε την Eurovision το 2005. Είναι επίσης καλό που η Ελλάδα κέρδισε το Euro το 2004. Είναι καλά τα χρυσά που έχουμε κερδίσει στους Ολυμπιακούς. Όμως για την ζωή μας, τι έχει σημασία; Δεν άλλαξε η ζωή μας επειδή η Παπαρίζου κέρδισε την Eurovision, η Εθνική το Euro του 2004 και ο Πύρρος Δήμας πολλά μετάλλια.

Μακάρι η ελληνική ΕΜΑΚ να είναι η καλύτερη στον κόσμο. Το εύχομαι πραγματικά, αν και δεν προκύπτει από πουθενά. Μακάρι να κερδίσουμε πολλές Eurovision, πολλά Euro και πολλά χρυσά στους Ολυμπιακούς. Αυτό όμως που έχει σημασία για την ζωή μας είναι το οικονομικό επίπεδο. Είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλη οικονομία.

Θα μπορούσαμε όμως να να έχουμε ψηλό οικονομικό επίπεδο που μετριέται με τον δείκτη αγοραστικής δύναμης. Δεν είναι μόνο η πεμπτουσία της οικονομικής πολιτικής αλλά και αυτό που μετράει περισσότερο για την ζωή μας. Το συμπέρασμα που βγαίνει από επίσημους πίνακες διεθνής κατάταξης είναι πως σε αυτό που μετράει περισσότερο στην ζωή μας, πατώσαμε διεθνώς.

Ας πούμε πως η ελληνική ΕΜΑΚ είναι η πρώτη στον κόσμο. Πόσο μας βοηθάει όταν μας έχουν περάσει σε αγοραστική δύναμη οι περισσότερες πρώην κομμουνιστικές χώρες; Όταν μας έχει περάσει η Τουρκία, η Ρουμανία, η Ρωσία; Κάποτε κάποιοι λανθασμένα υποτιμούσαν Ρώσους και Ρουμάνους επειδή οι γυναίκες τους ερχόντουσαν στην Ελλάδα και έκαναν χαμηλού επιπέδου και χαμηλής ηθικής δουλειές.

Όμως μας έχει περάσει και η Ρωσία και η Ρουμανία. Οι αφρικανικές χώρες βρίσκονται χαμηλότερα στην λίστα της αγοραστικής δύναμης. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να σταματήσετε να ψηφίζετε Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες και Σημιτικούς αναχρονιστές; Να μας περάσουν και οι περισσότερες αφρικανικές χώρες; Τότε θα είναι πολύ αργά!

Μην τους αφήνετε να σας χειραγωγούν, με πράγματα που δεν προκύπτουν από πουθενά και που ακόμη και να ισχύουν, δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ζωή σας. Καταλάβετε επιτέλους τι ζητάτε κυρίως από τις κυβερνήσεις. Σε αυτό που επηρεάζει περισσότερο την ζωή σας, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Πρέπει να ξεκουμπιστούν όλα αυτά τα τέρατα, το συντομότερο δυνατόν, αν γίνεται και σήμερα.

Θεόδωρος

Scroll to Top