Μετακαραμανλική μετάβαση

Μετακαραμανλική μετάβαση

Σωστά ο Μητσοτάκης έχει απήχηση στο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς διότι σε αυτό τον χώρο ανήκει, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν είχε συμβεί η Αποστασία, εκεί θα βρισκόντουσαν οι Μητσοτάκηδες. Πολύ πιθανό να γινόταν πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος ή η Θεοδώρα αλλά με το ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θα λεγόταν το πρώτο κόμμα της κεντροαριστεράς. Δεν είναι μόνο ΠΑΣΟΚ αλλά πιο ΠΑΣΟΚ από όλους. Δεν εννοώ πως ανήκουν οργανωτικά στο ΠΑΣΟΚ αλλά ιδεολογικά και μάλιστα οι Μητσοτάκηδες είναι οι ιδρυτές του χώρου με το κόμμα των Ξυπόλητων που πήρε ο Βενιζέλος και το έκανε κόμμα των Φιλελεύθερων. Μετά έγινε Ένωση Κέντρου και μετά ΠΑΣΟΚ.

Το λάθος είναι να έχει απήχηση ο Μητσοτάκης στον χώρο της κεντροδεξιάς γιατί δεν ανήκει σε αυτό τον χώρο. Οι Καραμανλήδες δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι όμως στον σοσιαλιστικό χώρο. Η λαϊκή δεξιά είναι αραιωμένος προδοτικός εθνικοσοσιαλισμός. Βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του σοσιαλιστικού χώρου και όχι στην δεξιά. Όλοι οι σοσιαλιστές είναι πολιτικοί μεγαλοαπατεώνες αλλά οι δεξιοί σοσιαλιστές μεγαλύτεροι.

Οι άλλοι (Πασόκοι κλπ) τουλάχιστον αυτοπροσδιορίζονται ως σοσιαλιστές. Όμως και αυτοί δεν είναι ειλικρινείς ή αλλιώς είναι πολιτικοί μεγαλοαπατεώνες καθώς δεν τα λένε όλα. Δεν λένε πως ο σκοπός τους είναι Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία και όχι Δημοκρατία. Πολλοί μετέπειτα σοσιαλδημοκράτες όπως ο Μιτεράν, η Μερκούρη, ο Σημίτης (πατέρας) ήταν υποστηρικτές των Ναζί όπως ο θείος Καραμανλής.

Υπάρχει η ψευδαίσθηση πως οι απατεώνες σοσιαλιστές Νεοταξίτες είναι εναντίον των πλουσίων επιχειρηματιών και βιομηχάνων. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όχι μόνο δεν είναι εναντίον αλλά τους δημιουργούν (τους δικούς τους), στα πλαίσια της δημιουργίας μιας ψευτοελίτ με πλούτο και δύναμη που θα ελέγχει τους υπόλοιπους. Ο σοσιαλισμός και ειδικά ο νεοταξικός εντείνει την συσσώρευση πλούτου.

Είναι ένα σύστημα ανελεύθερης αγοράς ή ευνοιοκρατικού ολιγοπωλίου που συνάδει με την ολιγαρχία που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι απατεώνες Νεοταξίτες σοσιαλιστές. Δηλαδή το κράτος όπως και διάφορα σοσιαλιστικά κέντρα εξουσίας επεμβαίνουν στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς υπέρ των δικών τους που τους ευνοούν να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να συσσωρεύσουν μεγαλύτερο πλούτο.

Πόσους και πόσους δικούς του επιχειρηματίες δεν έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ; Τα ίδια έκανε και η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής πριν την επταετία. Η Νέα Δημοκρατία είναι πιο δεξιά από το ΠΑΣΟΚ αλλά βρίσκεται στον σοσιαλιστικό χώρο, στην δεξιά πλευρά του. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές και σε θέμα βαθμού. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει λίγο περισσότερη φορολόγηση και λίγο μεγαλύτερο κράτος.

Ούτε με το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε με την Νέα Δημοκρατία είχαμε ελεύθερη οικονομία. Επεμβαίνοντας υπέρ δικών τους επιχειρηματιών, ουσιαστικά φέρνουν σε μειονεκτική θέση ανταγωνιστές, τους παίρνουν μερίδιο αγοράς και πολλούς από αυτούς τους εξωθούν εκτός αγοράς. Το σύστημα που ακολουθούν οι Νεοταξίτες σοσιαλιστές είναι αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου και τις μεγαλύτερες διαφορές εισοδήματος.

Από την άλλη, θέλουν μικρές διαφορές εισοδήματος και πλούτου στους πληβείους. Έτσι συμπιέζουν την μεσαία τάξη διπλά. Μειώνουν το μερίδιο αγοράς ή οδηγούν εκτός αγοράς επιχειρήσεις που δεν είναι δικές τους με την ευνοιοκρατία και για να πετύχουν μείωση των διαφορών στους πληβείους φορολογούν περισσότερο τους πλουσιότερους των πληβείων, κατεβάζοντας τους πιο χαμηλά. Επιπλέον το νεοταξικό σοσιαλιστικό σύστημα έχει χαμηλότερη ανάπτυξη και έτσι επέρχεται νεοταξική σοσιαλιστική φτωχοποίηση των μεγάλων μαζών ενώ μια μικρή ψευτο-ελίτ συσσωρεύει μεγάλο πλούτο.

Η πραγματικά ελεύθερη αγορά δημιουργεί ανθρώπους μεγάλου πλούτου αλλά α) δημιουργούνται από δικές τους προσπάθειες και όχι από την ευνοιοκρατία β) ο πλούτος διαχέεται περισσότερο και οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Στην Ελλάδα είχε πέσει μια άδικη κατάρα για δεκαετίες που ευτυχώς τελειώνει. Η άδικη κατάρα δεν είναι άλλη από τον Καραμανλισμό.

Ο Μητσοτάκης θα πάει από εκεί που ήρθε, στους Φιλελεύθερους και στην Ένωση Κέντρου. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Καραμανλής είναι να φύγει στο εξωτερικό. Αν δεν θέλει να το κάνει, τότε το δεύτερο καλύτερο που έχει να κάνει είναι να «καθίσει στ’ αυγά του» και να μην ανακατεύεται σε τίποτα. Η Αντίσταση σε ΝΤΠ – ΕΕ τα γνωρίζει όλα όσα επιχειρούν.

Αυτό που δεν ξέρουν Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και οι μιντιάρχες και επιχειρηματίες που έφτιαξαν είναι πως βρίσκονται από παντού περικυκλωμένοι από ανθρώπους της Αντίστασης. Υπάρχουν πολλοί μέσα στην Νέα Δημοκρατία που θα ήθελαν πολύ να δουν τους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες κρεμασμένους στο Σύνταγμα. Τότε γιατί βρίσκονται στην Νέα Δημοκρατία;

Γιατί αυτός είναι ο χώρος τους, εκεί ανήκουν, στην κεντροδεξιά. Οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες δεν ανήκουν στην κεντροδεξιά. Τους μισούν για όλα αυτά που έχουν κάνει στην Ελλάδα, στους Έλληνες και στην κεντροδεξιά και θέλουν να απαλλαγούν από αυτούς. Επίσης υπάρχουν πολλοί που έχουν βγει εκτός Νέας Δημοκρατίας και διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με τους εντός. Δεν είναι ούτε με τους Καραμανλήδες ούτε με τους Μητσοτάκηδες αλλά με την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Το ότι μένουν μέσα είναι και θέμα τακτικής, για την μετάβαση στην μετά-καραμανλική περίοδο της κεντροδεξιάς. Θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια αλλά αν θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να τελειώνουν με Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και την Νέα Τάξη, ακόμα και ακραία σενάρια. Όσο αντιδρούν Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και οι πέριξ, τόσο περισσότερο ανοίγουν τον λάκκο που θα μπούνε μέσα.  

Βασίλης

Scroll to Top